Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.771
    %1.40
  • Dolar
    32.3049
    %0.25
  • Euro
    35.0354
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman özel harekâtçıya 2’nci kez devlet övünç madalyası
05 Şubat 2018 Pazartesi 21:40

Kahraman özel harekâtçıya 2’nci kez devlet övünç madalyası

Güneydoğu’da terör örgütü PKK’ya karşı gösterdiği üstün başarısından dolayı devlet övünç madalyası alan Özel Harekât Polis Eğitimcisi Erol Ay’a ikinci kez devlet övünç madalyası verildi.

 KARALOĞLU’NDAN TEBRİK

Antalya Valiliği’nde gerçekleşen ödül törenine; Antalya Valisi Münir Karaloğlu,  Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya,  Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz katıldı. Devlet övünç madalyası alan 18 gaziye daha önce düzenlenen törenle ödüllerini dağıttıklarını aktaran Karaloğlu; “Daha önce 18 gazimize Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği devlet övünç madalyası ve beraatlarını teslim etmiştik.  Teslim edemediğimiz iki gazimizden birine Manavgat’ta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu görevi tevdi etti.  Bugün de polis memurumuz Erol Ay’a görevi tevdi ediyoruz. Erol’un bir özelliği var.  Erol,  hem PKK tarafından, PKK ile mücadeleye girerek gazi olan hem de 15 Temmuz gecesi Ankara’daki özel harekât merkezinin bombalanmasında gazi olan bir arkadaşımız. İki terör örgütünün saldırısında iki defa gazi olmuş bir kahramanımız. Ben kendisine uzun ömür diliyorum..  İkinci madalyasını da 15 Temmuz gecesindeki gaziliğinden dolayı veriyoruz.  Rabbim bütün şehitlerimize rahmet etsin, bütün gazilerimize de şifa ve uzun ömür diliyoruz” diye konuştu.

“GÖREV VERİLİRSE AFRİN’E GİDERİM”

 15 Temmuz’da gösterdiği kahramanlıktan dolayı ikinci kez devlet övünç madalyası alan Özel Harekât Polisi Erol Ay,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun elinden devlet övünç madalyası ve beraatını aldı.  Devletin bekası için her zaman her yerde göreve hazır olduğunu bildiren Ay; “ Öncelikle Sayın Valimize, İl Emniyet Müdürümüze, Özel Harekât Şube Müdürümüze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir duygu iki defa gazi olmak, iki defa devlet övünç madalyasına sahip olmak…  Ulaşılması belki zor bir makam; benim içinse onur verici, gurur verici bir durum . İkinci defa gazi olduktan sonra Afrin bölgesine çok yakın Azez bölgesinde ilk Özgür Suriye Ordusu’na 2,5 ay eğitim verdim.  Azez bölgesinde sınır karakolu kuruldu. Oranın yapılanmasında görev aldım.   Şuanda Afrin bölgesinde şanlı şerefli ordumuz bir mücadele başlatmıştır.  Biz şuanda iki gazi olmama rağmen, bacağımda kopsa, kolum da kopsa bir görev verilirse hiçbir karşılık beklemeden Afrin bölgesinde görev almaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

HAİN DARBECİLERİN F-16 SALDIRISINDA YARALANDI

Ödül almaya eşi Ayşenur Ay ve oğlu Batuhan Çağrı Ay ile birlikte gelen Özel Harekât Polis eğitimcisi Erol Ay,  ilk devlet övünç madalyası ödülünü 2011 yılında şark görevi yaptıktan sonra aldığını söyledi.  “1992 yılından bu yana, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde özel harekâtta görev yapıyorum.  Pek çok ile geçici görevlendirme ile gittim. Suriye’de, Bağdat’ta, Kosova’da emniyet teşkilatına eğitim vermeye gittim. Uzun süredir eğitimci olarak görev yapıyorum.  Şuan halen Antalya Polis Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde eğitimci olarak görev yapıyorum.  2011 yılında gönüllü olarak Şırnak’a gittim.  2012 yılında terör örgütü PKK ile Cudi Dağı’nda girilen çatışmada yaralandım. Bu yaralanmaya bağlı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu, vazife malulü onayı verdi. 2013 yılından bu yana devlet övünç madalyasına sahibiyim” diyen Ay, 15 Temmuz gecesinde özel harekât dairesine yapılan hain saldırıda yaralandığını söyledi.  Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda, eğitmen olarak görev yaptığı sırada, hain darbe girişimi olduğunu ve hemen daireye hareket ettiğini söyleyen Ay : “Hain darbe girişimi sırasında, özel harekât daire başkanlığına intikal ettim. Özel harekât daire başkanlığı yerleşkesi içerisinde F16 uçaklarıyla hain darbecilerin bombalaması sonucunda 2’nci defa yaralandım. Buraya davet edilmemdeki amaç ve gaye budur. 2’nci defa yaralanmaya bağlı olarak sayın valimiz devlet övünç madalyası takdim edeceklermiş.  Devletimizin vereceği her türlü göreve hiçbir karşılık vermeden hazır olduğumu belirtmek istiyorum.  2’nci defa yaralanmış olmama rağmen Suriye’nin Azez bölgesinde 2,5 ay görev yaptım.  Şuanda da devletimizin uygun gördüğü her türlü göreve hazırım” diye konuştu.

 

AFRİN’İN BENZERİNİ ŞIRNAK’TA VE CİZRE’DE YAŞADIK

26 yıldır devlete aşkla hizmet ettiğinin altını çizen  özel harekat polis eğitimcisi Erol Ay,  Suriye’nin Afrin bölgesinde görev yapan özel harekat polis memurlarına selam gönderdi.  Bölgeye çok yakından bildiğini aktaran Ay; “Biz 26 yıldır hizmetimize aşkla bağlıyız.  Kucağımızda pek çok arkadaşımızı şehit verdik.  Allah onlara rahmet eylesin.  Şuanda kahraman Mehmetçiğimiz Afrin’de destan yazıyor.  Bugün Afrin’de yaşananları biz daha önce 2015-2016’da hendek barikat operasyonunda gördük. Şırnak, Nusaybin Silopi  Cizre’de PKK, PYG ve YPG terör örgütleri emperyalist güçlerle işbirliği yaparak saldırdı. Buraya emperyalist güçlerin birçok silahlı militanları, özellikle Afganistan’da görev yapmış askerleri, keskin nişancılık gelmişti.  Sırp, Alman, İngiliz, Amerikan askerlerinin Şırnak, Nusaybin, Cizre’de PKK, PYD ve YPG yandaşı olarak faaliyet gösterdiklerini birebir gördük. , PYD ve YPG’ye de her türlü silah desteği verdiğini biliyorduk.  Hendek barikat operasyonlarında özel harekat olarak polisle görev yaptık.  Biz burada şehit verdik fakat burada başarı sağladık.  En önemlisi de sivil masum halkın hiçbir zarar görmeden operasyonu yürüttük.  Şimdi de aynısı Afrin için yapılıyor. İnşallah askerimiz  sivile masuma zarar veren bu terör örgütlerine karşı başarıyı kazanacaktır” diye konuştu.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

  

Bu haber toplam 11579 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim