




Kahramanmaraş’ta ’Beyaz Altın’ın Hasadına Başlandı
Kahramanmaraş'ta hasadına başlanan sarımsağın tarlada 15 liraya alıcı bulması çiftçinin yüzünü güldürdü.
Türkiye'nin yüzde 20 oranında sarımsak ihtiyacı karşılayan Pazarcık ve Afşin ilçelerinde hasadın başlaması, hem üreticiyi hem tüketiciyi sevindirdi. Geçen yıla oranla yüzde 25 verimin arttığını belirten çiftçiler, bu yıl 15 bin ton kuru sarımsak üretimi bekliyor.
Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle fiyatı tavan yapan ve çiftçi arasında beyaz altın olarak adlandırılan sarımsağın, yeni ürünlerin piyasaya girmesiyle ateşi düştü.
Bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ifade eden üreticilerden Abidin Serttaş, "Bu yılki sarımsak sökümlerimiz başladı. Dönümde yaklaşık 2 ton sarımsak bekliyoruz. İnşallah beklentilerimiz olumlu sonuçlanır diye bekliyoruz" dedi.
Pazarcık ilçesinde 4 bin hektar sarımsak hasadı yapan çiftçiler, rekolteden memnun olsa da, üretim aşamasında yaşanan girdilerin yüksek olmasından yakındılar.
'Türkiye'nin yüzde 20 sarımsak ihtiyacı Kahramanmaraş'tan'
Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ise, yazılı açıklamasında; "Adana, Mersin, Ankara İstanbul, Bursa, Konya ve birçok ile sarımsak gönderiyoruz. Tarlada 10-15 TL toptan satışı yapılıyor. Yetişen sarımsaklarımız lezzeti, aroması ve görsel olarak iri diş olması Türkiye'nin her bölgesinde pazar payını artırmaktadır. Ülkemizin sarımsak ihtiyacının yüzde 10-20 sarımsak ihtiyacını Kahramanmaraş karşılıyor" dedi.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- SAVAŞTA KATLEDİLEN AKRANLARI İÇİN ANNELERİNİN YAPTIKLARI YİYECEKLERİ SATAN MİNİKLER GÖNÜLLERİ FETHETTİLER
- DÜZİÇİ’NİN YARBAŞI VE ELLEK BELDELERİ DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- SERİK’TE SEYİR HALİNDEKİ TUR MİNİBÜSÜ YANGINDA KULLANILAMAZ HALE GELDİ
- YANGINDA ÇOCUKLARI KURTARDILAR, 37 YILLIK EMEK KÜL OLDU
- SESİNDEN RAHATSIZ OLDUĞU ÇOCUKLARI SOPAYLA DÖVDÜ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim