Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.827
    %0.86
  • Dolar
    32.4863
    %0.13
  • Euro
    34.7687
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kaldırın mülakatları”
29 Haziran 2018 Cuma 16:54

“Kaldırın mülakatları”

Şeffaf olmayan, sendika temsilcilerinin yer almadığı, kamera kayıtlarının bulunmadığı mülakatlarda torpil olaylarının yaşandığını ileri süren Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, MEB’e çağrıda bulunarak mülakatların kaldırılmasını iste

Şeffaf olmayan, sendika temsilcilerinin yer almadığı, kamera kayıtlarının bulunmadığı mülakatlarda torpil olaylarının yaşandığını ileri süren Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, MEB’e çağrıda bulunarak mülakatların kaldırılmasını istedi.

 

Türk Eğitim Sen, ülke genelinde yaptığı açıklamalarla Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama mülakatı sonuçlarına tepki gösteriyor. “Mülakat eşittir torpil” iddiasında olan sendika, şeffaf olarak yapılmayan mülakatlarda üyelerinin haksızlığa uğradığını ileri sürüyor. Dün sendika binasında sert bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk de, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan yönetici atama mülakat sonuçlarına tepki gösterdi. Antalya’nın en büyük ilçesi Kepez’i örnek gösteren Öztürk, “Siyasi saiklerle hareket edenler, kendisinden olmayanlara adeta kıyım yaptı. Açıklanan mülakat sonuçlarından anlaşılıyor ki; sözde bir sendikanın yöneticileri ellerinde liste ile kimin hangi okula görevlendirileceğini, kimlerin saf dışı bırakılacağını çok iyi hesap etmiş” dedi.

img_20180629_145814.jpg

“HAK GASPININ YAŞANDIĞI BİR TABLO ORTAYA ÇIKTI”

“Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama sonuçlarını açıkladı. Ancak sonuçlar tıpkı geçtiğimiz yıllardaki yönetici atamalarında olduğu gibi hak gaspının yaşandığı, kul hakkının yenildiği, torpillilerin, yandaşların kayırıldığı bir tabloyu ortaya çıkardı” diyen Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na çağrıda bulundu. Kamuoyuna yansıyan iddiaları gizlemek için sonuçların liste halinde yayınlanmadığının görüldüğünü söyleyen Öztürk, şunları dile getirdi:

“Sonuçlar liste halinde yayınlansa yaşanan gayri ahlaki düzen tüm çıplaklığıyla ortaya dökülecekti. Sonuçlar liste halinde ilan edilmese bile sendikamıza çok sayıda şikâyet ulaşmaktadır. Milimetrik puanlar verilerek, ince hesaplar yapılarak, bu makamları anasının ak sütü gibi hak edenler elenmiş, yerlerine bilgi, birikim, tecrübe kriterleri yerine bir yerlerin siparişiyle hiçbir ayırt edici meziyeti olmayanlara atanacak puanlar verilmiştir.”

 

“SONUÇLAR LİSTE HALİNDE YAYINLANMALI”

Türk Eğitim Sen tarafından şeffaflık ilkesi gereği MEB’den sonuçların tüm valilikler tarafından liste halinde yayınlanmasının talep edildiğini hatırlatan Öztürk, “Şayet bu talebimize direnç gösterilirse, o taktirde sendikamız il il tespitlerini yaparak, tüm kamuoyuna yaşanan çirkinliği açıklayacaktır” dedi.

 

“ŞEFFAF OLMAYAN MÜLAKATLARDA HER TÜRLÜ HAKSIZLIK YAPILIYOR”

Şeffaf olmayan mülakatlarda haksızlık yapıldığını dile getiren Öztürk, “Komisyon üyelerinin hangi saiklerle seçildiği artık hepimizin malumudur. Bu komisyon üyelerinin adil, tarafsız, kul hakkını önceleyen insanlardan oluştuğunu söylemek için aklımızı peynir ekmekle yememiz gerekir. Tecrübelerimiz gösteriyor ki; şeffaf olmayan, sendika temsilcilerinin yer almadığı, kamera kayıtlarının bulunmadığı mülakatlarda her türlü haksızlık yapılmaktadır” diye konuştu.

 

“SONUÇLARIN ERTELENMESİNİN NEDENİ ORTADA”

7 Mayıs tarihinde ilan edilmesi gereken yönetici atama sonuçlarının 26 Haziran tarihine ertelenmesinin nedeninin ortada olduğunu söyleyen Öztürk, “MEB teşkilatlarındaki bazı kriptolar gizli kapaklı işlerinde daha iyi organize olmak için MEB yöneticilerini de bu suça alet etmiş ve sonuçların açıklanmasının ötelenmesini sağlayarak, MEB’in işleyişine ayar vermiştir. Türk Eğitim Sen olarak, her fırsatta yönetici atama sonuçları açıklandığında geçtiğimiz yıllardaki ayrımcılığın, ötekileştirmenin yaşandığını görürsek, bunun sorumlularını ülkemizde oluşan milli birlik ve beraberlik havasını bozmak isteyen Kripto FETÖ’CÜ ilan edeceğimizi söylemiştik” ifadelerini kullandı.

 

KRİPTO FETÖ İDDİASI

Mülakat öncesi ''Birileri 15 Temmuz öncesi olduğu gibi halen her istediğini yapıyor'' uyarısında bulunduğunu hatırlatan Öztürk, “Nitekim bugün de bu sözümüzün arkasındayız. Yaşananlar göstermiştir ki, MEB teşkilatlarında bir gizli çete vardır. Bunlar devletimizin bekasına yönelik saldırılar karşısında bir ve bütün olan Türk milletini ayrıştırmak isteyen, kamu çalışanlarını ‘Benden olan-olmayan’ şeklinde kategorize eden, çalışma barışına nifak sokmak isteyen kripto FETÖ’cülerdir” iddiasında bulundu.

 

KEPEZ’E DİKKAT ÇEKTİ 

Antalya’da 1796 eğitim çalışanının okullarda idareci olmaya talip olarak mülakata girdiğini bildiren Öztürk, Türk Eğitim Sen üyelerinden sınava girip atanabilecek puan alan üye sayısının çok az olduğunu söyledi. 55 ilden büyük olan Antalya’nın en fazla nüfusa sahip ilçesi Kepez’e dikkat çeken Öztürk, ilçede 5 müdürün kendi üyelerden olduğunun altını çizdi. “Muratpaşa’da ise 6 müdür bizim üyemiz” diyen Öztürk, “Zaten ülkemizin 5’nci büyük ili Antalya’mızda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde müdür üyemiz yok. Müdür Yardımcısı, şube müdürü üyemiz yok. Daha ne olsun” diyerek Ali Kınık’ın şarkısındaki "Çocuklar bile biliyor Ali Ayşe’yi seviyor” sözleriyle benzetmede bulundu.

 

“İL İÇİ ATAMALAR ŞEFFAF YAYINLANMADI”

Son olarak “Mülakat eşittir torpil” diyen Öztürk, mülakatın tüm kamu sınavlarında kaldırılmasını talep etti. Geçtiğimiz günlerde yapılan İl içi atamalara da dikkat çeken Öztürk, “Dedik ki ‘şeffaf yayınlayın’. Dediler ‘olmaz’. ‘Başka İller yayınladı’ dedik. ‘Onlar yanlış yapıyor’ dediler. Sayın Valimizi buradan göreve davet ediyoruz. Antalya Türkiye’nin diğer illerinden neden farklı davranıyor anlamış değiliz. Şeffaf olmayan her işte şüpheler var ve olmasa olmaz zaten” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

img_20180629_150931.jpg

Bu haber toplam 45473 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim