Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaleiçi'nde mazeretler kabul edilmeyecek
16 Ağustos 2017 Çarşamba 17:24

Kaleiçi'nde mazeretler kabul edilmeyecek

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, tarihi Kaleiçi bölgesinde yapılan düzenlemeler ilgili 3'ncü kez toplantı yaptı.

Antalya Valiliği'nde gerçekleştirilen ve basına kapalı olan toplantıya; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Kaleiçi Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Kilit ve STK temsilcileri katıldı.

MAZERETLER KABUL EDİLMEYECEK

Yaklaşık 1 saat süren ve basına kapalı olan toplantıda, Kaleiçi bölgesinde yapılan düzenlemeler masaya yatırıldı. Toplantı sonunda basın mensuplarına toplantı hakkında bilgiler veren Antalya Valisi Münir Karaloğlu; “Bundan sonra hiç kimse esnafımız, giren çıkan insanlar bilmiyorduk, duymadık gibi mazeretleri bugünden sonra kabul etmiyoruz. Aldığımız kararlar harfiyen uygulanacak. İhlal edenlere karşı da yasal işlemler yapılacak" ifadelerini kullandı.

ALINAN   KARARLAR HARFİYEN UYGULANACAK

Trafik düzenlemesinden, otopark düzenlemesine, gürültü kirliliğinden çevre kirliliğine hemen her alanda yapılan düzenlemeleri devam ettirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Karaloğlu; 3'ncü toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Esnaf Odaları'nın temsilcilerini de davet ettiklerini aktardı. 24 Temmuz itibariyle Kaleiçi'nde yeni uygulamaların hayata geçtiğini hatırlatan Karaloğlu; 3'ncü toplantıda uygulamaların aksayan yönlerini ele aldıklarını anlattı.  "Daha önce 2 kez bu salonda, bu toplantıya katılan arkadaşlarla Kaleiçi ile ilgili toplantı yapmıştık.  Bu toplantımıza Antalya Ticaret ve Sanayi odamızı temsilen ve esnaf odaları birliğimizi de çağırdık. Onların kendi üyelerinin de Kaleiçi ile ilgili talepleri vardı.  Onları da ilave ettik ve bugün 3'ncü toplantımızı yaptık.  2'nci  toplantıda almış olduğumuz kararlar doğrultusunda Kaleiçi'ndeki yeni uygulamalarımız 24 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlandı, şuanda uyguluyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Karaloğlu, daha önce alınan tüm kararların harfiyen uygulanacağı bilgisini verdi.

SÜRECİ İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Daha önce yapılan iki toplantıda alınan kararlar hakkında, tüm tarafların memnun olduğunu, Kaleiçi gerekli ve geç kalınmış fikir olduğu yönünde görüş birliğine vardıklarını aktaran Karaloğlu; "Her esnafımızın Kaleiçi ile ilgili fikirleri ve talepleri var. Özellikle trafik ve park konusunda yeni kararlarımız oldu. Hedefimiz daha güvenli ve daha huzurlu bir Kaleiçi. Büyükşehir Belediye'miz, esnafımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum kuruluşlarımız, kolluk kuvvetlerimiz bu huzuru sağlayabilmek, Antalya'nın çok önemli bir marka değeri olan Kaleiçi'ni şehrin tanıtımında hem şehrin turizminde daha cazip hale getirme noktasında gayretlerimiz devam edecek. Bundan sonra da süreci izlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

TEDBİRLER, KALEİÇİ'NİN CAZİBESİNİ ARTIRACAK

Alınan tüm kararların bundan sonra harfiyen uygulamaya konulacağını da sözlerine ekleyen Karaloğlu, trafik ve park ihlalleri, sokak işgalleriyle ilgili caydırıcı cezalar uygulanacağını anlattı. Karaloğlu;  "İhlal edenlere karşı da yasal işlemler yapılacak. Kaleiçi’nde her geçen gün iyileşmeyi daha çok hissedeceğiz. Orası düzene girdikçe oraya giren insan yerli yabancı insan sayısı artacak. Esnafımızın işi düzelecek. Oradaki o sağlamış olduğumuz düzenli ortam oranın cazibesini arttıracaktır diye temenni ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

KÖRÜKLÜ FAYTONLAR GELİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın katıldığı  Kaleiçi toplantısında yerini alan Kaleiçi Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Kilit, kapalı kapılar ardında konuşulan önlemleri gazetemize anlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle faytonlar konusunda yeni kararlar aldığını anlatan Kilit; "Faytonlar artık daha disipline edilecek, hayvan severleri tatmin edilecek yeni uygulamalar hayata geçirilecek. Faytınlar tamamen iki hatta çekilir hale gelecek. Mümkün olursa 1 yıllık süre tanındı.  1 yıllık süre içerisinde eski Antalya'nın körüklü faytonları vardı, bu körüklü faytonlara dönüş olacak.  Faytonların disipline edilmesi için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.  Toplantıda özellikle trafik konusu da konuşuldu. Burada yapılmak istenen trafiğin tamamen yasaklanması değil, seyreltilmesi, daha uygun hale getirilmesi. Kaleiçi esnafının yüzde 80'i alınan kararlardan memnun. Daha önce alınan önlemler konusunda tekrar fikir birliği sağladık"

2000 PLAZA'NIN KARŞISINA ASANSÖRLÜ OTOPARK

Muratpaşa Belediyesi'nin  kaldırım ihlalleri ve sokak ihlalleri konusunda sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceğini aktaran Kilit; " Muratpaşa Belediyemiz zaten sorumluluğu bundan önce yerine getiriyordu, bundan sonra da daha kararlı bir şekilde yerine getirmeye devam edecek.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplantıda açacağı  iki yeni otoparktan bahsetti. 2000 Plaza'nın karşısındaki yere 4 katlı, asansör sistemli otoparkın yapılacağını, Oradan turistlerin alınıp Kaleiçi'ne aktarılacağını söyledi" dedi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim