Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2522.673
    %1.56
  • Dolar
    32.5237
    %0.15
  • Euro
    34.5672
    %0.06

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Kaleiçi’ne yakışır festival

12 Ekim 2018 Cuma 00:11

 

   Muratpaşa Belediyesi'nin 14 ülke 26 şehrin katılımıyla düzenlediği  3'üncü Kaleiçi Old Town Festivali  başladı.

   Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiği  ve 11 – 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kaleiçi Old Town Festivali, start aldı.  Rusya'nın onur konuğu ülke olarak katıldığı  festivale bu yıl 14 ülkeden 26 şehir katılıyor. Festivale İtalya'dan 'tarihin ve sanatın kenti' Gradara ve Sicilya, Filistin'den Beytüllahim, Bulgaristan'ın Gabrovo ve Smolyan, Kosova'da bir Türk yerleşimi olan Mamuşa ve Mitroviça, Litvanya'nın Silute, Macaristan'ın Zigetvar, KKTC'den Girne, Pakistan'dan Karachi, Azerbeycan'dan Binagadi, Khatai, Sabunchu, Nizami, Mingechevir, Narimanov, Avusturya'dan Purbach, Neusiedler şehirleri katılacak. Festival, onur konuğu ülke Rusya'dan ise Rostov, St. Petersburg ve Kazan şehirlerini ağırlayacak.

  3'üncü Kaleiçi Old Town Festivali'nde bu yıl, Antalya Kültür Sanat (AKS) Kaleiçi Evi, 'Kaleiçi'nde Evimiz Var' başlığı altında sergilere ve performanslara, Hadrianus Kapısı, Kesik Minare, Hıdırlık Kulesi, Eski Balık Pazarı Meydanı, Yat Limanı, Attalos Heykeli ve Tek Kapılı Han önü 'Kaleiçi'nde Hayat Var' başlığında düzenlenecek sokak performansları ve animasyon gösterilerine ev sahipliği yapacak.

   Karaailioğlu Parkı'nın Hıdırlık Kulesi'ne açılan miradoru ise festival boyunca her akşam düzenlenecek 'Yıldızlı Geceler' konserlerinin mekanı olacak. Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi, Simitçi Mıstık Sanat Galerisi de festivalin diğer etkinlik noktaları olacak.

  Antalya Olgunlaştırma Enstitüsü festivalde, Türk ve Rus yemek kültürü üzerine bir mutfak atölyesi düzenleyecek. Bugün  saat 13.00'de Enstitünün Kaleiçi'ndeki yerinde gerçekleştirilecek atölyede mantı ve Rus mantısı olarak bilinen pelmeni hazırlanacak.

            Artık ‘’geleneksel’’hale gelen ve etki gücünü giderek daha da arttıran Kaleiçi Festivali’’ önemli bir sanat ve kültür ekseninde yol alıyor.

            Bu bağlamda Antalya’nın özgün tarihini sanat ve kültür misyonuyla ‘’Kaleiçi’’ temasıyla yerli ve yabancı turistlere buluşturan Kaleiçi Festivali; tanıtım paydasında Kaleiçi’nin yeni etki gücü olmaya aday bir organizasyon.

            Her zaman dile getirdiğim gibi; Kaleiçi’ni daha etkin ve sonuç alıcı tanıtımda böylesi organizasyonlara gereksinim var.

            Emeği geçenleri kutluyorum.

 

Bu yazı toplam 1963 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim