Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2487.933
    %0.65
  • Dolar
    32.508
    %0.20
  • Euro
    34.8335
    %0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kamuda ihbar dönemi başlayacak”
30 Eylül 2018 Pazar 23:08

“Kamuda ihbar dönemi başlayacak”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, açıklanan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni ekonomik programa eleştiriler yöneltti.

 Programın kamu personelinin lehine olmadığını savunan Iltar,  program ile kamu emekçilerine tanınan hakların geri alınacağını, kamu da ihbar döneminin başlayacağını  savundu.

YEP PROGRAMINA ELEŞTİRİ

“Son günlerde hükümete yakın yayın kuruluşlarında, 657’de yapılacak değişiklikle ilgili arka arkaya haberler yer almaktadır. Bu haberlerde; 'Yeni Ekonomi Programı'yla birlikte kamu personel rejimi de değişiyor. Hizmetin özelliğine göre kamu çalışanları hangi saatlerde çalışacaklarını kendileri belirleyebilecek. Memurlar haftalık doldurmak zorunda olduğu 40 saatlik mesai süresini nasıl tamamlayacağına kendisi karar verebilecek. İşin en yoğun olduğu 10.00-12.00 ile 13.00-15.00 saatleri arasında tüm memurlar mesaide olacak. Geri kalan saatleri ise belirleyebilecek. Kamu çalışanları isterse bir günlerini boşaltabilecek’’ diyen Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar; program içinde yer alan ifadelerin kamu emekçilerinin aleyhine olduğunu öne sürdü.

PROGRAMIN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, programda yer alan ‘’ Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile beraber kamu personel rejimi hızlı, etkili icraat dönemine uyumlu hale gelirken, memura "ödül" ve "performans" sistemi hayata geçiriliyor. Dört ayaklı değişim paketi kapsamında, kamu çalışanları için özel sektörde olduğu gibi yetenek ölçümü yapılarak verimli memurlar teşvik edilecek. Personel sistemi işe başlama tarihinden emeklilik sonrasına kadarki süreci kapsayacak insan kaynakları yönetimi esas alınarak kurulacak. Norm kadro çalışması yapılacak ve derece-kademeye göre belirlenen ücret sistemindeki aksaklıklar giderilecek. Üreten, çok çalışan memur daha fazla maaş alacak” ifadelerine açıklık getirdi. 

KAMUDA İHBAR DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Bu ifadelerin 657 sayılı kanunla devlet memurlarına tanınan iş güvencesini ortadan kaldıracağını aktaran Iltar, şöyle devam etti: “Bu programlarla ilgili akla ilk gelen, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda kamu emekçilerine tanınan iş güvencesin kaldırılabileceğidir. Memurların, istenildiği zaman performans düşüklüğü bahanesiyle işten kolaylıkla çıkartılabilmesinin önü açılmış olacak. Memur maaşları verimlilik esasına göre belirlenecek. Özel sektörde olduğu gibi rekabetin ve performansın öne çıktığı bir sistem kurulacak. Maaşlar performansa göre belirlenecek. Bu da hükümete yakın sendika üyesi memurun ödüllendirip, muhalif sendika üyelerinin cezalandırılacağının sinyalini vermektedir. Bununla birlikte kamuda, amire şirin görünme, herkesin önüne geçebilmek için çalışma arkadaşlarını ihbar etme dönemi de başlayacaktır”

MÜCADELEYE HAZIRIZ

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar,  korkularında haklı çıkmaları durumunda, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak mücadeleye hazır olduklarını söyledi.  Ayrıntıları henüz netleşmeyen yeni ekonomi programının geleceğine ilişkin öngörüde bulunan Iltar,  açıklamamasını şu ifadelerle tamamladı: “Henüz ayrıntılar belli olmasa da, bunlara benzer birçok emek düşmanı uygulamanın kamu emekçilerimizi beklediğinin ilk sinyalleri verilmiştir. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak, kamu emekçilerimizi bekleyen felaketlerin tümünü görüyoruz ve bunlara karşı her türlü mücadeleye de hazırlıklıyız. Ancak, bu saldırıları durdurabilmenin tek yolunun örgütlü mücadeleyi yükseltmek olduğu da unutulmamalıdır. Kamuda etkin mücadelenin tek adresi, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’dur” (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 25315 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim