Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2234.448
    %-0.44
  • Dolar
    32.3362
    %0.07
  • Euro
    35.1042
    %-0.29
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanada’da Antalya turizmine büyük katkı
23 Ocak 2019 Çarşamba 01:10

Kanada’da Antalya turizmine büyük katkı

Kanadalı Gazeteci Randy Van Der Starren ve Dan Donovan'ın Antalya’da çektiği fotoğraflar, Toronto Uluslararası Havalimanı’nın reklam panolarında dönmeye başladı.

Yılda 25 milyon yolcunun kullandığı havalimanına asılan fotoğraflar,  Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’nin girişimiyle gerçekleşen tanıtımın maddi boyutunun 300 bin dolar olduğu belirtiliyor.  Antalya’nın doğal güzelliklerinin sergilendiği fotoğraflar, Toronto Uluslararası Havalimanı’nda 6 ay kalacak.

6-003.jpg

ANTALYA’NIN TANITIMINA 300 BİN DOLARLIK KATKI

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni,  gösterilen başarıya turizmcilerin sessiz kalmasını eleştirdi. Cemiyetin yaptığı tüm çalışmaların Antalya yararına olduğunu söyleyen Yeni; “Biz Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak Antalya’nın yararına çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Kanada Havalimanı’nda gösterime giren Antalya fotoğrafları da bu çalışmanın ürünüdür. Yılda 25 milyon kişinin ziyaret ettiği havalimanında Antalya fotoğraflarının gösteriliyor olması hem Türkiye’nin hem de Antalya’nın tanıtımına muhteşem bir katkıdır. Geçtiğimiz Cuma günü gösterime giren bu fotoğrafların 1 haftalık ücreti yaklaşık 15 bin dolar ama biz bu çalışma için 5 kuruş para ödemedik.  Bir haftalık bu reklamla Türkiye ve Antalya’nın tanıtımına 300 bin dolarlık katkı sağladık. Bu sevincimi Twitter’dan duyurdum ancak turizmciler bu çalışmadan dolayı cemiyetimizi tebrik etmediler.  Bu bizi çok üzdü, gelecek adına motivasyonumuzu en aza indirdi” diye konuştu.

mevlut-yeni-3.jpg

“BİZLERİ GÖRMEZDEN GELMESİNLER”

Turizmcilerin Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin yurt dışı çalışmalarına katkı koyması gerektiğini vurgulayan Yeni; “Twitter’dan yaptığım duyuruya ne AKTOB, ne TÜROFED’den bir tepki gelmedi. Oysa bu çalışmamız en çok onlara yarıyor. Antalya’nın turizm rekoru kırması turizmcilerimizin istediği şey değil miydi? Biz tanıtım faaliyetlerini bir beklenti içerisinde olmaksızın, gönüllü olarak yapıyoruz. Karşılığında iyi sözler duymayı beklemek hakkımız. Biz kurduğumuz gönül köprüleriyle, Antalyalı turizmcilere büyük katkı sağlıyoruz. Turizmciler bu önemli çalışmalarımızı görmezden gelmemeliler. Tam tersine, bizleri motive edecek, bizleri daha fazla çalışmaya itecek bir refleks geliştirmeliler”  ifadelerini kullandı.

“BİZİ GÖRMEZDEN GELİRLERSE BAŞARISIZ OLURLAR”

Kanadalı Dünyaca Ünlü Fotoğrafçı Randy Van Der Starren, Ottowa Life Dergisi Editörü Dan Donovan’ın,  Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin davetlisi olarak 26 Ekim’de Antalya’ya geldiğini söyleyen Yeni; “Kurduğumuz medya dostluk köprüsü sayesinde bir kuruş ödemeden Antalya fotoğrafları sergilenmeye başlandı. Türkiye hava limanları bile bunu bedava yapmıyor! Biz sadece Kanada ile iyi ilişkiler geliştirmedik. Almanya ile de iyi ilişkiler geliştirdik. Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti ile kardeş cemiyet olduk. Kanada ve Almanyalı gazetecilerle kurduğumuz ilişkiler sayesinde, ülkemiz basın yayın organlarında doğru tanıtılıyor.  Bu kurduğumuz gönül ilişkileri sayesinde, terör örgütlerinin ülkemiz aleyhine yaptığı propagandaların önüne geçiyoruz.  Farklı toplumlarla ve farklı kültürlerle iletişim sağlamanın en iyi yolu sivil toplum kuruluşlarıdır. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmaları da bu anlamda Türkiye’ye örnektir. Antalyalı turizmciler, yaptıkları turizm çalışmalarına Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni de dâhil etmeliler. Biz gazetecileri görmezden gelmeye devam ederlerse başarılı olamazlar. Yapılan çalışmalar, harcanan çabalar yarım kalır” dedi.

 

mevlut-yeni2.jpeg

KANADA İLE TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMELİ

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Antalyalı işadamlarına da çağrıda bulundu. Kanada’daki ticaret hacminin büyüklüğüne vurgu yapan Yeni, “İşadamlarımız Kanada’daki ticaret hacmini görmezden gelerek ciddi hata yapıyor.  Kanada ile ticari ilişkileri geliştirmeliler. Bunu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Davut Çetin’e de söyledim. Burada Antalya Gazeteciler Cemiyeti çok güzel ilişkiler kurdu. Bu kurulan ilişkileri fırsata çevirmenin tam zamanı. Kanada, Türkiye aleyhine propaganda yapan terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş durumda. Bunun sebebi, bu ülke ile ticari ilişkilerimizin olmamasından kaynaklanıyor. Bir şekilde bu ülkeyi ihmal etmişiz. İhmal ettiğimiz için ülkemiz aleyhine propaganda yapan terör örgütleri,  çok rahat hareket ediyor. İki ülkenin ticari ilişkilerinin gelişmesine de zarar veriyorlar. Ülke olarak yönümüzü Kanada’ya çevirirsek, ticari ilişkilerimizi kuvvetlendirirsek, ülkemiz aleyhine yapılacak propagandaların önüne geçeriz.” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANINA ÇAĞRI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in cemiyet çalışmalarını desteklediğini söyleyen Yeni,    “Antalyalı Kent yöneticilerimiz, bakanlarımız cemiyetimizin kente olan katkılarını çok iyi biliyor. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu her çalışmamızda bize destek oluyor. Antalya Valimiz Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel bizleri destekliyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Aynı desteği Kültür ve Turizm Bakanı Murat Ersoy’dan da bekliyoruz. Her türlü turizm ve kültür faaliyetine cemiyetimizi dâhil ederlerse bizlerde elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız” diye konuştu. (Haber: Eyüp Koçak)

 

 

 

 

  

 

 

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim