Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2310.031
    %1.50
  • Dolar
    32.3414
    %0.28
  • Euro
    35.0801
    %-0.05

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Karaalioğlu Yaşam Parkı

06 Ocak 2021 Çarşamba 00:33

          Antalya’nın özgün mekanlarının başında gelen sayılı yerler var. Bu alanlar çekim gücü yaratırken, bir taraftan da şehrin yakın tarihine de ışık tutuyor.

            Zaman zaman Antalya ile özdeşleşmiş sembolların kent sinerjisine ne denli katkı koyduğuna yönelik yazılar kaleme alıyorum.

            Bu sembol alanlarımızdan bir tanesi de Karaalioğlu Parkı.

            Bu özgün alan yeni dokunuşlarla çekim merkezi yaratılıyor.

         Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi’nde çalışmalar yüzde 95 seviyesine ulaştı. Eski Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası ile eski Fen İşleri Binasındaki çalışmalar sona gelirken, eski işlevine uygun olarak hizmet verecek Eski Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ise güçlendirme yapılıyor. 

Bu anlamda; Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Eski Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin yer aldığı alan yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir görünüme kavuşurken, alan içerisindeki dönem yapıları eski Ziraat Evi ve İpek Böcekçiliği Merkezi’nin tarihi dokusu korunarak, bakım onarımı gerçekleştiriliyor. 

 

Diyebilirim ki; şu ana kadar yüzde 95’i tamamlanan proje kapsamında yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı binası olarak hizmet veren İpek Böcekçiliği Merkezi tarihi dokusu korunarak Kent Müzesi fonksiyonlarına katkıda bulunacak şekilde yeniden düzenlendi. Tarihi binadaki tadilat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent kimliğinin oluşturulması ve korunması adına 2007 yılından bu yana hizmet veren Kent Araştırmaları Merkezi'ni bu tarihi binaya taşıyarak, Antalya'nın kültürel değerleri ve tarihini yansıtan bir merkez haline getirilmeyi hedefliyor. Yine dönem yapılarından olan Ziraat Evi’nde ise bakım tadilat çalışmaları tamamlandı. 

   Uzun yıllar Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası olarak da kullanılan ve tescilli bir yapı olan Eski Halkevi Binası'nın da proje kapsamında, aslına uygun olarak tadilat çalışmaları gerçekleştirildi. Büyük oranda tamamlanan çalışmalar tefriş işlerinin tamamlanmasıyla sonlanacak. Binanın giriş katı Antalya ve Belediye Tarihi Müzesi, üst katı ise Başkanlık Ağırlama Mekanı olarak değerlendirilecek. 

   Antalyalıların hafızasında ve anılarında çok önemli bir yeri olan Atatürk Kapalı Spor Salonu da halktan gelen yoğun talep üzerine eski işlevine uygun şekilde yarı açık bir spor alanı olarak hizmet verecek. Yeniden kent hafızasına kazandırılarak spor aktivitelerinin yapılabileceği spor salonunda mevcut çatısı korunmak suretiyle yapısal güçlendirme çalışması gerçekleştiriliyor. 

            Söz konusu çalışmalar tamamlandığında Karaalioğlu Parkı kent sinerjisine önemli bir katkı sunacak.

            Özellikle eski Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun güçlendirilerek sporcuların kullanımına hizmet verilecek olmasını oldukça yerinde bir karar olarak görüyorum.

 

 

Bu yazı toplam 487 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim