Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2480.21
    %-0.15
  • Dolar
    32.5008
    %0.29
  • Euro
    34.6387
    %0.35
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kardeş İlçeden Finike'ye Ziyaret
19 Nisan 2019 Cuma 13:33

Kardeş İlçeden Finike'ye Ziyaret

GELİN Kardeş Olalım" projesi kapsamında Finike ilçesine gelen Manisa Gördes Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli, ilçenin tarımsal faaliyetlerini...

GELİN Kardeş Olalım" projesi kapsamında Finike ilçesine gelen Manisa Gördes Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personeli, ilçenin tarımsal faaliyetlerini yerinde gezerek inceledi.

Finike Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında protokol imzaladığı Manisa Gördes tarım ilçe personelini Finike'de ağırladı. Gördes Tarım ve Orman Müdürü Güngör Akyol, Gördes Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç ve beraberindeki heyet, 3 gün süreyle Finike'de tarımsal faaliyetleri yerinde inceledi. Heyet ayrıca tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Finike Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin ve personelinin ev sahipliği yaptığı gezi sırasında, Finike İlçesi tarımsal ürün deseni hakkında bilgilendirme yapıldı. Finike İlçe Kaymakamı Ergün Baysal ve Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu'nu da makamında ziyaret eden heyet, Turunçova ve Sahilkent mahallelerinde portakal bahçesi ve narenciye paketleme tesisini gezdi.

Yalnız Mahallesi'nde sera ziyaretleri de yapan heyet, üreticiler ile üretim teknikleri ve pazarlama konularında bilgi alışverişinde bulundu. Bölgede yer alan seralar teknik olarak incelendi ve Yalnız Mahallesi'nde bulunan nar bahçeleri gezildi. Nar bahçesinde budama yapan üreticiler ile de görüşen heyet, nar budaması hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Turunçova Mahallesi'nde budama yapılan portakal bahçelerini gezen heyet, portakal budaması ve yetiştiriciliği hakkında Finike İlçe Müdürlüğü personelinden bilgi aldı. Hasyurt Mahallesi sera ziyaretlerin yanı sıra bölgedeki sebze paketleme ve ihracat yapan firmaların modern seraları gezilerek örtü altı üretim teknikleri, pazarlama konusunda karşılıklı bilgi paylaşımında bulundu.

Hasyurt Mahallesi'ndeki fide üretim tesisi ziyareti sırasında fideliğin tohum temininden pazarlamasına kadar olan tüm aşamaları yerinde incelendi. Fide üretim tesisi teknik elemanlarıyla bilgi alışverişinde bulunan heyet, Gördes örtü altı üreticilerine hizmet etmek amacıyla, Gördes Ziraat Odası ve Yaşa fide arasında fide temini konusunda işbirliği yapıldı.

Finike Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında; 30 Ocak 2019 tarihinde Finike ile Gördes İlçe Kaymakamlığı tarafından işbirliği protokolü imzalandığını anımsatarak, "Projeye yönelik amacımız bilgi, teknoloji ve deneyim transferi yapmak ve ortak projeler uygulamaktır. Finike'de özellikle yaş meyve- sebze üretimi, seracılık ile ihracatta oluşan bilgi sermayesinin Gördes ilçesi ile paylaşarak sosyal ve bölgesel sorumluluklarımızı yerine getirmek istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim