Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.251
    %1.38
  • Dolar
    32.3024
    %0.33
  • Euro
    35.0637
    %-0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kardeşlik ‘Biz Anadoluyuz Projesi’yle pekişecek
22 Eylül 2017 Cuma 17:24

Kardeşlik ‘Biz Anadoluyuz Projesi’yle pekişecek

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın uhdesindeki ‘Biz Anadoluyuz Projesi’yle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 21 ilden 50 bin çocuk farklı 23 şehri ziyaret edecek. Kardeşlik duygularını pekiştirecek proje kapsamında Bitlis ve Şırnak’tan 2 b

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın uhdesindeki ‘Biz Anadoluyuz Projesi’yle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 21 ilden 50 bin çocuk farklı 23 şehri ziyaret edecek. Kardeşlik duygularını pekiştirecek proje kapsamında Bitlis ve Şırnak’tan 2 bin 750 çocuk Antalya’ya gelecek.

 

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın uhdesinde gerçekleştirilecek olan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun diğer farklı 23 şehri ziyaret etmesi sağlanacak. İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulmasını ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesini, çocukların terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını, kardeşlik ve huzura katkı sunulmasını, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasını hedefleyen proje çerçevesinde Bitlis ve Şırnak’tan gelecek 2 bin 750 çocuk Antalya’da misafir edilecek.

TOPLANTI YAPILDI

‘Biz Anadoluyuz Projesi’nin yürütülmesine ilişkin hazırlıklara Antalya’da başlandı. Projenin Antalya ayağı, Antalya Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile ulusal haber ajanslarının desteğiyle gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı’nın 180 günlük eylem planı kapsamında hazırlanan projenin Antalya Yürütme Kurulu İl Toplantısı, dün akşam Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra bazı kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri katıldı.

ANTALYA’YA GELEN SAYISI 3 BİNİ BULACAK 

Projeyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki maddi durumu yetersiz, daha önce il dışına çıkmamış, terör mağduru aile mensupları ile şehit ve gazi yakını çocukların ülkenin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlamanın hedeflediğini belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, proje kapsamında Şırnak'tan bin 250, Bitlis'ten bin 500 olmak üzere toplam 2 bin 750 çocuğun Antalya’ya geleceğini bildirdi. Öğretmenler ve diğer misafirlerle birlikte bu sayının 3 bini bulacağını kaydeden Vali Karaloğlu, “Her grubu 2 gece 3 gündüz ağırlayacağız. Çocuklarımızı 5 yıldızlı otelde ağırlamaya çalışacağız. 2 bin 750 öğrencinin sorunsuz olarak ilimizde misafir edilebilmesi için ilk etapta 200’er kişilik kafileler halinde ziyaret planladık. Haftada 200 çocuğun 15 hafta boyunca ağırlanmasını planlıyoruz” dedi.

“SADECE OTELCİLER DEĞİL, SİVİL TOPLUM DA İLGİLENSİN”

Gelenlerle sadece konaklama yönüyle otelcilerin değil, sivil toplumunda ilgilenmesini istediklerini belirten Karaloğlu, “Çocuklarımızın akranlarıyla ortak projelerde bulunmalarını ve toplumun önde gelen simalarıyla, sanatçı, sporcularla buluşturmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın ilgisini çeken spor, sanat, deniz benzeri mekanları gezdirip, hem çocukları bulunduğu ortamdan uzaklaştırmak hem de terörle yapılan büyük silahlı mücadelenin silahsız kısmında toplumda eğer bölgeler arası bir ön yargı varsa, ön yargıları giderip çözüme katkıda bulunması için bu projeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

TOPLANTIDA HERŞEY KONUŞULDU 

Toplantıda Antalya’ya gelecek öğrencilerle ilgili her detayın konuşulduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Öğrencilerimizin Antalya’ya geldiğinde konaklaması, ulaşımı, yemeği, güvenliği, sağlığı, onlara vereceğimiz hediyelere varıncaya kadar kurumlar arasındaki iş bölümüyle ilgili her şey konuşuldu ve karara bağlandı. Proje tamamlandığında, inşallah amaçladığımız bütün hedeflere ulaşmış olur, çocukların hem buradaki akranlarıyla kaynaşması hem de varsa ön yargılarının giderilmiş olarak ailelerine, şehirlerine dönmesini sağlarız” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 6159 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim