Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.897
    %0.79
  • Dolar
    32.3656
    %0.12
  • Euro
    34.97
    %-0.19
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kariyer Fuarı iş ve staj imkanı sunacak
21 Mart 2019 Perşembe 18:50

Kariyer Fuarı iş ve staj imkanı sunacak

Güney Kariyer Fuarı açılış töreninde öğrencilere seslenen Antalya Valisi Münir Karaloğlu; “Üniversiteye girmeden önceki hedefiniz meslek edinmek ama girdikten, mezun olduktan sonra ne olacağım diye düşünüyorsunuz. Mezun olduktan sonra kendi fıtratınıza

Güney Kariyer Fuarı açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu; “Üniversiteye girmeden önceki hedefiniz meslek edinmek ama girdikten, mezun olduktan sonra ne olacağım diye düşünüyorsunuz. Mezun olduktan sonra kendi fıtratınıza ve kabiliyetinize uygun yolu nasıl çizeceksiniz. Burada kamu ve özel sektörler hem staj imkanı sunacaklar hem de üniversiteyi bitirdikten sonra kariyer planlamanızda sizlere yol gösterecektir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde bölgedeki sekiz üniversitenin ortaklığı ile düzenlenen Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF)’ın açılış töreni Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Vali Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya, Isparta ve Burdur olmak üzere 8 üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üye ve görevlileri katıldı. İki gün sürecek olan fuar kapsamında; kamu kurumları öğrencilere kariyer fırsatlarını ve girebilecekleri pozisyonlar hakkında bilgi sunarken, özel sektördeki firmalar açtıkları stantlarda öğrenciler ile mezunlara yönelik iş ve staj başvuruları alıyor. Toplamda 250 firmanın katılım gösterdiği fuarda 8 üniversitenin öğrencileri ve mezunların ilgisi büyük oldu.

“ANTALYA FIRSATLAR ŞEHRİ”

Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Turizmiyle, tarımıyla, ticareti ve sanayisiyle Antalya’nın bir fırsatlar şehri olduğunu söyleyerek, “Antalya; Türkiye'nin vitrini ve Türkiye'yi hedeflerine taşıyacak önemli merkezlerden biri. Şehrimizde şu anda ikisi kamu olmak üzere 5 üniversitemiz var. Bu üniversitelerde 80 bin öğrenci okuyor. Batı Akdeniz bölgesinde Isparta ve Burdur'la birlikte 8 üniversitemiz var. Bu kariyer fuarı, Batı Akdeniz bölgesindeki üniversitelerimizde okuyan gençlerimizi ilgilendiren önemli bir faaliyet” dedi.

wqdxsx.jpg

“HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN FIRSAT”

Öğrencilerin sadece var olan bir işletmede eleman olmak için değil, hayallerini gerçekleştirmek için de yollarını belirleyebileceklerinin altını çizen Karaloğlu; “Hayallerin fırsata, fırsatların da gerçeğe dönüşebileceği bir etkinliği hep beraber yapıyoruz. Türkiye'nin avantajlarına baktığımızda bizi batıdan bir adım öne çıkaran en önemli avantajın genç nüfusumuz olduğunu hep söylüyoruz. Sadece genç olmak yetmiyor iyi eğitilmiş, milli ve yerli olan bir genç nüfus bizi geleceğe taşıyacak ve dünyada bir adım öne çıkaracak. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız her şehirde bir üniversite projesini hayata geçirdi. Antalya'da bugün 5 üniversite var ve hedefimiz yakın zamanda Antalya'yı 10 üniversitesi olan bir eğitim ve üniversiteler şehrine dönüştürmek" ifadelerine yer verdi.

Kariyer fuarının hedef belirlemek konusunda öğrencilere büyük bir fırsat sunduğunu belirten Karaloğlu; “Üniversiteye girmeden önceki hedefiniz meslek edinmek ama girdikten, mezun olduktan sonra ne olacağım diye düşünüyorsunuz. Mezun olduktan sonra kendi fıtratınıza ve kabiliyetinize uygun yolu nasıl çizeceksiniz. Burada kamu ve özel sektörler hem staj imkanı sunacaklar hem de üniversiteyi bitirdikten sonra kariyer planlamanızda sizlere yol gösterecektir" şeklinde konuştu.

“HER ÜNİVERSİTENİN MEZUNU EŞİT FIRSATLARA SAHİP”

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 6’ncısını yaptıkları en yüksek katılımlı fuarın Antalya’da olduğunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doçent Dr. Salim Atay ise; “Her nerede okuyorsanız okuyun bu ülkenin üniversite diplomasını taşıyorsanız eşit fırsatlara sahip olursunuz. Tercih sebebi sizin becerileriniz olmalıdır, diplomayı nerede aldığınız değil. Devletin bütün kamu kurumları burada stant açtı. Size kamuda nasıl iş edinebilirsiniz ne gibi fırsatlar var kimler nerelerde çalışıyor gibi bilgileri verecekler. Aldığınız eğitimle reel sektördeki karşılığını bilmiyorsunuz. Siz diplomanızı alınca kapı kapı dolaşıp nerede çalışacağım diye aramayın birinci sınıftan itibaren öğrenin diye bu fuarı her yıl düzenli olarak yapacağız. Her yıl burada olacağız siz de gerek kamu gerekse özel sektörde olmasıyla profesyonel insan kaynakları ile görüşecek konuşacak onlarla bilgi ve tecrübeleri paylaşacaklar” dedi. Atay ayrıca; fuarda alınan kayıtların Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin kariyer kapısı isimli hizmetinin zeminini oluşturduğunu ve aldıkları kayıtların sisteme girildiği zamandan itibaren kamuda yapılan her türlü iş ilanını mesaj olarak ileteceklerini böylelikle de Türkiye’nin her yerinde fırsat eşitliğini ve şeffaflığı sağlayacaklarını belirtti.

qsssssssssssw.jpg

“FUAR İŞ VE STAJ KONUSUNDA FAYDA SAĞLAYAK”

Bugüne kadar kamu ve özel sektörlerle birçok protokol imzalayarak öğrencilerin staj ve kariyer planlaması yapmalarına her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal; “Öğrencilerimizin sektörleri tanıması ve çalışma hayatına hazırlanması, iş ve staj fırsatlarının oluşturulması, işverenlerin mesleki ilkelere sahip personele ulaşabilmesi adına gerçekleştirdiğimiz kariyer şöleni ile hem piyasaya kaliteli eleman bulmak hem de gençlerimize iş ve staj bulmaları konusunda fayda sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

juk.jpg

Ardından öğrencilere seslenen Rektör Ünal; “Profesyonel iş hayatına atandığınızda göreceksiniz ki başarılarınız hem kendinize hem çalıştığınız kuruma hem de ülkenize önemli değerler kazandıracaktır. Sizlerin başarıları ülkemizin her alanda güçlü olarak yükselmesine katkı sağlayacaktır. Bu sebeplerle sizden ricamız ücretsiz olarak yapılan bu etkinliğimizden en verimli şekilde faydalanmanız” şeklinde konuştu.

sdzcfd.jpg

Tören sonunda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’a ve katılımcılara plaket verildikten sonra açılış kurdelesi kesildi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim