Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.771
    %1.40
  • Dolar
    32.3049
    %0.25
  • Euro
    35.0354
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karnından Futbol Topu Büyüklüğünde Kitle Çıktı
18 Eylül 2020 Cuma 09:58

Karnından Futbol Topu Büyüklüğünde Kitle Çıktı

Karın ağrısı şikayeti ile Gaziantep Özel ANKA Hastanesine başvuran genç kadının karnından 4 kilo ağırlığında futbol topu büyüklüğünde kitle...

Karın ağrısı şikayeti ile Gaziantep Özel ANKA Hastanesine başvuran genç kadının karnından 4 kilo ağırlığında futbol topu büyüklüğünde kitle çıktı.

Karın ağrısı şikayetiyle Gaziantep Özel ANKA Hastanesine başvuran 43 yaşındaki kadının karnından futbol topu büyüklüğünde 4 kiloluk kitle çıkarıldı. İstanbul'da yaşayan 43 yaşındaki F.P., şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Başvurduğu hastanede genç kadına karnında bir kitle bulunduğu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Ancak bu riskli ameliyatı olmaya cesaret edemeyen hasta ağrıları dayanılmaz hale gelince arayışa girdi. Yaptığı araştırmalar sonrası bu tarz riskli ameliyatların Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demir tarafından ANKA Hastanesinde başarı ile gerçekleştirildiğini görünce hemen hastane ile iletişime geçti. Randevu aldıktan sonra Gaziantep'e gelen F.P., Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demir tarafından muayene edildi. Çekilen bilgisayarlı tomografi ve MR, yapılan tahliller ile ultrason tetkiki sonucunda genç kadının karnında kitle olduğu tespit edildi. Hasta hemen ameliyata alındı. Yrd. Doç. Dr. Demir tarafından gerçekleştirilen ameliyatla, genç kadının karnından 25 santimetre çapında 4 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı. Riskli ameliyatın ardından kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

"Karnındaki şişliğin kilodan kaynaklandığını düşünmüş"

Operasyonun gayet başarılı geçtiğini dile getiren ANKA Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demir, "Hastamız bize şiddetli karın ağrısı şikayeti ile başvurdu. Karnındaki şişliği kilo alımına bağlayan hastamızın bu büyüklükte bir kitle olacağı aklına bile gelmemiş. Şiddetli ağrılar olunca hastaneye başvurmuş. Ardından da bize ulaşmış. Yaptığımız tetkiklerde göğüs boşluğu ile karın boşluğunu ayıran diyafram dediğimiz yerden başlayıp, aşağıya kasık yani pelvis bölgesine uzanan oldukça büyük dev boyutlarda yaklaşık 4 kilogram ağırlığında bir kitle tespit ettik. Hastada bazı semptomlar oluştuğunu da görünce hemen ameliyata aldık. Ameliyat başarılı geçti. Durumu iyi. Karnının içesinden futbol topu büyüklüğünde yaklaşık 25 santimetrelik bir kitle çıkardık. Hastamızın ameliyat sonrası durumu da iyi gidiyor" dedi.

Gerçekleştirilen operasyon sonrası ağrılarından kurtulan ve rahat nefes alan F.P., "Uzun zamandır şiddetli karın ağrısı çekiyordum. Başvurduğum hastanelerde ameliyat olmam gerektiği söylendi Ancak bu riskli ameliyatı olmaya cesaret edemedim. Yaptığım araştırma sonrası Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demir'in bu tarz riskli ameliyatları başarı ile gerçekleştirdiğini gördüm. O'na güvenerek Gaziantep'e geldim. İyi ki de gelmişim. Şu an ağrım kalmadı. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Karnımdan çıkan kitle beni hem şaşırttı, hem korkuttu. Beni bu dertten kurtaran doktorum ve beni tedavim süresince evimde gibi hissettiren ANKA Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim