Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2322.043
    %0.67
  • Dolar
    32.3355
    %0.17
  • Euro
    34.9769
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaş'ta dört mevsim dalış için kollar sıvandı
22 Haziran 2017 Perşembe 13:03

Kaş'ta dört mevsim dalış için kollar sıvandı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde dalış turizmini 12 aya yayabilmek amacıyla hazırlanan "Dört Mevsim Kaş Projesi" hayata geçirildi.

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde dalış turizmini 12 aya yayabilmek amacıyla hazırlanan "Dört Mevsim Kaş Projesi" hayata geçirildi. Proje kapsamında ilçeye dalış için gelenlere restoran, kafeterya ve dalış okullarından özel indirimler uygulanacak.

Türkiye'nin önde gelen dalış merkezlerinden Kaş'ta dört mevsim dalış turizmini yaygınlaştırmak için Kaş Kaymakamlığı'nca "Dört Mevsim Kaş Projesi" hazırlandı. "Kaş'ta ilkbahar var, yaz var, sonbahar var, kış yok. Kaş'ta dört mevsim dalış var" sloganıyla hazırlanan projeye Kaş Belediyesi, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği, Kaş Sualtı Derneği (KASAD) ve diğer sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Kaş'ta sualtı turizmine ivme kazandırmak, dalış turizminde farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında Kaş'ta dalış için gelenlere barkod verilecek. Bu barkodla dalış için gelenler projeye katılan restoran, kafeterya ve dalış okullarından yüzde 10 indirimli yararlanacak. Projeye katılan oteller, dalış için gelenlere yıl boyu sabit ve ucuz sezon fiyatı uygulayacak.

Kaymakam Bilgihan Bayar, Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın ve KASAD temsilcilerinin katılımıyla İnce Boğaz Plajı'nda düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi verdi. Sektör temsilcileri de projeyi desteklediklerini belirtti. Kaş'ta faal olarak dalış yapılabilen 38 dalış noktası var. 20 dalış okulu, 20 dalış teknesiyle dalış turizmine hizmet veriyor.

Kaş'a dalışa gelen Akın Yıldırım, "Güzel düşünülmüş bir proje, dört mevsim Kaş. 12 ay yaşanabilecek bir yer, havasıyla, suyuyla. Kışın geldiğimiz zaman kalacak yerlerin açık olması, yemek yiyeceğimiz yerlerin açık olması, projeye katılan yerlerden indirim kazanmış olmamız güzel" dedi.

Dalış okulu sahibi Hasan Kırbaş, "Kaş dalış turizminde önemli bir yere sahip. 12 ay dünyanın birçok yerinde dalış turizmi yok. Bu Kaş'ta var. Şu anda Kaş'ta çok güzel bir proje hazırlandı. Bu projeyle Kaş'a dalış için gelen dostlarımız otel, pansiyon ve kafeteryalarda çok güzel indirimle karşılanacak. Yılın 12 ayı bu projeden faydalanacaklar. Kesinlikle çok büyük katkısı olacaktır. Buraya geldiklerinde bu projenin farklı işlediğini göreceklerdir. Önceki yıllara baktıklarında bu farkı göreceklerdir" diye konuştu.

Kaş Kalkan Patara Otelciler Birliği Başkanı Burak Çorumluoğlu, projeye sürdürülebilir turizm adına destek olduklarını aktarırken, sabit fiyat garantisiyle bu projede yer aldıklarını vurguladı.

20 BİN DALIŞÇI GELİYOR

Kaymakam Bilgihan Bayar da şu açıklamayı yaptı:

"Kaş'ta dalış turizmine ivme kazandırmak amacıyla planlamış olduğumuz "Dört Mevsim Kaş Proje'miz hayata geçti. Bu projemizle yılın dört mevsimi Kaş'a gelen misafirlerimiz sualtını keşfetme olanağı bulacak. Projenin içeriğinde otellerimiz sabit fiyat uygulamaları ile kafe ve restoranlarımız belli oranlarda indirim yapmak suretiyle gelen misafirlerimize ekonomik kazanımlar sağlayacak. Projede ortak olan otel, restoran ve kafelere teşekkür ediyorum. Bu sayede dalış için gelen yıllık 20 bin dalışçı sayımızı çok daha yukarılara çekmeyi hedefliyoruz. Bu proje sayesinde Kaş'ı dalış sektörü açısından dünyada bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz."

FOTOĞRAFLI

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 328 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim