Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2489.882
    %0.73
  • Dolar
    32.5225
    %0.29
  • Euro
    34.7073
    %0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kayyum atamalarını olumlu buluyorum”
29 Ağustos 2019 Perşembe 16:43

“Kayyum atamalarını olumlu buluyorum”

DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay; Mardin, Diyarbakır ve Van belediyelerine kayyum atanmasını olumlu bulduğunu söyledi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay, bazı belediyelere kayyum atanmasını değerlendirdi. Mardin, Diyarbakır ve Van belediyelerine kayyum atanmasını doğru bulduğunu belirten Oktay, “Biliyorsunuz Mardin, Diyarbakır, Van’da saçma sapan bir eş başkanlık gündeme getiriyorlar. İçişleri Bakanlığı kamu kaynaklarının teröre aktarıldığını tespit etti ki görevden aldılar. Ben bunu olumlu buluyorum” dedi.

 

“OLUMLU BULUYORUM”

Oktay, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, üniter bir devlet. Beğensek de beğenmesek de demokratik bir cumhuriyet. Eğer terörle iltisaklı davranışlar varsa İçişleri Bakanlığı’nın görevden alma yetkisi var. Bu Anayasal haktır. Biliyorsunuz Mardin, Diyarbakır, Van’da saçma sapan bir eş başkanlık gündeme getiriyorlar. İçişleri Bakanlığı kamu kaynaklarının teröre aktarıldığını tespit etti ki görevden aldı. Ben bunu olumlu buluyorum. Bildiğiniz gibi daha önce de tünel hareketleri, asfaltların altına bomba yerleştirmeler oldu. Dolayısıyla bu tür davranışlarda görevden almaları olumlu buluyorum” diye konuştu.

 

“BÖLÜCÜLÜK VE TERÖR KONUSUNDA HASSAS DAVRANILMALI”

Seçimlerden önceki aday belirleme süreçlerinin ise ayrı bir mesele olduğunu söyleyen Oktay, “Adaylık süreçleri elbette daha sıkı irdelenmeli ama YSK’nın seçime sokmama gibi bir yetkisi var diye istediğini engelleme gibi bir durumun olmaması gerekiyor. Mesela siyasi düşüncelerinden dolayı cezaevlerine giren çok insan var. Fiili bir ağır cezalık durum olmamasına rağmen sadece siyasi düşüncelerinden dolayı cezaevlerine girip çıkanlar var. Bunları terörle aynı kategoriye koymamak lazım. Terör, bölücülük konusunda biraz daha hassas davranılmalı” ifadelerini kullandı.

 

“SİSTEMATİK BİR TERÖR VAR”

Türkiye’nin 40 yıldan fazla süredir terörle mücadele ettiğine dikkat çeken Oktay, şunları dile getirdi:

“İlk EOKA ile başladı. 1974 yılında rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit, Kıbrıs’a çıkartma yaparak EOKA’yı bitirdiğinde Asala başladı. 1982 yıllarında Asala bitti, 1983’te PKK’nın silahlı hareketi başladı. Bu bitince ne başlayacak bilmiyoruz ama sistematik bir terör durumu var. Terörle iç içe yaşayan bir ülkeyiz. O nedenle teröre karşı önlemlerimizi almak zorundayız. YSK’da, İçişleri Bakanlığı da bu önlemleri almak zorunda ama demokrasinin evrensel değerlerini rafa kaldırmamalıyız. İnsanların seçme, seçilme hakları, seçildikten sonra görevde kalabilme hakları gibi haklar, demokrasinin evrensel değerleriyle korunmalı. Bölücü terör örgütüyle işbirliği varsa da görevden alınıp yerine kayyum atanmalı.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3049 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim