Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2509.906
    %1.04
  • Dolar
    32.5696
    %0.10
  • Euro
    34.7707
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kazanan Kepez olacak”
23 Ocak 2019 Çarşamba 11:56

“Kazanan Kepez olacak”

Seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren CHP’nin Kepez Belediye Başkan adayı Murat Dinç, 31 Mart'ta kazananın Kepez olacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Belediye Başkan adayı Murat Dinç, CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizin sahibi Orhan Tolunay ve Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Yetgin ile uzun süre sohbet eden Millet İttifakı’nın Antalya temsilcileri, seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek ilçenin sorunlarından bahsetti.

“KEPEZ’DE BÜTÇE SORUNU YOK”

            Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti ile yola çıktıklarına işaret eden Dinç, “İki teşkilatla yola çıktık. Seçimi alacağımıza inanıyoruz. Kepez’de gecekondular yıkıldı ama çok katlı gecekondular yapıldı. Ortaya modern gecekondular çıktı. İlçe modern bir kasaba havasında. Antalya’ya hala bir göç var. Anadolu’nun köyleri Kepez’e, kasabaları Konyaaltı’na, şehirleri Muratpaşa’ya göç ediyor. Bizim bu olayı tersine çevirmemiz lazım. Kepez’i nakış nakış işlememiz lazım. İlçeyi kalkındırmanın yolu şehirleşmeden geçiyor. Kepez’de bütçe sorunu yok. Çünkü Kepez en fazla inşaat ruhsatının verildiği ekonomik olarak iyi bir bölge. Önemli olan bu bütçeyi doğru kullanmak. Toplam bütçe 350 milyon TL. Bana göre Mimar Sinan Kongre Merkezi rantabl değil. Orada bugüne kadar yapılan tek organizasyon bir kez kitap fuarıdır. Onun dışında toplantılar, parti içi seçim toplantıları, ya da üniversite tanıtımları gibi toplantılar yapıldı. Kepez’de düşündüğümüz projeleri gerçekleştirdiğimizde o zaman hakikaten şehirleşecek. Kepez’de yapılacak projeler ilçeye uygun projeler olmalı. Çok şeyi değiştireceğiz” dedi.

img_6457.jpg

“SİYASİ DEĞİL KENT HAMLESİNİ DÜŞÜNMELİYİZ”

            İlçede yıllardır imar çalışması yapılmadığını kaydeden Dinç, “İlk planlarla gidiliyor. Yeni bir Kepez yaratmalıyız. Yoksa Kepez ilerde Kaleiçi sokakları gibi daracık sokaklarıyla, trafik ve otopark sorunuyla büyüyecek. Çünkü Kepez’in daha yüzde 30’u şehirleşmiş vaziyette. Burayı Kırcami gibi kördüğüm yapmadan Büyükşehir Belediye Başkanı ile planlamalıyız. İşte o zaman Kepez Antalya’nın gerçekten gözbebeği olur. Bundan 30-40 yıl sonrasına göre planlamalıyız. Siyasi değil kent hamlesini düşünmeliyiz” şeklinde konuştu.

“HASTANELER BUTİK OLMALI”

            Doktor olduğunu hatırlatarak Şehir Hastanelerine işaret eden Dinç, “Şehir hastanelerini doğru bulmuyorum. Vatandaş için çok zor. Dünya büyük hastaneleri bıraktı, küçük hastanelere geçti. Büyük hastaneye girdiğinizde kayboluyorsunuz. Hastaneler butik olmalı. Hastanelere insanların daha kolay ve hızlı ulaşmasını sağlamak daha mantıklı. Antalya’nın her bölgesine birkaç hastane yapıp insanların hizmete daha kolay ve hızlı ulaşmasını sağlamak mantıklı olan” dedi.

img_6476.jpg

“AMACIM HALKI MUTLU ETMEK”

            Ardından Kepez’deki sorunlara değinen Dinç, “Her mahalleye bir pazar yeri oturtmak amacım var. Pazara insanların daha kolay ulaşacağı ortamı oluşturma düşüncem var. Kepez’de çok farklı sorunlar var. Yol, otopark, imar, tapu ve ekonomik sorunlar gibi birçok sorun mevcut. Her gün Antalya’ya çalışmak için inen nüfus sorunu var. İnsanların akşam eve gittiğinde arabasını koyacak otopark yok. Kepez için bunlar ciddi sorunlar. Çalışan annelerin çocuğunu bırakacağı yer sorunu var.  Gerçekten ekonomik desteğe ihtiyaçları var. Çocuğunu okutmakta zorlanan kesim var. Benim amacım halkı mutlu etmek. Yolları tekrar tekrar kazdırmayacağım. Altyapıdan boru geçireceğim. İnternet, elektrik gibi kablolar geçecek bu boruların içinden. Uzlaşmacı bir belediyecilik yapacağım” ifadelerini kullandı.

“BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

            Seçimi kazanacaklarına inandığını vurgulayan CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ise, “Adayımız Murat Dinç ile uyumlu bir çalışma içeresindeyiz. Gayretli bir şekilde çalışarak başarılı olacağımıza inanıyoruz. Siyasette çok fazla kırıcı olmamak lazım. Mühim olan yüz yüze bakabilecek şekilde siyaset yapmak” dedi.

“KEPEZ’İ İYİ BİLİYORUZ”

            İlçenin sorunlarını yakından bildiklerini kaydeden Kepez Belediye Meclis üyesi ve İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut da, “Kepez’i çok iyi biliyoruz. Sorunlarının farkındayız. İlçenin, Murat Dinç ile sorunlarından kurtulacağına inanıyoruz. İlçede demokrasiye büyük katkı koyacağız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

“SORUNSUZ BİR ANTALYA HERKESİN İSTEĞİ”

            Ziyarettin duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemizin Sahibi Orhan Tolunay ise, ziyaret ekibine çalışmalarında kolaylık diledi. Sorunsuz bir Antalya’nın herkesin isteği olduğunu belirten Tolunay, her geçen gün büyüyen Antalya’nın ilçelerinin de geleceğe yönelik planlanması gerektiğinin altını çizdi. HABER: AYSEL ÖNER

img_6480.jpg

Bu haber toplam 5270 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim