Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kazılacak yollar asfaltlanıyor
15 Kasım 2017 Çarşamba 10:40

Kazılacak yollar asfaltlanıyor

Kepez Belediyesi, önümüzdeki yerel seçimlerden hemen sonra doğal gaz nedeniyle kazılacak olan yolları asfaltlama çalışmalarına başladı. Bazı vatandaşlar kazılacak yolların asfaltlanmasının yanlış olduğunu söyledi.

Kepez Belediyesi, önümüzdeki yerel seçimlerden hemen sonra doğal gaz nedeniyle kazılacak olan yolları asfaltlama çalışmalarına başladı. Bazı vatandaşlar kazılacak yolların asfaltlanmasının yanlış olduğunu söylerken görüş belirtmek istemeyenler “Yapanların bir bildiği vardır” demekle yetindi.

 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz Eylül ayında ziyaret ettiği Teomanpaşa Mahallesi sakinlerine yolları asfaltlama sözü verdi ve mahalledeki 90 tane sokağın asfaltlanması için çalışmaların Kasım ayında başlayacağını söyledi. Tütüncü, aynı mahalleye doğal gazın gelmesinin de yaklaşık 1 buçuk yılı bulacağını ifade etti. 1 buçuk yıl sonrası 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere denk gelirken, seçimlerin hemen sonrasında doğal gaz çalışmaları nedeniyle kazılacak olan yolların asfaltlanma çalışmalarına başlandı.

“KAZILACAK YOLLARIN ASFALTLANMASI YANLIŞ”

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Teomanpaşa Mahallesi’ndeki sokakları asfaltlamak için gerçekleştirdiği çalışmalar tüm hızıyla sürerken bazı mahalleliler tekrar kazılacak olan yolların asfaltlanmasının yanlış olduğunu söyledi. Mahalle sokaklarının altyapı çalışmaları nedeniyle şimdiye kadar defalarca kazılarak yama yapıldığına dikkat çeken mahalleliler, doğal gaz çalışmalarının da beklenebileceğini ve sonrasında asfaltlanmasının daha doğru olduğunu kaydetti.

“VATANDAŞIN SÖZÜ GEÇMEZ”

Yap-boza vatandaş olarak alıştıklarını belirten mahalle sakinlerinden Ali Osman Öztürk, “Bu tür hareketleri şimdiye kadar yeni mi görüyorsunuz? Biri gelip yapıyor diğeri gelip bozuyor. Yapılıp bozulmasına vatandaş olarak alıştık. Vatandaşın sözü geçmez. Onlar bildikleri gibi yaparlar” dedi.

sam_8537.jpg

“AVRUPA’DA 100 YILLIK YOLDA YAMA GÖREMEZSİNİZ”

Avrupa’daki yollarda yama görülemeyeceğini belirterek altyapı tamamlandıktan sonra üstünün kapatılması gerektiğini vurgulayan Tahir Akyüz de, “Buraları doğal gaz ve elektrik telleri için yine kazacaklar. Şuanda bu çalışmalar fuzuli. Biri söküyor biri yapıyor. Bir kere altyapı tamamlandıktan sonra üstü düzgün bir şekilde kapatılmalı. Avrupa’da 100 yıllık yolda yama göremezsiniz. Çok şahane. Adamlar her şeyi düzgün yapıyor. Orada ihale verildiği zaman ihaleyi alanlar en az 50 yıl oradan sorumlu oluyor. Bizde ikide bir yap-sök doğru bir şey değil. Yama yapılınca ömrü de kısa oluyor. Biz bu tür şeylere çok fazla önem vermiyoruz. Önem versek bu kadar geride kalmayız. Şuan bizim Avrupa’nın üzerinde olmamız lazımdı” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPI BİTİRİLMEDEN BUNUN YAPILMASI YANLIŞ”

Bütün altyapı bitirildikten sonra asfaltlama çalışmalarının yapılmasının daha doğru olduğuna işaret eden Hüseyin Bahar ise, “Doğal gaz yapıldıktan ve elektrik telleri yer altına alındıktan sonra asfaltlansa daha güzel olurdu. Bütün altyapı bittikten sonra bu çalışmalar yapılabilirdi. Altyapı bitirilmeden bunun yapılması yanlış. 1 buçuk yıl daha beklenebilirdi” dedi.

“BU PARA HALKTAN ÇIKIYOR”

30 yıldır mahallede oturduğunu belirten Ahmet Gürler de, “Kazılacak yolların asfaltlanması mantıksız. Şimdi yapılacak bir daha kazılacak. Bu para halktan çıkıyor. Ben 30 yıldır bu mahallede oturuyorum. 30 yıldır beklendi. 1 buçuk yıl daha beklenebilirdi” diye konuştu.

“ÖNCE YAPILMASI GEREKEN SONRA YAPILIYOR”

Önce yapılması gerekenlerin sonradan yapıldığına dikkat çeken Ömer Fidan ise, “Buralarda altyapı için bayağı kazı yaptılar. Yolları sürekli kazdıkları için gidiş-gelişlerimiz sorun oluyor. Önce yapılması gereken şeyi sonra yapıyorlar. Önce yapılması gerekeni sonra yapmamaları lazım. Üste asfaltı döküyorlar, sonra altta bir şey yapılması gerekiyor diyerek tekrar söküp bir daha asfaltlıyorlar. Asfaltlanmasına karşı değilim ama altyapıyı tamamen bitirip bir daha açmamaları lazım. Doğal gaz da alta alındıktan sonra asfaltlansa daha iyiydi” ifadelerini kullandı.

sam_8544.jpg

“YAZIK-GÜNAH”

Çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Aydın Gücel de, “Buralarda çalışma yapılmasından memnunuz ama defalarca kazılmasına karşıyız. Doğal gaz çalışmalarından önce asfaltlama yapılması doğru değil. Doğal gazdan sonra asfaltlansa daha iyi olurdu. Beklenebilirdi. Yapılacaksa önce altı ondan sonra üstü yapılır. Sök-tak yazık, günah. Millete de çalışana da esnafa da yazık. Arka taraflara yeni binalar yapılıyor. Bari yeni binaların yapıldığı yerleri tam tekmil yapsınlar. Bir daha sök-tak olmasın” diye konuştu.

“MANTIKEN BÜTÜN ALTYAPI YAPILIR SONRA ÜSTYAPIYA GEÇİLİR”

Ülkenin her yerinde aynı şeylerin yaşandığına işaret eden Deniz Eser ise, “Mantıken bütün altyapı yapılır ondan sonra üstyapıya geçilir ve asfaltlanır biter ama Türkiye’de ben öyle bir şey görmedim. İstanbulluyum, İstanbul’da da görmedim. Orada da aynı” dedi.

“BİZİM CEBİMİZDEN ÇIKACAK”

Doğal gazdan önce asfaltlamayı doğru bulmadığını belirten Cihan Böçgüm de, “Sonuçta bu bizim cebimizden çıkacak. Tekrar kazılacak. Doğal gaz çalışmaları beklenebilirdi” ifadelerini kullandı.

sam_8536.jpg

“DOĞAL GAZ GEÇTİKTEN SONRA ASFALTLANSA İYİ OLURDU”

Mahallede daha önceden kanalizasyon çalışması yapıldığını ve yolların yamandığını söyleyen Uğur Ak ise, “Buralar yaklaşık 1 buçuk yıl önce kanalizasyon geçtikten sonra yama yapıldı. Ondan sonra büyük çukurlar oluştu. Buralar eskiden dereydi. Yollar su dolduğu için şikayetler oluyordu. Düzlenmesi gerekiyordu. Bir şekilde bunlara katlanacağız. Doğal gaz için yolların kazılmasından başka alternatif yok. Gördüğüm kadarıyla doğal gazda fazla bir yer kazılmıyor. Doğal gaz geçtikten sonra asfaltlansa daha iyi olurdu ama yapılacak bir şey yok” diye konuştu.

“BÜYÜKLER BİLİR”

Konuyla ilgili görüş belirtmek istemeyen mahalleliler ise, “Biz bir şey diyemeyiz. Büyükler bilir. Bunları yapanların kendilerine göre bir bildiği vardır” demekle yetindi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 10038 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim