Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kbb Uzmanı Prof. Dr. Fuat Tosun’un "Endoskopik Sinüs Ve Kafa Tabanı Cerrahi Atlası" Piyasaya Çıktı
16 Temmuz 2020 Perşembe 12:08

Kbb Uzmanı Prof. Dr. Fuat Tosun’un "Endoskopik Sinüs Ve Kafa Tabanı Cerrahi Atlası" Piyasaya Çıktı

Özel 100. Yıl Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Fuat Tosun'un hazırladığı "Endoskopik Endonazal Sinüs-Kafa Tabanı Cerrahisi Atlası" piyasaya...

Özel 100. Yıl Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Fuat Tosun'un hazırladığı "Endoskopik Endonazal Sinüs-Kafa Tabanı Cerrahisi Atlası" piyasaya çıktı. Endoskopik sinüs ve kafa tabanı cerrahisine yönelik özel yaklaşımları içeren ve alanında ilk olma özelliği taşıyan atlas, Ankara Nobel Tıp Kitapevlerinden çıktı.

Piyasaya çıkan kitapla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Tosun, ülkemizde endoskopik endonazal cerrahi uygulamalarının ileri bir seviyeye ulaştığını söyledi. Endoskopik endonazal cerrahinin burun boşluklarının, paranazal sinüslerin ve kafa tabanının kronik sinüzit, kist, iyi huylu tümörleri, kanserleri ve ensefalosel gibi hastalıkların tedavisinde önemli bir yöntem olduğunu dile getiren Tosun, bu yöntem sayesinde sağlıklı dokulara en az hasar ile optimum tedavi olanağı sağlandığını aktardı. Prof. Dr. Tosun, sözlerine şöyle devam etti:

"Ameliyatın mantığı, burun içinden küçük kameralarla girilerek görüntünün dışarı aktarılması ve yüz cildinde kesi olmadan ameliyatın burnun doğal boşluklarından girilerek yapılmasına dayanmaktadır. Endoskopların burun içi ve kafa tabanındaki dar alanları çok iyi aydınlatması, görüntüyü çok iyi bir çözünürlükle büyüterek monitora aktarması ve kolay manevra kabiliyeti ile açılı kısımlardaki saklı koridorları kolayca göz önüne getirmesi bu yöntemin cerrahi aşamasında sağladığı kolaylıklar arasındadır. Burun boşluklarının arka tarafında ve kafa tabanında endoskopik cerrahinin sağladığı görüş açısı, açık cerrahi yaklaşımlara göre çok daha iyidir. Ayrıca endoskopik endonazal cerrahi ile yüzde cilt ve kemik kesilerine gerek kalmadan hastalık giderilebildiğinden hastanede kalma ve iyileşme süresi de kısa olmaktadır. Endoskopik endonazal cerrahi yaklaşımları, açık cerrahi tekniklere göre fizyolojiye çok daha uygundur. Bu özellikleri ile endoskopik endonazal cerrahi, KBB uzmanları için önemli bir uygulama haline gelmiştir."

Türkiye'de endoskopik endonazal cerrahi uygulamalarının ileri bir seviyeye olduğuna vurgu yapan Fuat Tosun, "Endoskopik endonazal cerrahinin daha çok sayıda kulak burun boğaz ve beyin cerrahi uzmanı tarafından öğrenilmesi ve uygulanabilmesi için ulusal düzeydeki konferans, panel ve kurs şeklindeki faaliyetler devam etmektedir. Diğer taraftan fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi, özellikle de ileri endoskopik endonazal cerrahi ve endoskopik kafa tabanı cerrahisi konularında pratik olarak cerrahi basamaklara odaklanmış temel bir başvuru eseri bulunmamaktadır. Bu alandaki boşluğu doldurabilme beklentisi ile Endoskopik Endonazal Sinüs-Kafa Tabanı Cerrahisi Atlası çıkarıldı. Kitap teorik bilgi detayına girmeden diseksiyon görüntüleri eşliğinde okuyucunun tek tek cerrahi basamakları takip edebilmesini amaçlamaktadır. Kitapta diseksiyon resimleri üzerindeki kritik noktaları tek tek işaretleyerek, ilgili anatomiye kolayca hakim olunmasını hedefledim. Ayrıca okuyucunun ameliyat tekniklerini ardışık olarak takip edebilmesi için atlastaki her teknikle ilgili bir video içeren DVD eklendi. Bu hali ile sunulan atlasın endoskopik endonazal sinüs ve kafa tabanı cerrahisi teknikleri konusunda önemli bir boşluğu doldurması beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim