Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2234.833
    %-0.43
  • Dolar
    32.3364
    %0.08
  • Euro
    35.1115
    %-0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kepez bilim merkezi için geri sayım başladı
12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:33

Kepez bilim merkezi için geri sayım başladı

Kepez Belediyesi'nin TÜBİTAK işbirliğiyle Antalya'ya kazandıracağı bilim merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor.

Kepez Belediyesi'nin TÜBİTAK işbirliğiyle Antalya'ya kazandıracağı bilim merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor. Bilimsel sergileri kurulmaya başlanan Kepez Bilim Merkezi'nin açılışı için geri sayım başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, merkezi yakın bir tarihte çocuklarla buluşturacaklarını söyledi.

Antalya Kepez Bilim Merkezi, yakında kapılarını çocuklara açıyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteği ile hayata geçirilen Kepez Bilim Merkezi, müzeler kampüsü haline getirilen Dokuma Fabrikası yerleşkesine kazandırılıyor.

Bilimsel sergiler kurulmaya başlandı

Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezi, güçlendirme çalışması yapılan fabrika binasında 12 bin metrekare alana kuruluyor. Çocukların bilimi deneyleyerek öğreneceği merkezde deney düzeneklerinin olacağı salonlar, bilimsel atölyeler, sergi alanları, özel tasarım galeriler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapılacağı çok amaçla salonlar bulunuyor.

TÜBİTAK Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı kapsamında bilim merkezinin bilimsel sergilerinin tasarımı, üretimi ve temini de büyük oranda tamamlandı. Bilim merkezinin devam eden tefrişat çalışmalarının Eylül ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Sergi düzeneklerinin hazırlığının devam ettiği merkezde, bilimin temelleri ile neşeli adımlar bilimsel sergilerinin kurulumu tamamlandı. Yeryüzü ve uzay ile sanal ve artırılmış gerçeklik sergilerinin ihalesi ise yakın bir zamanda yapılacak.

Merkezin bilimsel sergilerinin görsellerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Başkan Hakan Tütüncü, paylaşımında, "Burası Eski Dokuma Fabrikası, Şimdi burada 12 bin 500 metrekare alana sahip Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden birini kuruyoruz. Hayal edince oluyor" ifadesini kullandı.

Başkan Tütüncü, bilimsel sergileri kurulmaya başlayan merkezi, yakın bir tarihte çocuklarla buluşturacaklarını kaydetti.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim