Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kepez Kent Meydanı start aldı
21 Kasım 2017 Salı 07:10

Kepez Kent Meydanı start aldı

166 bin metrekarelik alanı kaplayacak olan Kepez Kent Meydanı’nın 54 bin metrekarelik ilk etabının temelleri düzenlenen törenle atıldı.

166 bin metrekarelik alanı kaplayacak olan Kepez Kent Meydanı’nın 54 bin metrekarelik ilk etabının temelleri düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün birbirlerine övgüler yağdırarak birliktelik mesajı vermesi dikkat çekti.

 

Turgut Özal Spor Salonu’yla birlikte Doğu ve Batısı’ndaki 166 bin metrekarelik alanı kapsayan 'Kepez Kent Meydanı Projesi'nin 54 bin metrekarelik ilk etabının temelleri dün düzenlenen törenle atıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün vaat ettiği projeleri arasında yer alan meydanın temel atma törenine Tütüncü’nün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Meydan alanıyla ilgili süreci anlatarak 29 Ekim 2018 tarihinde ilk etabın açılışının yapılacağını belirten Başkan Hakan Tütüncü, desteğinden dolayı övgü dolu sözlerle Başkan Türel’e teşekkür etti. Aynı şekilde övgülerle Tütüncü’ye karşılık veren Türel ise, birlikte hareket etmenin kazanımlarına işaret etti.

sam_8643.jpg

“DEVASA PROJENİN İLK ADIMI”

İlçede devasa bir projenin ilk adımının atıldığını söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Bugün Kepez için çok anlamlı bir eserin temelini atıyoruz. Sadece Kepez için değil Antalya için örnek yatırımlardan birisi olan ve şehrimize ciddi anlamda prestij kazandıracak Kent Meydanımızın temelini atıyoruz. Bu temel atma aslında devasa bir projenin ilk adımı. İlk etapta 54 bin metrekarelik kısmını tamamlayacağız. Ardından ikinci etaba başlayacağız” dedi.

“VATANDAŞLARLA TEK TEK ANLAŞTIK”

İmar planlamaları yıllar önce yapılan meydan alanı üzerindeki mülkiyet sorunlarını nasıl çözdüklerini anlatan Tütüncü, şunları söyledi:

“Üzerinde bir türlü anlam veremediğimiz çok değişik mülkiyet sorunları vardı. Öncelikle bu imar planı ile kent meydanı alanını daha da büyüttük. Sonrasında tam 8 yıllık emeğin neticesinde buradaki mülkiyet problemlerini çözdük. Burası Hazine’ye Vakıflara veya kamuya ait bir arazi değildi. 54 bin metrekarelik alanın üzerinde yüzlerce malikin, özel hukuk tüzel kişilerin olduğu çok ciddi problemler vardı. Mülkiyet problemlerini tek tek çözdük. Buradaki vatandaşlarımıza belediyemizin farklı yerlerindeki arazilerinden yer göstermek, hepsiyle tek tek anlaşmak suretiyle çok büyük bir adımı neticelendirdik.”

“ANTALYA’YA BÖYLE BÜYÜK PROJELER YAKIŞIR”

“Burası sadece Kepez’in değil, Antalya’nın en güzel noktalarından biri haline gelsin istedik” diyen Tütüncü, “Antalya’da siyasi mitinglerin yapıldığı en büyük meydan burasıydı. Hatta, Türkiye’nin en önemli miting alanlarından birisi. Miting alanı çok büyük bir etkinlik alanına dönsün istedik. Kepez Kent Meydanımız, Amsterdam’ın Dam Meydanı’ndan çok daha prestijli, Köln’ün Dom Meydanı’ndan daha değerli, Rusya’nın Kızıl Meydanı’ndan daha da büyük bir yer olacak. Antalya’ya işte böyle büyük projeler yakışır” ifadelerini kullandı.

“TÜREL’DEN ALDIĞIMIZ ENERJİYLE HAYALLERİMİZİ BÜYÜTTÜK”

Kepez Kent Meydanı Projesini görsel üzerinden anlatarak bilgilendirme yapan Tütüncü, desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. Türel’in Seyhan Caddesi’nin meydan alanına katılması için çok çaba harcadığını belirten Tütüncü, şunları dile getirdi:

“Özellikle yolun UKOME kararları ile meydan alanına ikinci aşamada dahil edilmesi son derece önemliydi. Menderes başkanım, ‘Sen devam et. Ben senin arkandayım. Kepez her şeyin en güzeline layık’ dedi. Bizde O’ndan aldığımız enerji ile hayallerimizi daha da büyüttük. Kepez’i çift kanatla uçuracağız dedik. Bir yandan tramvay, diğer yandan meydanın Büyükşehir ile ilgili bürokratik aşamalarının çok hızlı geçilmesi bizi çift kanatla büyük düşünen şehir haline getirdi.”

TRAMVAY TEŞEKKÜRÜ

Belediyelerin güçlerinin birleştirilmesiyle kazanımların ortaya çıktığını vurgulayan Tütüncü, Varsak – Tıp Fakültesi istikametinde inşa edilecek olan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’ne işaret etti. 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin yeni yapılacak olan meydana ulaşımı kolaylaştıracağını belirten Tütüncü, Yeşilırmak ile kent meydanının kesiştiği noktadaki durağın isminin de Kepez Kent Meydanı durağı konulduğunu bildirerek, Türel’e tekrar teşekkür etti. Son olarak Büyükşehir ve Kepez Belediyesi’nin icraatlarıyla konuştuğunu söyleyen Tütüncü, “Onlar icraatlarıyla konuştukça şehir kazanacak” diye konuştu.

“KENTLER MEYDANLARIYLA ANILIR”

Kentlerin meydanları ile anıldığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Dünya’nın bir çok önemli şehirlerinin ismi kadar akılda kalan önemli meydanlarıdır. Cumhuriyet meydanımızı büyüterek adına yakışır hale getirdik, Tophane Parkı’nı da daha güzel bir şekilde halkımızın hizmetine sunduk. Kepez Kent Meydanı da sadece meydandan ibaret değil. Müzesinden camisine kadar bir buluşma noktası olarak içinde birçok fonksiyonu barındıracak muhteşem bir proje” dedi.

AKAYDIN’A GÖNDERME

Hizmetlerin kolay yapılmadığını belirterek 2009-2014 yılları arasındaki Mustafa Akaydın dönemini hatırlatan Türel, “2009 – 2014’te Antalya’da bir reklam arası verdik. O dönemde bir tane bile kavşak yapamadılarsa, 1 metre dahi raylı sistem yapamadılarsa, daha sayabileceğim birçok işleri gerçekleştirememişlerse bu işlerin ne kadar zor olduğunu daha iyi idrak ederiz. Kolay olsaydı yaparlardı” diyerek Akaydın’a gönderme yaptı.

sam_8645.jpg

“KEPEZ ANTALYA’NIN ZENGİN İLÇESİ OLMAYA BAŞLIYOR”

Antalya’nın kalkınmış bölgelerinin sahil kesimleri olduğunu belirterek Kepez’in kaderine terk edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Türel, “Nasıl ki sahil kenarları Antalya’nın ön bahçesi görülüyorsa, Kepez’de ön bahçe olacak, Kalkınma Kepez’den başlayacak, Kepez’e turist gelecek demiştik. Raylı sistem, alt yapı sorunları çözümlenmiş, yeni caddelerin açıldığı Kepez, Antalya’nın zengin ilçesi olmaya başlıyor” diye konuştu.

“KONUT FİYATLARI 50 BİN LİRA ARTTI”

Kepez Kent Meydanı projesi ile civardaki konut fiyatlarının 50 bin lira arttığını söyleyen Türel, “Bazen alt tarafı bir park. Bize ne faydası olacak diyorlar. Bunun bölgenin ve şehrin zenginleşmesine katkısı oluyor. Herkese katkısı olacak” diyerek Boğaçayı projesine dikkat çekti.

“BOĞAÇAYI PROJESİNDEN GECEKONDU MAHALLESİNDEKİ BAKKAL DAHİ İSTİFADE EDECEK”

Boğaçayı Projesi’ne karşı çıkanlara sert sözlerle yüklenen Türel, “Bana Boğaçayı Projesi ne işe yarıyor? Diye soruyorlar. Yazıklar olsun. Önce bi ne yapıldığını anla da sonra konuş. Bir gecekondu mahallesindeki bakkal dahi o projeden istifade edecek. Çünkü, o projeyle 10 bin vatandaşımız iş, aş, ekmek sahibi olacak ve alışveriş yaptığı bakkal da bundan sebeplenecek. 1 milyar liralık yatırım. Bundan Antalya’nın esnafı, tüccarı, mimarı, mühendisi sebeplenecek. Örümcek kafalılar, vizyon sahibi olamayan at gözlüklüler var ya onlar görmezler” diye konuştu.

TÜTÜNCÜ’YE KARDEŞİM DİYE HİTAP ETTİ

Tütüncü’ye ‘kardeşim’ diyen Türel, “Bir taraftan Hakan Tütüncü kardeşim, diğer taraftan el birliğiyle bütün kurum ve kuruluşlar Kepez’e hizmet yağmuru yağdırıyoruz. Yağdırmaya da devam edeceğiz. El ele hep birlikte omuz omuzayız. Bundan kazanan Antalya, Kepez oluyor” ifadelerini kullandı.

“RAYLI SİSTEM ARALIK’TA BAŞLIYOR, 1 YILDA BİTECEK”

Kepez’e yapılan hizmetlerden bahsederek 3. Etap Raylı Sistem’e dikkat çeken Türel, “Artık Varsak’tan bindiğinizde ver elini Tıp Fakültesi, Üniversite, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kalekapısı, Işıklar, Havaalanı, Aksu, EXPO. Vatandaşlarımız artık buralara rahatlıkla ulaşacaklar” dedi. Sistem için Dünya Bankası ile kredi sözleşmesinin imzalandığını ve ihalenin bitmek üzere olduğunu bildiren Türel, Aralık ayı içerisinde çalışmaların başlayacağını ve 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

“KATLI KAVŞAK OCAK’TA AÇILACAK”

Kepez Belediyesi önündeki katlı kavşak çalışmalarının da Ocak ayına tamamlanarak hizmete açılacağını bildiren Türel, Antalya’nın ilk 4 katlı kavşağının buraya yapıldığını söyledi.

TEMEL DUALARLA ATILDI, 29 EKİM’DE AÇILACAK

Konuşmaların ardından davetlilerin duaları eşliğinde butona basmasıyla Kepez Kent Meydanı’nın ilk etabı start aldı. Tütüncü, 54 bin metrekarelik ilk etabın 29 Ekim 2018 tarihinde görkemli bir şekilde açılacağını bildirdi.

İHALE BEDELİ 9 MİLYON 139 BİN LİRA

166 bin metrekarelik alanda yapılacak olan Kepez Kent Meydanı Projesi, Seyhan Caddesi ile Turgut Özal Spor Merkezi’nin olduğu alanda inşa edilecek. İlk etabının 52 bin metrekarelik alana inşa edileceği projenin ihale bedeli 9 milyon 139 bin TL. Meydanda çok amaçlı etkinlik alanı, rekreasyon, spor ve toplanma alanları, tören alanı, anıt alanı, ticari birimler, kamusal alanlar, model araç oyun alanı, kaykay oyun alanı, küçük fıskiyelerden oluşan kuru havuz yer alacak. Çok amaçlı etkinlik alanı, konserler, söyleşiler, sergiler, mitingler vb. işlemlerin gerçekleşmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlanacak. Proje içerisinde Hasan Doğan Stadı da yeniden inşa edilerek butik bir stat haline getirilecek. Turgut Özal Salonu ve belediye spor tesislerinin çevre düzenlemesi de yapılacak. Meydana bakan binalara yeni cephe giydirmesi yapılacak. Meydan’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından başlayarak günümüze kadar Türkiye’nin demokrasi serüvenini anlatan bir demokrasi müzesi binası da inşa edilecek. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_8656.jpg

Bu haber toplam 12138 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim