Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kepez'e kent meydanı
20 Kasım 2017 Pazartesi 14:58

Kepez'e kent meydanı

KEPEZ Belediyesi, 166 bin metrekarelik "Kepez Kent Meydanı Projesi'nin 54 bin metrekarelik ilk etabının temellerini düzenlenen törenle attı.

KEPEZ Belediyesi, 166 bin metrekarelik "Kepez Kent Meydanı Projesi'nin 54 bin metrekarelik ilk etabının temellerini düzenlenen törenle attı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2014 yerel seçimlerinde vaat ettiği 70 proje arasında yer alan Kepez Kent Meydanı'nın temelleri düzenlenen törenle atıldı. Kepez Kent Meydanı temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kepez için çok anlamlı bir eserin temelini attıklarını belirten Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Bugün sadece Kepez için değil Antalya için örnek yatırımlardan birisi olan ve şehrimize ciddi anlamda prestij kazandıracak meydanın temelini atıyoruz" dedi. Mülkiyet sorununu çözüp, imar planı ile kent meydanı alanını daha da büyüttüklerini vurgulayan Tütüncü, "Mülkiyet problemlerinden kastım burası Hazine arazi değildi, burası Vakıflara ait bir arazide değildi. Kamuya ait bir arazide değildi. 54 bin metrekarelik alanın üzerinde yüzlerce malikin olduğu, özel hukuk tüzel kişilerin olduğu, yani burada çok ciddi problemler vardı. Mülkiyet sorununu arap saçına dönmüş, kördüğüm haline gelmiş, bir yumak gibi tek tek çözdük. Buradaki vatandaşlarımıza belediyemizin farklı yerlerindeki arazilerinden yer göstermek, hepsiyle tek tek anlaşmak suretiyle çok büyük bir adımı burada neticelendirdik" dedi.

PROJENİN TAMAMI 166 BİN METREKARE

Alanın şehrin vizyon noktalarından birisi olması için yola çıktıklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Kepez'in değil, Antalya'nın en güzel noktalarından biri haline gelsin istedik. Antalya'daki siyasi mitinglerin yapıldığı en büyük meydanlardan birisi burasıydı. Türkiye'nin en önemli miting alanlarından birisi. Birinci etap 54 bin metrekarelik bir alan, ikinci etap ile birlikte 166 bin metrekarelik bir alana sahip olacağız" diye konuştu.

DEMOKRASİ MÜZESİ KURULACAK

Başkan Hakan Tütüncü, "En büyük hayalim" dediği Kepez Kent Meydanı Projesi'ni katılımcılara proje görseli üzerinden anlattı. Proje kapsamında demokrasi müzesinin de olacağını belirten Başkan Tütüncü, müzede 1920 yılında TBMM'nin kuruluşundan, 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar Türkiye'nin demokrasi mücadelesinin anlatılacağını kaydetti. 3. Etap Raylı Sistem Projesi'ne de değinen Başkan Tütüncü, raylı sistemin bu bölgeden geçeceğini belirterek, idarelerin güçlerini birleştirince halkın kazandığını söyledi.

BAŞKAN TÜREL: MUHTEŞEM BİR PROJE

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de kentlerin meydanlarıyla anıldığını, dünyanın birçok önemli şehirlerinin ismi kadar akılda kalan meydanlarının da olduğunu söyledi. Kepez'in kaderine terk edilmeyeceğini söylediğini hatırlatan Başkan Türel, "Nasıl ki sahil kenarları Antalya'nın ön bahçesi görülüyorsa, Kepez'de ön bahçe olacak. Kalkınma Kepez'den başlayacak, Kepez'e turist de gelecek dedik. Raylı sistemi, altyapı sorunları çözümlenmiş, yeni caddelerin açıldığı Kepez, Antalya'nın zengin ilçesi olmaya başlıyor. Kepez'in değerine değer katacak, marka değerini artıracak bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Şimdi Kepez'e 1500 yataklı şehir hastanesi geliyor. Kepez sadece kendine değil, Antalya'ya hayat veren bir merkez olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetlilerin butona basarak Kepez Kent Meydanı'nın temelini attı.

KEPEZ KENT MEYDANI PROJESİ'NDE NELER VAR?

Kepez Kent Meydanı Projesi, coğrafi olarak ilçenin merkezi bir noktası olan Seyhan Caddesi'nde inşa edilecek. İlk etabı, 52 bin metrekarelik araziye inşa edilecek projenin ihale bedeli ise 9 milyon 139 bin TL. Kepez Kent Meydanı'nda çok amaçlı etkinlik alanı, rekreasyon, spor ve toplanma alanları, tören alanı, anıt alanı, ticari birimler, kamusal alanlar, model araç oyun alanı, kaykay oyun alanı, küçük fıskiyelerden oluşan kuru havuz yer alıyor. Çok amaçlı etkinlik alanı, konserler, söyleşiler, sergiler, mitingler vb. işlemlerin gerçekleşmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı. Proje içerisinde Hasan Doğan Stadı da yeniden inşa edilerek, butik bir stat haline getirilecek. Turgut Özal Salonu ve belediye spor tesislerinin çevre düzenlemesi de yapılacak. Meydanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışından başlayarak günümüze kadar Türkiye'nin demokrasi serüvenini anlatan bir demokrasi müzesi binası da inşa edilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Kepez'e kent meydanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim