Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kesme’de Şahballı rüzgârı esti!
17 Haziran 2018 Pazar 19:31

Kesme’de Şahballı rüzgârı esti!

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Halk Ozanı Hilmi Şahballı, Isparta Sütçüler Kesme Köyü’nde konser verdi.

Birbirinden ünlü türkülerini Kesmeliler için seslendiren Şahballı, 16 Türk devleti için yazdığı ‘kucaklaşalım’ eserini ilk kez dinletti. Şahballı’nın ‘kucaklaşalım’ adlı türküsü, konsere katılan vatandaşlardan yoğun alkış aldı. 

 “BİRLİĞİMİZ BOZULMASIN”


Konsere; Antalya Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve İnan Tarım Genel Müdürü Abdullah İnan, Kesme Köyü Muhtarı Mehmet Kayacan’ın yanı sıra Isparta’daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Program, Kesme Köyü Muhtarı ve Eski Belediye Başkanı Mehmet Kayacan’ın konuşmasıyla başladı. Halkın birlik ve beraberliğine katkı sağlayan gecenin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayacan; “Ülkemizin en ihtiyacı olduğu şey, burada. Birlik ve beraberlik burada... Yörük kültürünü yaşatan, Yörük kültürünü geleceğe taşıyan ve bu geceyi düzenleyen KESMEDER yönetimine çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan bu güzel ve özel günün tüm Türkiye’ye de yayılmasını arzu ediyorum” diye konuştu. 

CANI GÖNÜLDEN HİZMET YAPIYORUZ


Organizasyonu düzenleyen Kültür Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KESMEDER) Başkanı Recep Gürdal da etkinlikte söz aldı. Derneğin kuruluş amacını anlatan Gürdal, organizasyona maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür etti. KESMEDER Başkanı Recep Gürdal;  “Köylülerimiz ve üyelerimiz arasındaki beşeri ilişkilerin geliştirilmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması, sosyal ekonomik ve kültürel yönden refah seviyesinin arttırılması, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanmasına sebep olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Derneğimizin kuruluş aşamasından bu seviyeye gelmesinde maddi ve manevi destek veren sizlere şükranlarımı sunarım. Şahsıma uhde edilen bu görevin zorluğunu biliyorum. Bu görev bir gönüllülük, fedakârlık, vicdan ve özveri işidir. Başta yönetimdeki arkadaşlarım olmak üzere sizlerin desteği ile çok daha büyük işler başarabileceğimizi değerlendirmekteyim. Kötü insan, kötü memleket, kötü dernek yoktur. İyi yetiştirilmemiş, iyi yönlendirilmemiş, iyi yönetilmemiş, ilgilenilmemiş ve önem verilmemiş insan, köy ve dernek vardır. Umarım çıktığımız yolda önce Allah’ım, sonra siz büyüklerimizin desteği ile başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Yönetim olarak, Allah rızası için, şahsi menfaat ve siyasi düşünceyi bir kenara bırakıp cani gönülden hizmet yapmaktayız” diye konuştu. 

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATALIM


Başkan Gürdal, organizasyon ile ilgili de düşüncelerini dile getirdi. KESMEDER Başkanı Gürdal, organizasyonda konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Kesme halkı için düzenlediğimiz bu organizasyon, birlik ve beraberliğimizin devam etmesine katkı sağlayacaktır. Ülke olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Ülkemizde bu birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Yörük kültürünü bugün olduğu gibi geleceğe de sağlıkla taşıyalım. Yörük kültürünün kaybolmasına izin vermeyelim. Unutulmaya yüz tutmuş, bizi biz yapan tüm değerlerimize sahip çıkalım. Bizler dernek yönetimi olarak elimizden geldiğince bu anlayış ve özveriyle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bugün burada çok özel sanatçılarımız var. Halk müziğine damgasını vurmuş, yaşayan efsane halk ozanımız Hilmi Şahballı var. Değerli sanatçı kardeşim Başkal var.  Kendilerine katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”


ŞAHBALLI TÜRKÜLERİYLE COŞTURDU
Kesme Köyü meydanında sahneye çıkan Ünlü Halk Ozanı Hilmi Şahballı, birbirinden güzel türkülerini Kesmeliler için seslendirdi.  Yaklaşık 40 yıldır bu ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapan türküler seslendirdiğini söyleyen Şahballı, İsrail’in politikalarına karşı bestelediği ve sosyal medyada milyonlarca paylaşım alan, ‘tüh Allah belanızı versin’ adlı türküsünü istek üzerine seslendirdi. Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini söyleyen Şahballı, sahnede birlik beraberlik mesajları da verdi.  “Ülkede din adına dinsizleşen, namus adına namussuzlaşan, dürüstlük adına hırsızlaşan, vatan adına vatansızlaşan, Atatürk adına Atatürk düşmanı gruplar türedi. Ülkeyi yönetenler hangisiyle uğraşacaklarını şaşırdılar. Onlar da yetmiyor, dış düşmanlar da saldırmaya başladı. Ama herkesin bilmediği bir şey var; onların hesabı varsa, bu dünyayı yaratan kâinatın sahibinin de bir hesabı var.  Bunu kafalarına yerleştirsinler. Akıllı olacağız. Birlik olacağız. Bizleri bölüp parçalamak isteyenlere karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Emperyalist devletler, sözde İslam devletleriyle birlik olup Kudüs’ün üzerine çöktüler. Kudüs benim yürek sızımdır.   1.5 milyar İslam âlemi var ama maalesef İslam âleminin sözde prensleri milyonlarca Müslüman doyurmak yerine gidip Yahudilere milyonlarca dolara tablo alıp hediye ediyorlar. Yazıklar olsun. Biz Türk Milleti olarak akıllı olmak mecburiyetindeyiz. Etrafımız ateş çemberi içerisinde. Oraya olanlar bize gelmez demeyin.  Birliği, beraberliği yumruk gibi sıkacağız birbirimizin ellerini. Her zaman bölücüler var, vatan hainleri var. Ama ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizi koruyacağız” diyen Şahballı’nın sözleri yoğun alkış aldı.  Konser sonunda Dernek başkanı Recep Gürdal Şahballı’ya teşekkür plaketi verdi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 2703 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim