Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.208
    %0.76
  • Dolar
    32.3599
    %0.12
  • Euro
    34.9287
    %-0.40
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu,  grup toplantısında Antalya’yı anlattı
29 Kasım 2017 Çarşamba 00:55

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Antalya’yı anlattı

Hafta sonu Muratpaşa Belediyesi’nin toplu açılışı için Antalya’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı grup toplantısında Antalya ziyaretine değindi.

Antalya’ya geldikten sonra turizmcilerle ve muhtarlarla özel görüşmeler yaptıklarını, bölge halkının sorunlarını dinlediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu,  Finike ve Kumluca’da zarar gören çiftçilerin özellikle Tarsim’den şikâyetçi olduğunu söyledi.

“ÇİFTÇİLER, TARSİM’DEN ŞİKÂYETÇİLER”

CHP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Hafta sonu Muratpaşa’daydım. Başta Muratpaşa Belediyesi olmak üzere belediyelerimizin bazı açılışları vardı onlara katıldım. Turizmcilerle özel bir toplantı yaptım. Muhtarlarla da özel bir toplantı yaptım.  Daha sonra ben Pazar günü yaşanan yağış ve hortum dolayısıyla tahribata uğrayan hortum ve seraları gezdim.  Finike’ye ve Kumluca’ya gittim, vatandaşlarla doğrudan görüştüm.  Çünkü sorununu yaşayan insan, derdini bize anlatmalıydı.  Madem Antalya’ya gitmişiz, o insanların dertlerini dinleme görevimiz vardı.  Hepsi dertli.  Şunu söylüyorlar; ‘biz kimseye yalvarmıyoruz. Biz kimseden bir şey beklemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz diyorlar.  Dolayısıyla bizim hakkımızı sosyal devlet olarak bize teslim etsin. Bize böyle yardım maaş vermesinler. Gelsinler seralarımızı yapsınlar, parası neyse biz bunu çalışır öderiz’ diyorlar.  Tarsim’den dolayı şikâyetleri var. Veraset yoluyla parçalanan araziler dolayısıyla büyük şikâyetler var. Kiralanan yerler dolayısıyla Tarsim’den şikâyetçiler.  Kamu arazilerini kiralıyorlar tarım dışında. Onlar yine bir şekilde kaydını Tarsim’e yaptıramıyorlar.  Biz Tarsim konusunda bir çalışma yapacağız, bunu tarım bakanına sunacağız.  Arkadaşlarla öyle karar aldık”

FİNİKE VE KUMLUCA’DA ÜÇ EVİ CHP’Lİ BELEDİYELER ONARACAK

Kılıçdaroğlu,  Finike ve Kumluca’da meydana gelen hortumda,  evleri tahrip olan üç vatandaşa CHP’li belediyelerin yardım edeceğini söyledi.  Vatandaşa bu konu söz verdiklerini ve bu sözü tutacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu; “Finike’de üç ev hortumdan tahrip olmuştu. Oturulamaz haldeydi, kadınlar geldiler anlattılar. Ben de hükümetin yaparız ederiz dediği gibi demedim. Dört belediye başkanımız oradaydı.  Her biriniz bir evi onaracak, oturma grubunu da dördüncü belediye başkanı alacak dedim.  1 ay içerisinde evi onaracak, insanlara teslim edilecek. CHP’ye yakışan budur’ dedim. Bizim bir özelliğimiz var. Yaparız dersek yaparız” diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 12833 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim