Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kılıçdaroğlu ile beni görüştürmüyorlar”
16 Ocak 2019 Çarşamba 04:01

“Kılıçdaroğlu ile beni görüştürmüyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkanı Garip Erdoğan, Mesut Kocagöz’ün Kepez adaylığı ile ilgili gazetemize konuştu.

İki aydır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istediğini ancak alamadığını söyleyen Erdoğan, “Aday adaylarıyla Sn. Genel başkan görüşmüyormuş.  Ama ne hikmetse benim dışında canı isteyen herkes görüşüyor. Oradaki lobi beni görüştürmüyor” diye konuştu.

MESUT KOCAGÖZ’Ü TANIMIYORUM

Yeni aday ile ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını, Mesut Kocagöz’ü tanımadığını söyleyen Garip Erdoğan; “Yeni adayla ilgili bir bilgim yok. Kendisini de tanımıyorum açıkçası. Ben partiliyim, partim beni aday göstermese de ben partimde oturacağım. Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder? Mesut Kocagöz’ün demek ki farklı meziyetleri var, o potansiyeli var.  Ben bilmiyorum, onu onlara sormak lazım, ben tanımıyorum kendisini.  Daha partiye üye olmamış. Üye olsun, adaylığa müracaat etsin ondan sonra konuşuruz” diye konuştu.

“KIRGIN DEĞİLİM AMA ÜZGÜNÜM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin herkese açık bir parti olduğuna vurgu yapan Erdoğan, Ak Partili birinin CHP’den aday gösterilmesini, “Tüy değiştirmek kolay bir şeydir. Sonuçta partimizin iradesine saygı duyarım” sözleriyle değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkan Adayı Garip Erdoğan, “Tabi bu adayı kim getirdi, onu da bilmiyorum.  Bu durumdan da hiç kırgın değilim. Ama üzgünüm. Siyaset dediğin şey sadece hayatta koltuk üzerine değil ki? Demek ki anket yapılmış, demek ki büyük bir oy patlaması yaşıyorlar benimle ilgili ki böyle bir şey var.  Ben bilmiyorum. Herkesin oturduğu mahalleye sandık koysunlar. Kim toplum karşısında kabul görürse diyecek bir şeyim olmaz. Benim gibi insanların tarihsel bir sorumluluğu vardır. O da partisini iktidar yapmaktır.  Ama partide de bazı insanlar vardır, bir koltuk bulayım, oraya oturayım derler.  Benim de onlardan tek farkım bu olsun” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’DAN MUHİTTİN BÖCEK’E TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkan Adaylığı için kendisini hazır hissettiğini ancak partinin böyle karar vermesine suskun kalacağını aktaran Erdoğan, “Ben kendimi hazır hissediyordum. Demek ki daha hazır değilmişim partide.  Demek ki bir yerde sormuşlar. Halka gitmişler, sandık koymuşlar, oylama yapmışlar.  Öyle olmasa damdan düşer gibi bir aday getirirler mi? Bunu Muhittin Başkana sormak lazım. Muhittin Başkan patentli bir şey bu. Yüzde 99 oranında bir şey bu.  Kepez’e aday olanın oturduğu mahallede sandık koysunlar. Onun 3 katı oy almazsam gene aday olmam.  Bazen susmak çok şey anlatıyor. Ama bu susmak her zaman susacağım anlamına gelmez. Siyaset ahlaktır, disiplindir. Ben korkusu olmayan bir adamım. Arkadan asla dolanmam. 60 yaşından sonra asla bir yere aday olmam bundan sonra. Ama özen gösteriyorum. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Aday olan Mesut Bey’in ne suçu var? Adam ister, milletvekili de olmak ister. Doğal bir şey değil mi? Siz emek vermişsiniz, sokakta çalışmışsınız, bu konu değil. Bu sorun, bu partideki erklerin sorunudur. Bu emeğin, sokaktan haberi olmayanların sorunudur.  Orada o seçimi alabilecek tek kişi benim.  Ben sosyal ittifaktan bahsediyorum. Orada 100 bin Kürt seçmen var” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İ ELLERİYLE TESLİM ETTİLER”

2014 yerel seçimlerinde de benzer hatanın yapıldığını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir’i elleriyle Ak Parti’ye teslim ettiğini söyleyen Garip Erdoğan,  “Anket mi yaptılar, sandık mı koydular. Geçen dönemde Erdal Öner’i tercih ettiler biliyorsunuz. Erdal Öner durumu bile bu yaşananların yanında masum kalabilir. Böyle bir şey olabilir mi? Siz bu partiyi bu kadar küçümseme hakkına sahip değilsiniz. Bu yapılanlar partiliye ayıptır. Mantıklı olan partiye emeği olanın, sokakta karşılığı olan adamın aday olmasıdır. Ama bazen mantık yetiyor mu bilmiyorum.  Bizim partide bu son derece moda oldu. Sizin emek vermeniz, birine koltuk ikram etmeniz anlamına geliyor. Ben ne söylesem boş!  Geceler boyu profesyonel çalışan biri değilim kimseye para harcayacak biri de değilim. 500 tane adam Kepez evimiz, Garip başkanımız diye yazıyorsa onu da onlar düşünsün. Kepez evimiz, Garip başkanımız diye yazıyorsa onu da onlar düşünsün.  Ben benim suskunluğum partinin kendisine ve kurumadır, kişilere değildir.  Onlar bensiz sokağa bile çıkamaz. Ben sadece demokratlarla sokağa çıkarım.  Her zaman herkesi ağırlarım.  Türkiye’de demokrasi ve özgürlük benim vazgeçmeyeceğim şeydir. CHP’nin iktidar olması benim için her şeyden önemlidir.  Derdi bu olanlarla yan yana yürürüm. Derdi bu olmayanlara halk ceza veriyor. Geçen dönem elleriyle seçimi vermediler mi? Hiç fark etmiyor.  Allah işlerini güçlerini rast getirsin” şeklinde konuştu.

“HDP’DEN ADAY OLMAM, BEN CHP ÜYESİ OLARAK KALACAĞIM”

Aday yapılmazsa HDP’den aday olacağı iddialarını reddeden CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Garip Erdoğan,  “Ben partimin iktidar olması için mücadele edeceğim. Başka hiçbir şey yok. Ben partili olmasaydım CHP’ye gelmezdim. Ben emekli olmadan önce Malik Günal’la, Bekir Kumbul’la, Mustafa Akaydın’la birlikte çalıştım. Rahmetli Ertuğrul Dokuzoğlu’nu arabamla gezdiren tek adamım. 30 senedir bu partiye emek veriyoruz. Beni zorla bir banda sokmak için uğraş veren, çok küçük ırkçı bir zihniyet var.  Partinin içerisi çok şoven! Diğer partiler gibi. Ben HDP’ ye gidecek olsam, partidir giderim engel yok ki? Ben HDP’ ye aday olmak için gitmem. Bir partiye inanırsam hiçbir koltuğuna talip olmam.  Bu söylentiler HDP’ye haksızlıktır. Ne kadar ayıp bir şey! O parti, Türkiye’de solun birikiminde olduğu partidir. Türkiye’de toplumsal solun biriktiği bir partidir. Bu bana yapılan bir haksızlık değil, partiye yapılan bir haksızlıktır. Aslında bu bir onurdur ama oradaki insanlara haksızlık olmaz mı? HDP ile iki şey yaparım.  Birincisi sokakta demokrasi mücadelesi, ikincisi ise sokakta özgürlük mücadelesi, emek mücadelesi ama CHP üyesi olarak, sonsuza kadar… Ben CHP üyesi olarak kalacağım” dedi.

“CHP BENSİZ KEPEZ’İ KAZANAMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kepez’e bir tane adayın çıkmadığını, çıkan tek adayın kendisi olduğunu söyleyen Garip Erdoğan, “CHP’nin 15 yıldır üyesiyim, 15 yılda 3 yıldır ilçe başkanlığı yaptım. 16 yıldır Eğitim sen’de yöneticilik yaptım. Bugün CHP’ye müracaat eden olsaydı aday da olmazdım emin olun. Konyaaltı’na 16 insan müracaat etti. Kepez’e 1 kişi müracaat etti mi? Etmedi. Peki, ben yanlış bir şey mi yaptım.  Kepez’e 1 kişi müracaat etmedi çünkü kazanamazlar. Orası başka bir dünyadır. Orası Halk partisinin hiç anlayamadığı, anlamakta zorlanacağı bir ilçedir. Oranın siyaseti emek hareketinin siyasetidir.  Orada bir tek kişi seçimi alabilir. Alırsa o da ben alırım CHP’den” şeklinde görüş belirtti.

 

 

“AHMET KUMBUL’A SİTEM”

Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkanı Garip Erdoğan, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’a da sitem etti. Adaylık açıklamasına kendisini davet ettiğini ancak Kumbul’un gelmediğini söyleyen Erdoğan, “ Ahmet Kumbul’u ben davet ettim, adaylık açıklamama gelmedi. İşi vardı demek ki, yoğundu. Yutkunarak konuşuyorum. Bu memlekette yağcılık ve yalakalık bitmezse siyaset büyümez. Ben orada adayım. İl başkanının onayı ile aday değilim. Halk bana onay verecek.  Olmazsam bana dert olsun, kazanamazsak onlara dert olsun.  Yoksulun, emekçinin, sistem mağdurlarının sesinin bir parçası da benim orada. Bunu anlamıyorlar. Bu renk CHP’nin kendi iktidar tonu olmalı. Beni sınıf öğretmeninden ibaret görüyorlar. Siyaseti bilmediğimi düşünüyorlar. Ben eğitsen de, Eğitim sende başkanlık yapmış biriyim. Bunlar bu ülkenin en çok bedel ödeyen kesimidir. Burada partide iki koltuğa talip olmak basit şeyler. Ben sokağın sesi olmak istedim. Solun, herkesin sesiyim ben. HDP’lisinin, EMEP’lisinin CHP’lisinin, Ak Partilisinin, İyi partilinin, kendisini başkalaştırmış Saadetlisinin…” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANLA 2 AYDIR GÖRÜŞTÜRMÜYORLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Başkan Adayı Garip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nda iki aydır randevu istediğini ancak kendisine randevu vermediklerini söyledi. “Genel başkanla beni 2 aydır görüştürmüyorlar. Hiçbir milletvekili randevu almıyor. Özel kalem müdüründen de randevu alamadım. Oysa bir yıl önce genel başkan bana 1 yıl önce adayımızsın demişti.  Herkes bunu gazetelerde okudu. Hatta 2 ay önce bütün kurumların Garip Erdoğan kırmızıçizgimizdir demişti.  Ama ne yazık ki 2 aydır genel başkanla görüşemedim, bunları anlatabilmek için. Hangi milletvekilinden rica etsem, randevu alamadıklarını söyledi. Aday adaylarıyla Sn. Genel başkan görüşmüyormuş.  Ama ne hikmetse benim dışında canı isteyen herkes görüşüyor” diyen Erdoğan, “Oradaki lobi görüştürmüyor beni. Randevuları özel kalem ayarlar. Arıyorum, tamam sevgili başkan diyor.  Beni çok da severler. O kadar çok seviyorlar ki, görüştürmediler. Önceleri çok severlerdi. Olağanüstü genel kongrelerde yanında duran tek adam benim. Hepsi karşısındaydı. Bekliyorlardı ki,  Muharrem gelsin. Hayat bu kadar acıdır.  Hayat bir okul ya, bundan bende bir şey öğreneceğim. İl başkanı ile nezaketen birkaç kez telefonla görüştüm.  Ama ben sana döneceğim dedi, dönmedi. O da kaçak güreşçi, dönmedi. Sonuçta oranın bir adayı benim.  3 yıl beraber ilçe başkanlığı yaptık. Adamların kafasında ben yokum! Ahmet Başkanın hiçbir siyasal derinliği yok. Akıllı bir il başkanı bu kenti kazanmak için uğraş verir, kaybetmek için değil. Serik’lisin Serik’ten aday çıkarmıyorsun. Sonra da Yörüklükle övünüyorsun” ifadelerini kullandı.  (Haber: Eyüp Koçak)

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim