Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Kim kazandı, kim kaybetti?

27 Haziran 2018 Çarşamba 04:19
 24 Haziran seçimleri geçti, oy oranları konusunda beklediğini bulamayan siyasi parti yöneticileri bir bir açıklama yapmaya başladı. Dün bu konuda beklenen açıklama, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi.  Parti yöneticileriyle yaptığı görüşmeden sonra, basın mensuplarının karşısına çıkan Akşener, 7 ay önce kurulan partisinin aldığı oy oranını başarılı bulduğunu söyledi. Tüm partililere teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Akşener; toplantı başında üstüne basa basa, parti yönetiminin arkasında olduğunu, istifa etmesini gerektirecek bir durumun olmadığını vurguladı. Basın toplantısında sık sık, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları atıldı. Önceki gün Muharrem İnce basın karşısına geçmiş, kendi aldığı oy oranının diğer tüm partilerden yüksek olduğuna vurgu yapmıştı. Dün gerçekleştirilen basın toplantısında Akşener’e bu ifade soruldu. Muharrem İnce’nin görüşüne katılmadığını beyan eden Akşener, 7 ay önce kurulan bir partinin barajı aşmasının başarı göstergesi olduğunu, bu seçimde kazanan bir parti varsa, bu partinin İyi Parti olduğuna dikkat çekti.  Akşener, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açmasına da değindi. Anadolu Ajansı ile ilgili akla gelen bir soruyu sosyal medyadan Albayrak’a yönelttiğini, ithamda bulunmadığını dile getiren Akşener, Albayrak’ın tazminat davasına daha fazla değinmeden konuyu kapattı. 
 
Akşener’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kameralar karşısına geçti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran’da aldığı oy oranından sonra parti içi tartışmalar başlamış, Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiği yönünde, bazı milletvekilleri görüşlerini dile getirmişti.  Kılıçdaroğlu basın toplantısında tüm bu beklentileri boşa çıkardı.  Aksine seçimde CHP’nin başarılı bir sonuç aldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin tek kaybeden partisinin Ak Parti olduğunu öne sürdü. Kendi partisinde oy düşüşüne değinmeyen Ak Parti’deki 7 puanlık oy kaybını büyük bir başarı olarak gören Kılıçdaroğlu, istifa söylentilerine de cevap verdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hiç kimsenin koltuk sevdası yaşayamayacağını, gerekli görüldüğünde bu konunun parti organlarınca tartışılabileceğini, önümüzdeki yerel seçimlere odaklanacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde CHP’nin çok büyük başarıya imza atacağını güçlü bir şekilde savundu.  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik edip etmeyeceği de soruldu. Soruya olumsuz bir yanıt veren Kılıçdaroğlu; “Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama yargı ve yürütme organını kendisine bağlayan bir insan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı olarak mahkemelere hakim tayin ediyor onu mu tebrik edeceğim? Demokrasiyi savunuyorsa, evet bu konuda yeni anayasa değişikliği yapacağız diyorsa ilk ben tebrik edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok! 
 
Bu seçim sonucu en fazla CHP’nin başını ağrıtacağa benziyor. Zira parti içindeki istifa söylentileri, milletvekilleri tarafından da dile getiriliyor. Her ne kadar Kılıçdaroğlu istifa konusuna dolambaçlı cevap verse de, parti tabanından gelen tepkilere kulak tıkaması söz konusu olamayabilir. Muharrem İnce’nin aldığı oy oranı, parti tabanında bir hareketliliğe neden oldu. Partililer, partinin başına İnce’nin geçmesi gerektiğini söylüyor. Eğer Kılıçdaroğlu söylenenlere kulak tıkarsa, yerel seçimlerde alınacak oy oranları tam bir hezimete dönüşebilir. Çünkü parti içinde dağılmışlık görüntüsünü süreci izleyen vatandaşlar asla affetmez!
 
 
 
  
Bu yazı toplam 4804 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim