Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.167
    %0.33
  • Dolar
    32.5463
    %0.10
  • Euro
    34.7257
    %0.07

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Kim suçlu?

25 Aralık 2018 Salı 00:48

 MasterChef adlı televizyon programında ünlenen ve papağınına şiddet uygulayarak tüm Türkiye’nin tepkisini çeken Murat Özdemir, 1 haftadır medyayı meşgul ediyor.  Murat Özdemir’in videolarını izlerseniz, onun ruh sağlığının yerinde olmadığını çok rahatlıkla görebilirsiniz.  Üstelik bu kişi sadece MasterChef adlı programa değil, yemekteyiz adlı programa da yarışmacı olarak katılmış.   İnanın bir insan olarak, Murat Özdemir’in düştüğü acı duruma üzüldüm. Onun bu hali, Türk toplumu için ibretlik!

Bizim toplumumuz, çok ciddi bir kültür erozyonuna uğramış durumda. Üstelik öylesine umursamaz, öylesine tüketici ki; bu durumu televizyon kanalları adeta silah gibi kullanıyor. Bugün televizyon kanallarının içeriklerine bir bakın!  Televizyon kanallarında yer alan diziler, şov programları,  sinema filmleri ve magazin programları ülkemizin geleceğini çok ciddi anlamda tehdit ediyor. Eğer gerçekçi bir önlem alınmazsa, işin boyutu daha da büyüyebilir.

Papağanına işkence eden bir zavallıyı, toplumun önüne yem olarak atan televizyon kanalları, bu davranışla kendi ayıplarını örttüklerini sanıyorlar. Ama öyle değil. Bu işin gerçek sorumluları şizofren zavallılar değil, bizzat bu insanları toplumun önüne atarak bundan prim sağlayan televizyon kanallarıdır. 

Bugün televizyon kanalında toplumu doğru yönlendiren içeriklere rastlamanız çok zor! “Halk bunu izliyor” gibi sığ bir düşünce ile yaptıklarına kılıf buluyorlar.  Oysa toplum bu iğrenç programları izlemek istemiyor, izlemek zorunda bırakılıyor.  Hangi kanalı açsanız benzer iğrençlikte programlar yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor.  Mesela evlendirme programlarını yayından kaldırana kadar RTÜK’ün canı çıktı! Evlendirme programlarını kaldırdılar, onun yerine daha iğrenç bir içeriği bu millete kakalamaya kalkıyorlar.  Sadece şov programları değil, diziler de aynı iğrençliğin izini sürüyor. Anne baba kavramı yok! Tecavüz, doğum sahneleri öncelikli ve özendirici… Zengin, züppe insanların rezillikleri bu topluma kalite diye yutturulmaya çalışılıyor. 

Ve daha birçok şeyi anlatmak mümkün!

Geçtiğimiz günlerde Demirören Medya Grubu İcra Başkanı Mehmet Soysal’ın TV kanalları ile ilgili serzenişini okudum.  Soysal, televizyon kanallarının artık izlenmediğini, bu nedenle reklam gelirlerinin düştüğünü, dijital platformlar gibi tv kanallarının da paralı olması gerektiğini söylemiş! Demirören Medya Grubu Başkanı Mehmet Soysal bir konuda haklı! Türk toplumu artık televizyon izlemiyor. Çok farklı ve nitelikli programlar olmadıkça, insanlar TV’yi değil dijital platformları tercih ediyor. Etmeye de devam edecek.

Kemal Sunal filmlerini olur olmaz bipleyip, tecavüz sahnelerini saatlerce veren televizyon kanalları artık inandırıcılığını yitirdi.  Bu durumu tersine çevirmek istiyorlarsa artık nitelikli, bu ülkenin öz değerlerini hatırlatan içerikler oluşturmamalılar! Geçmişini bilmeyen, kültürüne yabancı katalog güzellerinden oluşturulan programları  TV kanallarını bir yere taşımaz, taşımayacakta!

 

 

icradan_satilik_daire-001.png

 

 

 

Bu yazı toplam 2495 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim