Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kimse kimseye emanet değildir”
29 Ağustos 2019 Perşembe 16:37

“Kimse kimseye emanet değildir”

Emine Bulut cinayetinden sonra dillendirilmeye başlanan ‘Kadınlar erkeklere emanettir’ şeklindeki söylemlere sert çıkan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Ne demek kadınlar erkeklere emanettir? Kimse kimseye emanet değil. Biz beraber yaşayan iki cinsiz” dedi.

Emine Bulut cinayetinden sonra dillendirilmeye başlanan ‘Kadınlar erkeklere emanettir’ şeklindeki söylemlere sert çıkan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Ne demek kadınlar erkeklere emanettir? Kimse kimseye emanet değil. Biz beraber yaşayan iki cinsiz” dedi. Türkiye’de bazı kavramların karıştırıldığını söyleyen ATSO Meclis Başkan Yardımcısı ve BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz ise, “Adam olmak için vicdanın, sevginin ve yüreğin olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

hatice_oz.jpg

Herkesin kanını donduran Emine Bulut cinayeti gündemdeki yerini koruyor. Ülke genelinde büyük sarsıntıya yol açan olay, bir çok ortamda konuşulmaya devam ediyor. Olayın yarattığı sarsıntıya dikkat çekerek tepkisini dile getiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz, Türkiye’de bazı kavramların yanlış algılandığına işaret ederek, “Adam olmak için vicdanın, sevginin ve yüreğin olması gerekiyor. Adam olmak aynı zamanda bir kadını korumak, kollamak demektir” dedi. ‘Kadınlar erkeklere emanettir’ şeklindeki söylemlere sert çıkan ATSO Başkanı Davut Çetin ise, “Ne demek kadınlar erkeklere emanettir? Kimse kimseye emanet değildir” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

“TÜRKİYE’DE BAZI KAVRAMLAR KARIŞTIRILIYOR

Emine Bulut cinayetine tepkisini dile getiren ATSO Meclis Başkan Yardımcısı ve BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz, “Bazı kavramları farklı algılayan insanlar olduğunu düşünüyorum. Adam olmak, paşa olmak gibi. Adam olmak için vicdanın, sevginin ve yüreğin olması gerekiyor. Adam olmak aynı zamanda bir kadını korumak, kollamak demektir. Türkiye’de maalesef bazı kavramlar karışıyor” dedi.

 

“KADINA BAŞKIŞ VE ŞİDDET DE ELE ALINMALI”

Emine Bulut cinayetinin herkesi sarsan bir olay olduğunu belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ise, “Bu vahşete hem üzüldük hem utandık. Bu cinayetlerin, şiddetin son bulması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Sadece ceza meselesi değildir, kadına bakışın ve şiddet kültürünün de ele alınması gereklidir” diye konuştu.

 

“KİMSE KİMSEYE EMANET DEĞİL”

Herkesin eşit olduğunu vurgulayarak kimsenin kimseye emanet olmadığının altını çizen Çetin, ‘Kadınlar erkeklere emanettir’ şeklindeki söylemlere sert çıkarak, “Bir din adamımız çıktı ‘Kadınları erkeklere emanet ediyoruz, sizlerin emanetinizdir’ şeklinde konuştu. Bu laflar istismarları veya ölümleri önlemek için ne kadar iyi niyetle söylense de yanlış anlaşılıyor. Ne demek kadınlar erkeklere emanettir? Kimse kimseye emanet değil. Biz beraber yaşayan iki cinsiz. Emanet edince ileride bir şey olduğunda ‘Emanetine bak, emanetinle ilgili sıkıntı var’ deyip ondan vuruyorlar gibi geliyor bazen. Artık bu söylemleri bırakmamız, eşitliği konuşmamız, kadın ve çocuk istismarıyla ilgili değişiklik yapıp cezaları artırmamız lazım. 5 senedir aynı konuyu 2 ayda bir konuşuyoruz. Bununla ilgili bizi yönetenlerin çok önemli kararlar verip radikal bir değişiklik yapmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ  

Bu haber toplam 3091 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim