Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2499.755
    %0.64
  • Dolar
    32.4879
    %0.35
  • Euro
    34.5554
    %0.25

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

“Kirli Elleri Öpülesi Çöpçülere Selam Olsun ”

06 Şubat 2019 Çarşamba 09:58
Toplumların terbiye ve ahlakı önce aileden sonra sokak ve okulda başlar. Anne ve baba çarşı pazar gezilerinde çocuklarının gözü önünde elinde ki çöpleri çöp kutusuna atmaları yerine, rastgele sokağa fırlatılması çocuklara kötü örnek olmaya, elleri kirli vicdanları temiz insanlara yük olmaya devam eder.
Elleri kirli, yüzleri ak, sermayesi sokaklardan topladıkları çöp. Olan. Elleri öpülesi sokaklarımızın gönüllü karamanları 10 ile 90 yaş arası sokaklarımızı temizleyen emekçiler ekmeğini çöpten kazanmaya devam ettikleri süre, Dünyamız, ülkemiz ve kentlerimiz en az kısmen de olsa onların sayesinde temiz kalmaya devam edecek.
 
Türk atasözü der ki; “ Kork korkmazdan, utan utanmazdan” ne kadar doğru değil mi?
Sonra’dan görme bazı kendini bilmez şımarık kişilikler, cüzdanlarıyla vicdanları denk olmayan lüks araba sürücüleri, boş sigara kutusundan tutun da bira kutularına kadar her şeyi arabadan dışarıya nasıl attıklarını hepimiz defalarca şahit olmuşuzdur…
Her gün yüzlerce olaya şahit olduğumuz oluyor…
Sigara izmaritini yere atan mı? 
Yerlere balgam fırlatan mı?
 
Türkiye’nin geri kalmış muhtelif bölgelerinden göç ederek Metropollere yerleşen işsiz, sanatsız, eğitimsiz, fakir, fukara vatandaşlarımızın bazıları yerleşmiş oldukları kentlere yeteri kadar uyum sağlayamadıkları bir gerçekliliktir.
 
Çöpçülük yaparak hayatlarını kazanan, ailesini geçindirenlerin birçoğu doğu ve Güneydoğudan gelenler olması da ayrıca düşündürücü olduğu kadar dramatik bir gerçektir.
 
Devlet geri dönüşümlü dayanıklı katkı maddeleri toplamaları için bir düzüne yasa çıkardığı biliniyor. Ancak yetersiz olduğu da bir gerçektir. Çöp toplayıcıların bu hazin ve dramlarla dolu hak etmedikleri hayatlarını bir çözüme kavuşturulmalıdır…  
Trafikte seyir halindeyken içmiş olduğu sıvı ambalajını, sigara paketi, çöp poşeti, şişe ve ya başka bir şeyi pencereden atacak kadar utanmaz ve arsız, uğursuzlarla dolu…
Arabanın arkasında kocaman Türk Bayrağını asmış biri arabanın penceresinden her türlü çöpünü dışarıya fırlatması tam bir aymazlık ve bayrağımıza saygısızlığın daniskasıdır.
Kadın yaratılış itibariyle erkekten çok daha narin ve nazik olması gerekirken, kadın sürücüleri de erkek sürücüler kadar olmazsa da onlarda aynı kabahati işlemeden geri kalmıyorlar…
 
Sabah’ın seher vaktinde, karnını doyurmak, ailesini geçindirmek, yağmur, kar, fırtına, soğuk, sıcak demeden her şart altında, alın teriyle ekmeğini kazanmak uğruna bilhassa bazı kendini bilmeyen beyler ve kadınlar elindeki çöpü çöp sepeti veya çöp konteynerlere atma yerine, gelişi güzel sokağa atanların pisliklerini toplayan “Kirli elleri öpülesi çöpçülere selam olsun ”… 
 
Almanya’da, katı atık toplama yasası çıkararak üretici ve tüketicileri usul ve kaidelere bağlayarak bu meseleyi “Kazan kazandır ve kentini koru” sloganıyla yıllar önce çözmüş durumdalar.  
Ülkemizde bu işi yasa veya kanun ile değil elleri öpülesi çöpçüler ordusunun sırtına yüklenmiş bin bir sorunlarla boğuşarak bulaşıcı hastalıklar dâhil, okulda olması gereken çocuklar, sigortasız çalışan, Türk, Kürt ve Suriye’nin mağdur çocuk vatandaşları ne yazık ki hak etmedikleri hayatı çöp toplayarak bu rezil hayata devam etmeleri son derece üzücü bir durumdur…
binaliefe@hotmail.com
[09:57, 6.2.2019] Sengül Abla: binali efe
[09:57, 6.2.2019] Sengül Abla: Muratpaşa ve Enç…
31 Mart 2019 yerel seçimleri için zaman giderek daralırken, adaylar da çalışmalarını sıklaştırmaya başladı.
AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökçen Özdoğan Enç;  Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Beril  ile birlikte gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirerek, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.
Antalya’nın kalbi durumundaki Muratpaşa’nın daha iyi hizmet alabilmesi noktasında 31 Mart tarihinin çok ömemli olduğunu söyleyen Enç, güler yüzlü  hizmet anlayışıyla hizmet edeceklerine özellikle vurgu yaptı.
31 Mart’ta Muratpaşa’da belediye başkanı olduğunda özenle hazırladıkları 55 projeyi hayata geçireceklerini, Kırcami bölgesine de Atatürk Kültür Merkezi yapacaklarına vurgu yapan Gökçen Özdoğan Enç; Muratpaşa’nın yoğun bakımdan çıkıp, hizmet alarak kalbinin atmaya başlayacağını belirtti.
Muratpaşa; bildiğiniz üzere AK Parti’nin yıllardan beri kazanmayı çok istediği ilçelerin başında geliyor.
Geçmiş dönemlerde farklı isimlerle bu ilçeyi kazanmak isteyen AK Parti, bu hedefini şu ana dek tutturamadı.
Özellikle geçmiş belediye başkanlarından Süleyman Evcilmen ve mevcut belediye başkanı Ümit Uysal’la birlikte oy oranını arttıran CHP; Muratpaşa’da yine iddialı. 31 Mart seçimlerinde Cumhur ve Millet ittifakının yerel seçimlere ne derece etki edeceğini reel anlamda görme fırsatı bulacağız.
Bu cümleden hareketle, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın ‘’Muratpaşa ve Konyaaltı’nı kazanacağız’’ açıklamalarının uzantısında gözler AK Parti’nin Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan Gökçen Özdoğan Enç’e çevrildi.
Hem Muratpaşa’da, hem de Konyaaltı’nda kadın başkan adayı çıkararak, bir anlamda strateji değiştiren AK Parti’nin seçmen kitlesini ne kadar etkileyebileceğini de göreceğiz.
Anımsanacağı üzere Gökçen Enç, yıllardır kadın kollarından başlayan siyaset görevi, 3 dönem milletvekilliği ile devam eden, şimdi de Muratpaşa Belediye Başkan adayı gösterilen bir isim.
Kısa sürede gerçekleştireceği projeleri kamuoyuyla paylaşacak olan Enç’in milletvekilliği görevinden sonra bu kez Muratpaşa gibi zorlu bir ilçede 31 Mart’a kadar göstereceği performansı hep birlikte gözlemleyeceğiz.
Bu yazı toplam 4206 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim