Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kısır döngü içerisine girmemeliyiz”
15 Ekim 2018 Pazartesi 07:00

“Kısır döngü içerisine girmemeliyiz”

Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle kısır bir döngü içerisine girilmemesi uyarısında bulunan Antalya SGK İl Müdürü Nejat Deniz, “Hataya düşmememiz gerekiyor.

Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle kısır bir döngü içerisine girilmemesi uyarısında bulunan Antalya SGK İl Müdürü Nejat Deniz, “Hataya düşmememiz gerekiyor. Çarkların dönmesi için işverenler çalışanlarıyla beraber üretime, çalışanlarda üreticilerin mallarını tüketmeye devam etmeli. Böylece çarklar yerine oturur” dedi.

      

İşverenlerin istihdam ettikleri kişileri çalıştırmaya devam etmelerinin, işverenlerin geleceği açısından da önemli olduğunu vurgulayan Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nejat Deniz, içinde bulunulan sıkıntılı gönlerin böylece atlatılabileceği uyarısında bulundu. Tüketim olduğu sürece daha fazla üretimin olacağına dikkat çeken Deniz, çarkların yerine oturması için işverenlerin çalışanlarıyla beraber üretime devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

 

“SIKINTISINI HEPİMİZ ÇEKERİZ”

Çalışanlar işsiz kalır ve tüketim yapamazsa bunun sıkıntısını herkesin çekeceğini belirten Deniz, “Bir kısır döngü içerisine girersek bu süreci daha zor atlatırız. İşveren işçisini işsiz bırakır, işsiz kalan kişiler gelirsiz kalır ve gelir sahibi olamadığı için tüketim yapamazsa bunun sıkıntısını hepimiz çekeriz. Tüketim olmadığı için üretici de ürettiği malı satamaz ve batağa doğru gitmiş olur. Bu hataya düşmememiz lazım” dedi.

 

“İSTİHDAMIN DEVAMI İŞVERENLERİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Çalışanların istihdamının devam ettirilmesinin işverenler açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Deniz, “Üretici zor bir dönemden geçildiğini ama bunun geçici olduğunu düşünmeli ve üretime çalışanlarıyla beraber devam etmeli. Çalışanlar da elde ettiği geliri üreticinin mallarını alarak tüketmeli. Bu şekilde üretici daha fazla ve hızlı üretmeye devam edebilir. Böylece çarklar yerine oturur. O yüzden işverenlerimize burada önemli bir görev düşüyor. İstihdam ettikleri sigortalılarını çalıştırmaya devam ettirmeleri onlarında geleceği açısından son derece önemli” diye konuştu.

 

“ÇALIŞANLARLA BERABER İŞVERENLERİN YANINDAYIZ”

Kendilerinin de işverenlere verilen teşvikleri daha iyi anlatarak bilgilendirmeleri gerektiğini ifade eden Deniz, “Onları bilgilendirip, bilinçlendirerek işçi maliyetlerini nasıl daha az maliyetli olarak ortaya koyacaklarını anlatmamız gerekiyor. Bakanlığımız bu konuda gerekli adımları atıyor. Biz çalışanlarıyla beraber işverenlerimizin üretime devam etmesi noktasında her zaman yanındayız. Bunları bilmelerini isterim” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim