Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Koca Bayram ve Huriye Yengeme Veda

17 Temmuz 2021 Cumartesi 01:00

 

Geniş aile bağları ve onlardan kopmamak beni mutlu eden özelliklerimden biridir. Bu geniş sülale bana sadece Döşemealtı İlçesinde değil Gazipaşa'dan Kaş'a kadar her ilçemizde bir kan bağı olmasını sağlamıştır. Köyümün Mersin sınırındaki Seyfe ve Güney köyüne dayanırken Kaş İlçesinde o meşhur Çınar ağacı altında teyze oğlu da yıllardır dondurmacıdır.

Aslında annemin dayısı ama aynı zamanda halam ile de evli olan Döşemealtı yöresinde Koca Bayram lakaplı Bayram Aydoğmuş dayım vefat etti.Korkuteli İlçesinde yazın serinlemek için bulunan babamların yanındaydım.Gelen telefon ansızındı ve annemin en küçük kardeşi olan Nermin teyzem idi.Gün boyu Dağbeli kasabasında arkadaş ziyaretlerinde bulunan Bayram Aydoğmuş dayım akşam aniden kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş. Babam apar topar o an yaylada bulunan diğer halamı ve Bayram dayımın çocukları ile köye indi. Ertesi gün erkenden de biz gittik.Oldukça sıcak bir günde cenazesi kabre kondu.Çocukken çok korktuğum ama şimdi ki LGS Sınavı sonucuna göre Antalya Anadolu Dış Ticaret Lisesi kazandığımda o çoşkuyu beraber yaşadığım dayımı toprağa koyduk.

Cenaze töreni sonrası herkes maske mesafe temizlik kuralına son derece dikkatli idi.Üç gün boyunca gelen her ziyaretçi bu kurala dikkat etti. Ziyaretimize Ak Parti Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Emre Afacan da katıldı.

Üçüncü gün köyü beklerken aslen Başköylü olan Kevşirlerdeki akrabamız Huri Hekimoğlu vefat etti.Kendisi aynı zamanda kuzenimin kayınvalidesi idi.Aile olarak halkın yardımları ile yapılan Gölhisar Meslek Yüksekokulu için elektrik malzemeleri bağışlamışlardı. Rahmetli eşi Veli Hekimoğlu amcam, şimdi oğlu arkadaşım olan Mehmet Manavoğlu belediye başkanlığı döneminde Adalya Vakfı burslarında okuyan öğrencilere yardımcı olurdu

Her iki yakınım toprağa kondu.Bu arada üç gün boyunca köylülerimizin sorunlarını dinledim.Özellikle Döşemealtı Camili ve Killik köyü sulama suyu sıkıntı çekiyoruz.Bu konuda DSİ Müdürü ile kısa bir görüşme yapmıştım. Konuyu takibe devam ederken vefat eden yakınlarım için dua ederseniz sevinirim

Bu yazı toplam 1114 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim