Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kök Hücrenle Gençleş, Eklem Ağrılarından Kurtul
24 Nisan 2019 Çarşamba 12:28

Kök Hücrenle Gençleş, Eklem Ağrılarından Kurtul

ÖZEL Olimpos Hastanesi, ortopedi ve travmatoloji uzmanı Op. Dr. Yılmaz Çapar, kök hücre açısından en zengin dokunun göbek çevresi cilt altı yağ dokusu...

ÖZEL Olimpos Hastanesi, ortopedi ve travmatoloji uzmanı Op. Dr. Yılmaz Çapar, kök hücre açısından en zengin dokunun göbek çevresi cilt altı yağ dokusu olduğunu, laboratuvar ortamında işlem yapılan bu yağ dokusunun vücudun kendi kendini onarıp gençleşmesini sağladığını söyledi.

Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Op. Dr. Yılmaz Çapar, kök hücre SVF tedavisi hakkında bilgi verdi. Bilimsel çalışmalarda, vücutta kök hücre açısından en zengin dokunun göbek çevresi cilt altı yağ dokusu olduğunu belirten Dr. Yılmaz Çapar, bu yağ dokusunun vücudun kendi kendini onarıp gençleşmesini sağlayan bir gençlik iksiri olduğu söyledi.

Kök hücre SVF tedavisinin, göbek çevresi cilt altı yağ dokusundan özel bir işlemle alınan yağlardan, laboratuvar ortamında tıbbi işlemlerle ayrıştırılması yoluyla elde edilen kök hücrelerin bekletilmeden aktive edilerek aynı kişiye enjeksiyon yöntemiyle uygulanması olduğunu kaydeden Op. Dr. Yılmaz Çapar, kök hücrenin, vücudun herhangi bir organında, yağ ya da kemik dokusunda farklılaşabilen tamir edici etkileri olduğunu vurguladı.

YENİLEME, GENÇLEŞME VE ONARIM

Bu tedavi yönteminden amacın, zenginleştirilmiş kök hücrelerin yıpranmış dokuya enjekte edilerek o dokudaki yenileşme, gençleşme ve onarımın hızlandırılması olduğunu ifade eden Dr. Yılmaz Çapar, bu amaçla kök hücrelerin en çok eklem şikayetlerinde eklem içine ya da cilde uygulanarak kullanıldığını vurguladı. Dr. Çapar, bu tedavi yönteminin diz ve kalça eklem kireçlenmesi, kıkırdak hasarı, menüsküs ve spor yaralanmaları gibi durumların yanı sıra estetik amaçlı yüz ve cilt gençleştirme, saçların gürleşmesi ve canlandırılması amacıyla da kullanıldığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim