Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2488.992
    %0.20
  • Dolar
    32.5513
    %0.06
  • Euro
    34.6547
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köksal’a “Gölge Başkan” suçlaması
06 Şubat 2018 Salı 06:00

Köksal’a “Gölge Başkan” suçlaması

Üyelerin odadan uzaklaştırıldığını ileri süren Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkan Adayı Ramazan Aydın, mevcut başkan Özge Köksal’a ‘Gölge başkan’ suçlamasında bulundu. Oda binasında toplantı yapmalarına izin verilmediğini belirten Aydın, üyelere seslene

Üyelerin odadan uzaklaştırıldığını ileri süren Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkan Adayı Ramazan Aydın, mevcut başkan Özge Köksal’a ‘Gölge başkan’ suçlamasında bulundu. Oda binasında toplantı yapmalarına izin verilmediğini belirten Aydın, üyelere seslenerek “Gelin oyunuzu kullanın. Odanıza sahip çıkın” dedi.

 

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nde seçim heyecanı yaşanıyor. Odanın Genel Kurul Toplantısı 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da, organ seçimleri ise 11 Şubat 2018 Pazar günü 09.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Başkanlık için mevcut Başkan Özge Köksal’ın yanı sıra Ramazan Aydın, Aslı Toykara ve bağımsız olarak Zehra Yiğiter’in yarışması bekleniyor. Mimar Ramazan Aydın, Mimarlar Odası Antalya Şubesi 17. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu dün sabah düzenlediği toplantı ile duyurdu. Mevcut yönetimi ağır sözlerle eleştiren Aydın, iddialı konuştu.

sam_0111.jpg

“ODADA TOPLANTI YAPMAMIZA İZİN VERİLMEDİ”

Gelişim Değişim Hareketi olarak seçime hazırlanan Mimar Ramazan Aydın, adaylık açıklaması toplantısını üyesi oldukları Mimarlar Odası çatısı altında yapmak istediklerini ancak mevcut yönetimin buna izin vermediğini kaydetti. Mevcut yönetimin yasakçı tutumunu kınadığını dile getiren Aydın, “Bizler mesleğimizi Mimarlar Odası Antalya Şubesi’ne bağlı olarak icra etmeye çalışmaktayız. Gün geçtikçe zorlaşan yaşam şartlarının yanında birde oda yönetiminin evrensellikten uzak, üyelerini hor gören tutumu ve her geçen gün mimarlığı itibarsızlaştıran, odayı işlevsizleştiren konulara çanak tutan uygulamalar da eklenince biz mimarların bu şartlarda çalışması altından kalkılmaz bir hal aldı. Odamızda basın açıklaması yapmak istedik. Görevli yasak olduğunu söyledi. Kendi odamızdan kovulduk” dedi. Yapılanlarla ilgili yasal mercilere müracaat ettiklerini belirten Aydın, suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

“YAPTIKLARINI KABUL ETMİYORUZ, MEVCUT BAŞKAN TELEFONLARA ÇIKMIYOR”

Odada 22 yıldır süregelen tek liste anlayışı olduğunu söyleyen Aydın, “Karşılarına yıllardır aday listesi çıkmadığı için tutumlarını anlıyoruz. Yaptıkları doğaldır diye bakıyoruz ama kabul etmiyoruz” diye konuştu. Mevcut Başkan Özge Köksal’ın telefonlara çıkmadığını söyleyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler kendi seçim stratejimizi, kendi ofisimizde ve kendi şartlarımız altında yapmaktayız. Odanın tüm personel araç, ekipman ve temsilciliklerinde mevcut yönetim yapıyor. Bize geldiği zaman kapılar kapatılıyor ve dışarı atılıyoruz. İkili bir yaklaşım tarzı var.” 

“BİZİ KUCAKLAYAN BİR ODA YÖNETİMİ YOK”

“Mimarlık mesleği ve mimarların onurları ayaklar altında” diyen Aydın, “Bizi kucaklayan bir oda yönetimi yok. Bizi dışlayan, bizleri öteleyen, üvey evlat olarak gören anlayış herkesi yalnızlaştırmıştır” ifadelerini kullandı.

“MİMARLAR MESLEĞE VE ODALARINA KÜSTÜRÜLDÜ”

Ulaşabildiği her üyeyi dinlemeye çalıştığını belirten Aydın, “Durum bizim sandığımızdan da vahim. Mimarlar, akla hayale gelmeyecek, mimarlıkla hiç alakası olmayan işler yapmaktadır. Mesleğimiz ve odalarına küsmüşlerdir. Daha doğrusu küstürülmüşlerdir. Mimarlar gün geçtikçe yalnızlaşmaya,  odasına küsmeye, mesleğini icra edememeye başladı. İşte bu yüzden arkadaşlarımla beraber kötü gidişe dur demek için yönetimine aday olduk. Görev verilirse yönetime talibiz” diye konuştu.

“GÖLGE BAŞKAN” SUÇLAMASI

İsim vermeden odanın eski başkanlarından Osman Aydın’a yüklenen ve Köksal’a ‘Gölge Başkan’ suçlaması yönelten Aydın, “Mevcut oda başkanı bizim gözümüzde ikinci başkandır. Gölge başkandır. Asıl başkan farklı yerlerdedir. Ramazan Aydın olarak hiçbir kamu kuruluşunun danışmanı olmayacağım. Yerel yönetimlerdekiler talepte bulunurlarsa kurumsal kimliğimizle beraber gerekli katkıyı sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Maddi bir beklenti içerisinde olmayacağız” ifadelerini kullandı.

sam_0118.jpg

“BİZE OY VEREN VERMEYEN HİÇBİR ÜYEMİZİ DIŞLAMAYACAĞIZ”

Seçilmeleri halinde yapmak istedikleri çalışmalardan da bahseden Aydın, hedeflerini şöyle özetledi:

“Üyelerimizin dışlanmasına karşıyız. İlk yapmak istediğimiz üyelerimizle tam anlamıyla barışmak olacak. Antalya’da birçok tekel bürosu mevcut. Bu çeşitli kamu kuruluşlarının altında cereyan etmektedir. Diğer bürolar ise teknik elemanlarını çıkarmakta, küçülmekte veya kapanmaktadır. Bunu engelleyeceğiz. İşveren boyunduruğuna hayır diyeceğiz. Mimarlar olarak biz başka bir mesleği icra edemiyoruz. Meslektaşlarımız cüzdanlarıyla beyinleri arasında sıkışmış durumda. Bu bakımdan meslektaşlarımızı rahatlatmayı hedefliyoruz. Sosyal odacılık hedefimiz olacak. Oda olarak sadece cenazelerle anılmak istemiyoruz. Mimarların yaşadığı her türlü sorunda biz var olacağız. Meslektaşlarımızın sokakta ölmesine izin vermeyeceğiz. Bize yapılanlar meslek duayenlerimize de yapılmıştır. Kapının önüne konulmuşlardır. Odaya katkıda bulunmuş herkese elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız. Üyelerimizi sigortalı ve emekli yapacağız. Mimarlık öğrencilerine destek olacağız. Odamızın 4. katındaki kütüphaneyi kafe ve ofis olarak genç arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza açacağız. Üyelerimize saygınlık kazandıracağız. Etüdlerimizi koruyacağız. Eşit, adil paylaşımı tüm üyelerimize getireceğiz. Bize oy veren veya vermeyen hiçbir üyemizi dışlamayacağız. 3600’e yakın üyemiz var. Hepsinin sorumlulukları üzerimizde olacak. Eğitim ve sertifika verilmesini sağlayacağız. Üyelerimizi bürokrasiye kurban vermeyeceğiz. Çevre noktasındaki duyarlılığımız da had safhada. Çevrenin korunmasını sağlayacağız.”     

sam_0114.jpg

“YÖNETİME TALİP OLANLAR MESLEKTEN MENLE KARŞI KARŞIYA KALACAK”

Aydın’ın listesinde yer alan Mimar Hasan Şahin ise, “Biz yönetime talip olduk. Buradaki arkadaşların hepsi meslekten menle karşı karşıya kalacaktır. Bir çok arkadaşımız Onur ve Disiplin kuruluna verildi. Onur ve Disiplin Kurulu da gereğini yapacak. Herkes bu riskle karşı karşıya. Mevcut yönetimin tek uğraştığı şey üyeyi işinden soğutmak. Bizim odamızda 3000-3500 üye var. Yaklaşık 250-300 oyla seçim kazanılıyor. Biz, yorulduk, bıktık, bize ne odadan diyoruz. Üyelerimizin birçoğu bu düşüncede. 3 otobüsle 200 kişi taşıyıp bu iş halloluyor” diye konuştu. 

“BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KENDİ ADIMIZA DEĞİL, İŞİ OLMAYAN ÜYELERİMİZE İŞ İSTEYECEĞİZ”

Üyelere iş istihdamı sağlayacaklarını da söyleyen Şahin, “Herhangi bir belediyeden yada belediye başkanlarından kendi adımıza büyük maaşlarla iş değil, işi olmayan üyelerimize iş isteyeceğiz. İşsiz üyelerimize iş istihdamı sağlayacağız” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 12675 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim