Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.686
    %1.05
  • Dolar
    32.5064
    %0.20
  • Euro
    34.7322
    %0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Komşulukta nereye gidiyoruz?”
07 Ekim 2017 Cumartesi 08:30

“Komşulukta nereye gidiyoruz?”

Son zamanlarda komşuluk ilişkilerinin iyiden iyiye azalmaya başladığına ve artık komşuların birbirlerini bile tanımaz hale geldiğine dikkat çeken Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Komşulukta nereye gidiyoruz?” diye sordu.

Her zaman insanlık ve toplum için yaptığı duyarlı açıklamalarıyla ön plana çıkan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, bu kez komşuluk ilişkilerini ele aldı. Komşuluk ilişkilerindeki zayıflamaya işaret eden Esmeray, insanların komşularından bir selamı bile esirger hale geldiğini belirterek, “Komşunuza bir selam vermeyi, ona merhaba demeyi esirgemeyin” dedi.

“BİZ ACILARIMIZI DA SEVİNÇLERİMİZİ DE BERABER YAŞIYORUZ”

Eskiden komşuluk ilişkilerinin çok güçlü ve samimi olduğunu söyleyen Esmeray, “Bizler komşularımızla haşır neşir olduğumuz ortamlarda büyüdük ve onları kendimizden, aileden biri gibi görürdük. Birbirimizden saygıyı, sevgiyi hiçbir zaman eksik etmezdik. Acılarımızı da sevinçlerimizi de hep beraber yaşardık. Şimdi de aynı şekilde olmaya özen gösteriyoruz. Eskiden bu şekilde bir yaşam daha çoktu ama giderek azaldığını üzülerek görüyoruz” diye konuştu.

“NEREDEN NEREYE GELDİK”

Son zamanlarda komşuluk ilişkilerinin iyice azaldığını belirten Esmeray, “İnsanlar artık kapı komşularını bile tanımaz hale geldi. Artık evinin altındaki veya üstündeki komşusunu tanımayan, hatta komşusuna ‘Misafirliğe mi geldiniz?’ diye soran insanları görmek mümkün. Komşuluk ilişkilerimiz o kadar azalmaya başladı ki artık insanlar komşularından bir gülümsemeyi, selam vermeyi veya merhaba demeyi bile esirger oldu. Bırakın selam vermeyi aynı binada oturanların karşılaştıkları komşusunun yüzüne bile bakmadığına tanıklık edebiliyorsunuz. Komşuluk ilişkilerinde nereden nereye geldik? Anlamak mümkün değil” dedi.

“KENDİNİZİ GÜVENDE HİSSEDERSİNİZ”

Komşularla sıcak ve samimi ilişkilerin güvenlik yönünden de çok faydalı olduğunu vurgulayan Esmeray, “Komşuluk ilişkileri ne kadar sağlam olursa kendinizi yaşadığınız alanda o kadar güvende ve güvenli hissedersiniz. Size yönelecek en ufak tehditte komşunuzun gözünüz, kulağınız olduğunu, her zaman yanınızda olacağını bilirsiniz. Ancak komşularınızla ilişkileriniz iyi olmazsa o kadar insanın içinde kendinizi yalnız ve güvensiz hissedersiniz. Siz tanışmadığınız, selam vermediğiniz bir komşunuzdan kolay kolay yardım isteyemezsiniz ama sürekli selamlaştığınız, görüştüğünüz komşunuzdan her zaman yardım görürsünüz” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA ÖRNEK OLALIM”

Komşuluğun dinde de var olduğuna işaret ederek ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ sözünü hatırlatan Esmeray, şunları söyledi:

“Çevremizde bunca insan bulunuyorken şu dünyada kendimizi yalnızlaştırmayalım. Aynı akrabalık ilişkileri gibi sürekli yan yana olduğumuz komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmeyi ihmal etmeyelim. Onların bizlerin üzerinde hakkı olduğunu, o haklarına saygı duymamız gerektiğini unutmayalım. Karpuz çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle onların kalplerini kırmayalım, darıltmayalım. Komşularımıza arkamızı dönmeyelim. İyi ve kötü günlerinde, hastalıklarında ve sağlıklarında hep yanlarında olalım. Komşularımızdan bir güler yüzü, selamı, merhabayı esirgemeyelim. İlk adımı komşunuzun atmasını beklemek yerine biz atalım. Gençlerimize, çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, yardımlaşma ve selamlaşmayı öğretelim. Akrabalarımızla, komşularımızla ilişkilerde davranışlarımızla onlara örnek olalım.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 9683 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim