Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2281.932
    %0.27
  • Dolar
    32.3179
    %0.22
  • Euro
    35.0593
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konfeksiyon ihracatçılarında Burak Sertbaş dönemi
19 Nisan 2018 Perşembe 17:58

Konfeksiyon ihracatçılarında Burak Sertbaş dönemi

Ege İhracatçı Birlikleri'nde genel kurul maratonu devam ediyor. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (EHKİB) seçimli olağan genel...

Ege İhracatçı Birlikleri'nde genel kurul maratonu devam ediyor. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (EHKİB) seçimli olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığına R. Burak Sertbaş seçildi. Sertbaş, tek liste ile gidilen seçimde kullanılan 69 oyun tamamını aldı. Sertbaş, 8 yıldır EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

1992'den beri Türkiye'nin hazır giyim ve ihracatına katkıda bulunmaya çalıştığını belirten EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, "Başarı için adanmışlık, gayret ve emek gerekir. Ege İhracatçı Birlikleri içinde bu 3 faktör fazlasıyla var. Böyle bir birlikte çalışmaktan dolayı gururlu ve mutluyum. İşlerimizin ve ticaretlerimizin dünya ile entegrasyonu, dünyadaki yenilikleri, ülkemizin ve bölgemizin çıkarlarını ve başarısını ulusal ve uluslararası platformlarda ileriye taşıyacak her proje için kapım da aklım da, gayretim de sizlere açık ve emrinizde olacaktır. Başkanlık dönemimde sizlere verebileceğim yegane sözüm budur" diye konuştu.

Kızılgüneşler iki dönem kuralı gereği aday olmadı

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığını 2010 yılından beri sürdüren ve geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçilen Emre Kızılgüneşler iki dönem kuralı gereği aday olmadı. Genel kurulda konuşan Emre Kızılgüneşler, 2018 mart ayında 132 milyon dolarlık ihracat rakamıyla bugüne kadarki en yüksek mart ayı ihracatına imza attıklarını, görev süresi boyunca Ege İhracatçı Birlikleri içerisinde en fazla ihracat yapan, en fazla eğitim düzenleyen en etkin çalışan birlik olduklarını dile getirdi. Hazırgiyim sektöründen tasarım ile ilgili yatırımların desteklenmesi için çıkan "Tasarım Teşviki"nin de ihracatı olumlu katkılar verdiğine işaret eden Kızılgüneşler, "Bu yıl birliğimizden yapılan ihracatta İspanya, ilk kez Almanya'yı geçerek en fazla ihracat yaptığımız ülke konumuna yükseldi" dedi.

R. Burak Sertbaş kimdir?

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı R. Burak Sertbaş 1964 yılında Amasya'da dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Sertbaş, 1992 yılından bu yana Demoteks Firmasında Yönetici Ortak olarak iş hayatını sürdürüyor. Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nde iki dönem yönetim kurulu başkanvekilliği görevinde bulunan Sertbaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda üç dönemdir meclis üyesi olarak görev yapıyor. 2010-18 yılları arasında EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanlığı ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sertbaş, halen Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu Üyesi. İki çocuk babası olan Sertbaş İngilizce biliyor.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 2018-2022 dönemi yönetim kurulu başkanı

DEMOTEKS TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ. - R. Burak Sertbaş

Yönetim kurulu listesi

NARKONTEKS TEKSTİL İHR. İTH. SAN VE TİC.A. Ş. - Toygar Narbay

SEYFELİ DIŞ TİC.LTD. Ş. - Seray Seyfeli

SUN TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Elvan Ünlütürk

ÜNİTEKS TEKSTİL GIDA MOTORLU ARAÇLAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Serhan Ünsal

MEBA GİYİM SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ. - Çağlar Bağcı

MERGÜ TEKSTİL KONF. SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ - Muammer Yılmaz

FIRATTEKS TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ. Fırat Özdemir

FB TEKS. İHR. VE TURZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. - Fesih Demirer

ERİŞTEKS SAN. PAZARLAMA VE DIŞ TİC.LTD. ŞTİ - Can Öztürkeri

MASEKSPORT GIDA VE İHT. MAD.TEKSTİL TARIM İHR İTH. SAN. VE TİC.A. Ş.- Mert Telyas

Denetim kurulu listesi

AKÇAKAYA GROUP TEKSTİL ANONİM ŞİRKETİ- Yasin Akçakaya

ÖZ-SİMGE TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ. - Şahika Aşkıner

KANEVİÇE MODA KONF. TEKSTİL SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. - Ramazan Toka

Bu haber toplam 699 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim