Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2503.102
    %0.77
  • Dolar
    32.5844
    %0.30
  • Euro
    34.5241
    %0.86
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONGED’den muhteşem kutlama
08 Eylül 2019 Pazar 17:30

KONGED’den muhteşem kutlama

30 Ağustos 2014 tarihinde kurulan Konyaaltı Gençlik Derneği, 5’nci yılını muhteşem bir gece ile kutladı. Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş anısına düzenlenen geceye Ertaş’ın türküleri damga vurdu.

sam_9439.jpg

Konyaaltı Gençlik Derneği’nin (KONGED) 5’nci kuruluş yıldönümü muhteşem bir gece ile kutlandı. Her yıl ülkeye malolmuş bir kişi anısına düzenlenen kutlama gecesinde bu yıl 25 Eylül 2012 tarihinde hayata gözlerini yuman ünlü halk ozanı Neşet Ertaş anıldı. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda gerçekleştirilen geceye Ertaş’ın hatıraları ve türküleri damga vurdu. Zaman zaman duygulu, zaman zaman coşkulu anların yaşandığı geceye çok sayıda KONGED üyesinin yanı sıra Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş ve Konyaaltı Sanayici İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan da katıldı. Gecede sponsorlara plaket takdimi yapılırken, 8 kategoride de ödül verildi.

sam_9433.jpg

ERTAŞ VİDEOSU DUYGULANDIRDI,  TÜRKÜLER COŞTURDU, 10 YAŞINDAKİ YAVUZ HAYRAN BIRAKTI

Gecede Neşet Ertaş’ı anlatan bir video izlettirildi. Videoyu izlerken katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. 10 yaşındaki Eren Yavuz ile sahneye çıkan müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu ise neşeli anların yaşanmasına neden oldu. 10 yaşındaki Yavuz’un sahne performansı ise herkesi kendine hayran bıraktı. İkilinin müziklerine izleyiciler alkışlarla ritim tutarak katıldı. Daha sonra sahneye çıkan Ali Şahin ve ekip arkadaşları ise, Ertaş’ın türküleriyle izleyicilere müzik ziyafeti yaşattı.

sam_9453.jpg

ERTAŞ AİLESİNE ÖDÜL

Başarılarıyla ve insana dokunan sosyal etkinlikleriyle ön plana çıkan isimlere 8 dalda ödül verilen gecede, Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) kurucusu sanatçı Haluk Levent adına ödül AHBAP Antalya Gönüllüleri Başkanı Sinem Arslan’a verildi. Kuşadası konseri nedeniyle geceye katılamayan Haluk Levent ise gönderdiği görüntülü mesajda, “Bu ödül benim değil AHBAP gençlerinin” dedi. Gecede Ertaş’ın ailesine de bir ödül takdim edildi. Ertaş ailesinin ödülü, Neşet Ertaş’ın eşi Leyla Ertaş’ın rahatsızlığından dolayı katılamaması nedeniyle yakın dostları olan Akdeniz Güneşi Rehabilitasyon Merkezi sahibi İlkay hanıma verildi. Geceye katılamayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mühittin Böcek’in ödülünün ise daha sonra takdim edileceği belirtildi.   

sam_9436.jpg

“ROL MODEL OLDUK”

Türk halk müziğinin efsanevi ismi Neşet Ertaş adına düzenledikleri 5’nci yıl kutlama gecesine katılanlara teşekkür eden KONGED Yönetim Kurulu Başkanı Alihan Kansu, “Bundan 5 yıl önce bir grup arkadaşımızla, alışılagelmiş sivil toplum algısını değiştirmek, var olduğunu düşündüğümüz boşluğu kendi projelerimiz ve etkinliklerle doldurmak adına yola çıktık. Bugüne kadar 400’ün üzerinde etkinliği hayata geçirerek bir rekor kırdık. Benim de 7 kurucu üyesi arasında bulunduğum derneğimiz, Antalya’da fark yaratan birçok etkinliği hayata geçirdi ve ihtiyaç sahiplerine ulaşarak manevi sorumluluğunu yerine getirdi. Kadın hentbol takımımızla, kız çocuklarımızın geleceğine yön veriyoruz. İlçe başkanlıklarımızla kentimizin dört bir köşesine ulaşıyoruz. Şırnak ve Kıbrıs hamlelerimizle sınırlarımızı Antalya dışına taşıdık. Sevgi izi projesiyle ulusal kamuoyunun dikkatini çektik. Daha birçok proje ve etkinlikle kentimizin ve Türkiye’nin rol model sivil toplum örgütü olmayı başardık” dedi.

sam_9449.jpg

“ÜLKEMİZ VE YARINLARIMIZ İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Derneğin üye sayısının 2 bine ulaştığını kaydeden Kansu, “Bizler hep birlikte, gönül gönüle hangi dünya görüşünden olursak olalım KONGED çatısı altında ülkemiz ve yarınlarımız için daha çok çalışacağız. Önümüzdeki süreçte de sosyal ve toplumsal projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Sizleri ‘İyi ki ben de KONGED’in bir parçasıyım’ dedirtmek için canı gönülden çalışacağız. Bugüne kadar KONGED markamıza emek veren, destek vererek katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

sam_9455.jpg

“KONGED BİR BAŞARI HİKAYESİDİR”

KONGED’in temellerinin 5 yıl önce küçük bir otel lobisinde atıldığını belirten kurucu ve onursal başkan Ahmet Alper Alveroğlu ise, “5 yıl çok çabuk geçti. Birçok etkinliğe imza attık. KONGED bizim için bir başarı hikayesidir. Antalya gençlerinin, sivil toplumunun iddiasıdır. Geçtiğimiz aylarda bu geminin kaptanlığına geçen Alihan Kansu başkanlığında çok daha güzel bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum. KONGED hikayesi çok daha güçlü bir şekilde devam edecek. Gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_9442.jpgsam_9430.jpgsam_9445.jpg

Bu haber toplam 3240 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim