Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konserli kermes
18 Aralık 2017 Pazartesi 15:48

Konserli kermes

ULUSLARARASI Kadınlar Dayanışma Derneği (IWSA) Antalya Şubesi'nce, derneğin burs verdiği üniversite öğrencileri için 80 satış stantlı "Yeni Yıl Kermesi"...

ULUSLARARASI Kadınlar Dayanışma Derneği (IWSA) Antalya Şubesi'nce, derneğin burs verdiği üniversite öğrencileri için 80 satış stantlı "Yeni Yıl Kermesi" düzenlendi. Kermeste Metin Çiçek Türk Sanat Müziği Topluluğu da mini bir konser verdi.

Akra Otel'de gerçekleşen kermese, Antalyalı kadınların ilgisi büyük oldu. Kermesin açılışını Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, IWSA Antalya Şubesi Başkanı İclal Dağlı, yönetim kurulu üyeleri ile kurucu üyeler birlikte yaptı. Başkan İclal Dağlı, 1962 yılında kurulan IWSA'nın tüm dünyada 49 temsilciliği bulunduğunu belirterek, "Derneğimizin hiçbir siyasi amacı yoktur. Din, dil ve ırk ayrımı yapılmaksızın insanlarımıza kol, kanat geriyoruz" dedi. Dağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derneğimiz bugüne kadar birçok sosyal projede yer aldı. Eğitim ve sağlığa büyük önem verdik. "Haydi Kızlar Okula" adlı kampanyaya 3 yıl destek verdik. Birçok okula kütüphane kazandırdık, yabancı dil kursları açtık. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde lösemili çocukların bakımını üstlendik. Engelli bireylere tekerlekli sandalye desteğinde bulunduk. Evlenme çağındaki genç kızlara çeyiz, yeni evlenmiş ihtiyaç sahibi çiftlere eşya yardımında bulunduk."

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da IWSA'nın sivil toplum kuruluşları arasında önemli bir yeri olduğunu, hizmetleriyle gurur duyduklarını belirtti. Kaçmaz daha sonra, el emeği, göz nuru harcanarak üretilmiş çeşitli hediyelik ve dekoratif süs eşyaları, kıyafet, kıyafet üstü aksesuarlar, az kullanılmış ikinci el giysilerin "yeni yıl hediyesi" olarak satışa sunulduğu stantları ziyaret etti.

YEŞİLÇAM ŞARKILARI OKUNDU

Daha fazla üniversiteliye burs verebilmek için "El Ele Verelim" sloganıyla açılan "Yeni Yıl Kermesi'nde sürprizler de yaşandı. Şiir, gitar dinletisi, kitap imza günü ve hediye çekilişi yanında Metin Çiçek Türk Sanat Müziği Topluluğu da sahne aldı. Koro üyeleri "Yeşilçam Şarkıları'nı yorumlayıp alış veriş yapanlara neşeli, keyifli dakikalar yaşattı.

FOTOĞRAFLI

Konserli kermes

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 973 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim