Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konuksever’de AVM’ye geçit yok
12 Kasım 2019 Salı 10:14

Konuksever’de AVM’ye geçit yok

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında, Konuksever Mahallesi’nde yapılmak istenen AVM alanına ilişkin mahkeme kararları doğrultusunda hazırlanan 25 ve 5 binlik Nazım İmar Planı değişiklikleri gündeme geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında, Konuksever Mahallesi’nde yapılmak istenen AVM alanına ilişkin mahkeme kararları doğrultusunda hazırlanan 25 ve 5 binlik Nazım İmar Planı değişiklikleri gündeme geldi. Meclis üyelerine yapılan açıklamada, plan notlarıyla AVM yapımına izin verilmediğine dikkat çekildi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı, dün belediye meclis salonunda yapıldı. Verilen önergelerden sonra 5 ve 36’ncı maddelerin gündemden çıkarılmasıyla meclisin gündemi 149 maddeden oluştu. Gündem dışı konuşmalarda partilerin grup sözcüleri tarafından Barış Pınarı Harekatına destek verilerek şehitlere rahmet dilendi ve teröre olan tepki dile getirildi. Sözcüler ayrıca ölüm yıldönümleri dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’i andı. Başkan Muhittin Böcek de grup sözcülerine katıldığını belirtti. Toplantıda, Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin kararları doğrultusunda AVM yapılmak istenen Konuksever Mahallesi’ndeki alana ilişkin hazırlanan 1/25000 ve 1/5000’nlik Nazım İmar Planı değişiklikleri gündeme geldi. AK Parti’nin çekimser oy kullandığı maddeler oy çokluğuyla geçerken, meclise yapılan bilgilendirmede plan notlarıyla AVM yapımına izin verilmediği açıklandı.

sam_1299.jpg

ÇETİN’DEN TÜREL’E KUTLAMA

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen 2018 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünü, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi (Nekropol Alanı) projesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Muhittin Böcek’in aldığını hatırlattı. Çetin, “Çok güzel başarı hikayesi olan bu projede emeği geçen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’i kutluyoruz. Ödülü alan Başkanımız Muhittin Böcek’e önümüzdeki süreçte bu tip ödül alabilecek projeler oluşturmayı, bu noktada elbirliğiyle katkı koyacağımızı bildiriyoruz” şeklinde konuştu.

sam_1293.jpg

DEMİRTAŞ KINAMASI

Selahattin Demirtaş’ın eserinin Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni gölgelediğini söyleyen Çetin, “Grubumuz ve Antalyalılar olarak esefle kınıyoruz” dedi.

 

“HİZMETİN HASEDİ OLMAZ”

AK Parti Sözcüsü Çetin’in konuşmasına cevap veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Meclis Başkanı Muhittin Böcek ise, sürekli olarak dile getirdiği “Hizmetin hasedi olmaz” sözünü hatırlatarak, “Hiçbir zaman hizmetin hasedi olmaz. Halka hizmeti Hakka hizmet olarak biliriz. Antalya’mıza emeği geçen, çivi çakan başkanlara, devlete, hükümete her zaman teşekkür ederiz. 25 yıllık siyasi hayatımda bunları yaparak bugünlere geldim. Tarihi Kentler Birliği’ne ev sahipliği yaptık. Doğu Garajı’ndaki proje 2005 yılında Menderes Türel tarafından başlatıldı ve 2008 yılında mezarlık çıkmasıyla inşaat durduruldu. 2011 yılında Mustafa Akaydın döneminde revize edildi ve proje ödüle layık görüldü. Yine 2015 yılında Türel devam ettirdi. Bizde bu proje ile müracaat ederek ödül aldık. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

sam_1296.jpg

“ALTIN PORTAKAL’I ÖZÜNE DÖNDÜRDÜK”

Altın Portakal’ın daha önceki dönemlerde 1500-2000 kişiyle, son 2 dönem de Antalya Film Festivali olarak yapıldığını söyleyen Böcek, “Ulusal kısmı kaldırılmıştı. Biz özüne döndüreceğiz dedik ve özüne döndürdük. Çok dikkatli davrandık. Kültür ve Turizm Bakanımız katılarak bizi onurlandırdı. Sayın Valimize, sizlere ve sinemaseverlere teşekkür ediyoruz. 10 binlerin üzerinde vatandaşlarımızla sanatçılarımızı buluşturduk. A’dan Z’ye dikkatlice davrandık” dedi.  

 

KONUKSEVER’E AVM YİNE GÜNDEME GELDİ

Meclis gündeminin 6 ve 7’nci maddelerinde Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin kararları doğrultusunda AVM yapılmak istenen Konuksever Mahallesi’ndeki alana ilişkin hazırlanan 1/25000 ve 1/5000’nlik Nazım İmar Planı değişiklikleri gündeme geldi. AK Parti Grubu adına konuşan Kepez Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Tütüncü, konunun yaklaşık 7 yıldır kamuoyunu meşgul ettiğini hatırlattı ve meclis üyesi olarak kendilerinin bile konu ile alakalı bilgi sahibi olmadığını belirterek bilgilendirme yapılmasını istedi.

 

“AVM YAPILMADIĞINI ANTALYA GÖRECEK”

Konuyla ilgili daha önceki siyasileri zan altında bırakacak söylemlerin olduğunu hatırlatan Başkan Böcek ise, “Burada bir AVM yapılmadığını Antalya kamuoyu görecek” diyerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’dan meclisi bilgilendirmesini istedi. Mahkeme kararları doğrultusunda plan değişikliklerinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Hacıarifoğlu, “Burada Antalya 3. İdare Mahkemesi’nin kararıyla iptal olunan kısmında mahkeme kararının yerine getirilmesi doğrultusunda ticaret alanı olarak planlanmasına ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği gündem maddemizde yer alıyor. Aynı alana ilişkin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararıyla onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı da mahkemenin kararıyla iptal edilmişti. Bu iptal kararı sonrasında plansız kalan bölgenin ticaret alanı olarak planlanması ve plan notunun eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı da gündemimizde” dedi.

sam_1307.jpg

AVM YAPIMINA İMKAN VERMEYEN PLAN

Alınan kararla nelerin yerine getirileceğine ilişkin de bilgiler veren Hacıarifoğlu, şunları dile getirdi:

“25 binlik plana ilişkin mahkeme kararında alanın ticari amaçlı kullanımı gerekliliği vurgulandığından üst ölçekte planlama gösterimi gereği başka bir detay yer almıyor. Diğer taraftan 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinde ise 5 bin metrekareden büyük parsel oluşturulamaz, otopark ihtiyacı kendi içerisinde karşılanacaktır notu getiriyoruz. Hazırlanan plan değişikliğiyle parselleri mahkeme kararı gereği zorunlu olarak ticaret alanına dönüştürürken, getirilen plan notlarıyla alan üzerinde tanımlanan parsel büyüklüğü ve AVM yapılmasına imkan verilmeyecek şekilde plan kararı üretilmesi sağlanıyor.”

 

“PARSELLER BİRLEŞTİRİLEMEYECEK”

Planlamayla nelere geçit verilmediği konusunda da bilgi veren Hacıarifoğlu, “İlk Nazım İmar Planı’ndaki ulaşım bağlantılarını kesinlikle değiştirmiyoruz. Eski planlarda yer alan çocuk bahçesi de aynı şekilde korunuyor. Mahkeme konusu parseller ticaret alanı olarak duracak ancak birleştirilemeyecek. Yollar kapatılamayacak. Plan değişikliği plan notuyla birlikte AVM yapılmasına engel olacak nitelikte hazırlandı. Mevcut ara yolları da dikkate alan plan notlu alan üzerinde yıllardır tasarlanan, projelendirilen AVM’nin yapımına imkan verilmemiş oluyor” dedi.

 

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Konuşmaların ardından yapılan oylamada kararlar, AK Parti Grubu’nun çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla alındı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2323 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim