Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2240.86
    %-0.16
  • Dolar
    32.3271
    %0.05
  • Euro
    35.1407
    %-0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaaltı Belediyesi Salda Gölü’ne destek olacak
13 Ağustos 2020 Perşembe 11:43

Konyaaltı Belediyesi Salda Gölü’ne destek olacak

Konyaaltı Belediyesi, sınırlarında yer alan Salda Gölü'yle isminden sıkça bahsedilen Burdur'un Yeşilova Belediyesi'yle kardeş oldu.

Konyaaltı Belediyesi, sınırlarında yer alan Salda Gölü'yle isminden sıkça bahsedilen Burdur'un Yeşilova Belediyesi'yle kardeş oldu. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Yeşilova Belediyesi ile sözde değil özde bir kardeşlik ilişkisi kurduklarını söyledi.

Konyaaltı Belediyesi, kardeş şehir ağına Burdur'un Salda Gölü'yle adından sıklıkla bahsedilen Yeşilova Belediyesi'ni de ekledi. Haziran ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında, Konyaaltı Belediyesi'nin Yeşilova Belediyesi ile kardeş belediye olma teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Prosedürlerin tamamlanmasından Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile Başkan Yardımcısı Şevket Korkut, Yeşilova Belediyesi'ni ziyaret etti. Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel'i makamında ziyaret eden Semih Esen, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Şenel, daha sonra Başkan Esen'e ilçenin en önemli değeri olan Salda Gölü'nü gezdirdi. İki başkan, daha sonra kardeş kent protokolünü imzaladı.

Her türlü desteğe hazırız

Konyaaltı Belediyesi Meclisi'nde görüşülen ve kabul edilen kardeş kent protokolünü, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile birlikte attıkları imzalarla resmiyete kavuşturduklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, "Yeşilova Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Sınırları içerisinde yer alan Salda Gölü ile ünlenen Yeşilova Belediyesi, tarihi ve doğa güzelliği ile büyük değere sahip. Belediyecilik alanında tecrübelerimizi kendilerine aktaracağız. Konyaaltı Belediyesi olarak ekonomik anlamda da üzerimize düşen desteği sağlayacağız. Siz bizim abimizsiniz, biz bu anlamda üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah sözde değil özde bir kardeşlik yaşarız. İki ilçe halkımızın bu birliktelikten hem sosyal hem de kültürel kazanımlar elde edeceklerine inanıyorum" dedi.

Restorasyon desteği

Protokol töreni sonrası Mümtaz Şenel ile birlikte Salda Gölü kıyısında yer alan Yeşilova Belediyesi Sosyal Tesisini ziyaret eden Başkan Semih Esen, buranın da restorasyonuna destek olabileceklerini söyledi.

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ise konuşmasında Yeşilova ilçe nüfusunun yaz döneminde yaklaşık 5 katına çıktığını belirterek, zaten kısıtlı olan bütçeyle aynı oranda hizmet ulaştırmanın zorluğunu yaşadıklarını söyledi. Konyaaltı Belediyesi ile yaptıkları protokolün hem kültürel hem ekonomik büyük fayda sağlayacağına inandığını dile getiren Mümtaz Şenel, Salda Gölü'nün bir resmini hediye ederek Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'e destekleri için teşekkür etti.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim