Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaaltı Sahili'nde Mavi Bayrak Tekrar Dalgalanacak
17 Haziran 2017 Cumartesi 13:33

Konyaaltı Sahili'nde Mavi Bayrak Tekrar Dalgalanacak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahili'nde 8 mavi bayrağın yeniden dalgalanacağını söyledi.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahili'nde 8 mavi bayrağın yeniden dalgalanacağını söyledi.

Menderes Türel, Konyaaltı Sahili'nde mavi bayrak almaya hak kazanan bir işletmede gazetecilerle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Türel, Konyaaltı Sahili'nin Antalya'nın en önemli değeri olduğunu belirterek, burada halka en iyi hizmeti verebilmek için her türlü gayreti ortaya koyduklarını söyledi. Vatandaşların özellikle bu sene memnuniyetinin yüksek derecede olduğunu kaydeden Türel, "Bu memnuniyet bazı kesimleri çok rahatsız ediyor. Bizim çalışmalarımızı itibarsızlaştırmaya çalışan kesim her zaman olmuştur. 2009 senesinde görevden ayrılırken Konyaaltı Sahili'ni mavi bayraklı bırakmıştım. 2014 yılında tekrar göreve geldiğimde Konyaaltı sahilinin mavi bayrakları uçup gitmiş. Yerinde yeller esiyor. Bir taraftan Konyaaltı sahili diye konuşacaksınız, buraya önem veriyoruz diye iddialarda bulunacaksınız ondan sonra bizim bıraktığımız mavi bayraklara dahi sahip çıkamayacaksınız. "Konyaaltı'nda hizmet" diye hamaset yapacaksınız. Mavi bayraklı bıraktığım Konyaaltı'nın mavi bayraksız bırakılması Antalya adına üzücü oldu" diye konuştu.

ANTALYA'DA 212 MAVİ BAYRAK OLDU

Göreve geldikten sonra sahilin yeniden mavi bayraklı hale gelmesi için talimat verdiğini belirten Başkan Türel, mavi bayrağın temiz ve sağlıklı denizin yanı sıra güvenlikli ve gerekli donanıma sahip plaj anlamına geldiğini aktardı. Türel, "Konyaaltı 8 plajıyla birlikte yeniden bayraklanıyor. Bu çok önemli bir prestij. Dünyada en fazla mavi bayraklı ülke İspanya'dır. Türkiye bu konuda ikinci sırada yer alıyor. Türkiye genelinde 454 mavi bayrağın 200'ü Antalya'da yer alıyordu. 22 marinamız ve 13 yat limanımız var. Bugün de 12 mavi bayrak alarak katkı sağladık. Bunların 8'i Konyaaltı plajına, 1'i Lara'da belediyemizin açtığı sosyal tesislere, 1'i Sarısu Plajı'na, 1'i Sarısu'daki kadınlar plajına, 1'ini de Beldibi'ne çekeceğiz. Böylece mavi bayrak sayımız 212'e yükselecek. Lara ve Sarısu mavi bayrakları ilk kez elde ediyor" diye konuştu.

YATLARIN ATIKLARINI ALACAK İKİ TESİS

Çevreye önem veren bir belediye olarak önemli çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Başkan Türel, "Özellikle yatların atıklarının bertarafı çok ciddi bir sıkıntıydı. Belediye olarak iki tesis kurduk. Adrasan ve Balıkçı Barınağı'nda teknelerimizin atıklarını alabileceğimiz iki tesis oluşturduk. Artık tekneler atıklarını denize boşaltamayacak. Denizin kirletilmesini önlemiş olacağız. Çevreye yönelik adımların önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Türel, mavi bayrak alan işletmenin sahibine belgesini teslim etti, mavi bayrağı göndere çekti. Bu esnada denizde bir sporcu flyboard ile gösteri yaptı.

FOTOĞRAFLI

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim