Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Konyaaltı ve sanat

10 Temmuz 2019 Çarşamba 14:49

   Antalya’nın sanatla içiçe olması çok mühim. Çünkü turistik bir şehrin, hele ki Antalya gibi bir Dünya kentinin kültür ve sanat etkinlikleri ie dolu dolu olması lazım.

        Bu manada bilhassa kent merkezinde ve ilçelerde sanatla vatandaşları buluşturmak gerekiyor.

        Konyaaltı Belediyesi’nin bu anlamda gerçekleştirdiği bir sistemden bahsetmek istiyorum.

Konyaaltı Belediyesi ‘Müzik dolu Konyaaltı’ projesi kapsamında Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi bünyesinde yetişen kursiyerlerden Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası kurdu.

   Konyaaltı Belediyesi, Konyaaltı’nda kültür-sanat etkinliklerini yaygın hale geliştirmek amacıyla bünyesinde oluşturduğu Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) meyvelerini vermeye başladı.

Bu kapsamda KONSEM bünyesinde eğitim gören kursiyerlerden Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası kuruldu. Buket Güzel şefliğinde oluşturulan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası çalışmalarını başladı. 45 kişiden oluşan orkestrada keman, çello, yan flüt, viyola, viyolonsel gibi enstrümanlardan oluşacak. İlk konserini Eylül ayında verecek olan Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası, zaman zaman Konyaaltı’nın farklı noktalarında müzik dinletisi yapacak.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı’nda kültür-sanat etkinliklerine ağırlık vereceklerini söyledi ve  “Müzik dolu Konyaaltı’ projemiz kapsamında ilk olarak Belediyemizde vatandaşlarımızı müzik dinletisi ile karşılıyoruz. Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestramız çalışmalarına başladı. KONSEM bünyesinde yetişen kursiyerlerimizden oluşacak, ekibimiz çok güzel konserlere imza atacak. Oda orkestramızı kendi yetiştirdiğimiz müzisyenlerden olması nedeniyle daha çok önemsiyoruz. Orkestramız zaman zaman Konyaaltı’mızın farklı noktalarında halkımıza müzik dinletisi sunacak” diyerek bir anlamda Antalyalı sanatseverlere müjde verdi diyebilirim.

        Bu tarz etkinlikler Antalya’ya değer katar.

        Mutlu kalın.

Bu yazı toplam 723 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim