Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2526.553
    %1.72
  • Dolar
    32.5746
    %0.09
  • Euro
    34.6658
    %-0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaaltı'nda Hayvancılığa Destek Protokolü
21 Ağustos 2019 Çarşamba 13:48

Konyaaltı'nda Hayvancılığa Destek Protokolü

KONYAALTI Belediyesi ilçede hayvancılıkla uğraşan ailelere destek olmak amacıyla devlet tarafından belirlenen 20 bin programlı aşının belediye tarafından...

KONYAALTI Belediyesi ilçede hayvancılıkla uğraşan ailelere destek olmak amacıyla devlet tarafından belirlenen 20 bin programlı aşının belediye tarafından karşılanması için Konyaaltı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Kaymakam Kamil Köten ile Konyaaltı'nın yaylalarında hayvancılıkla uğraşan ailelere destek olmak amacıyla yaptığı inceleme gezinin ardından konuyu Konyaaltı Belediye Meclisi'ne taşıyarak, göçer hayvancılıkla uğraşan ailelere destek olmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Saygılı ve Konyaaltı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Canan Otruş protokol imzaladı. Protokol kapsamında göçer hayvancılıkla uğraşan ailelerin devlet tarafından programlı 20 bin aşının ücreti Konyaaltı Belediyesi tarafından karşılanacak.

ÜCRETİ BELEDİYE ÖDEYECEK

Başkan Yardımcısı Muammer Saygılı, Başkan Semih Esen'in üreticilere destek sözü verdiğini hatırlatarak, "Ziyaretin ardından alınan belediye meclis kararı uyarınca Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince uygulanacak programlı aşıların ücretlerinin belediye tarafından ödenmesi yönelik protokolü imzaladık. Hayvancılıkla uğraşan ailelerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yapılan protokol ile bir nebze üreticilere destek verdiklerini belirterek, "Bir ülkede üretim olmazsa ekonomiden söz edilemez. Üreticinin üretimden kaçmaması, gençlerin ve kadınların üretime devam edebilmeleri genel tarım politikalarına bağlıdır. Olumsuz tarım politikalarını sonucu zor duruma düşen üreticilere destek olmak, üretimde kalmalarını sağlamak adına görevde olduğumuz süre boyunca tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelere ve üreticilere destek olacak başka projelerimizi çeşitlendirerek sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim