Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2479.762
    %-0.16
  • Dolar
    32.503
    %0.29
  • Euro
    34.6364
    %0.35

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Korkuteli ve Seyir Park…

17 Eylül 2020 Perşembe 00:01
 
Geçtiğimiz günlerde Korkuteli’de yapımı tamamlanan Seyirparkı inceleme fırsatı buldum.
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’in ‘’iddialı’’ projelerinden birisi olan ve ilçenin değişimine katkıda bulunacak özellikteki Seyir Park her şeyden önce geçmiş yıllarda sadece yaylalık özelliğiyle ön plana çıkan, ancak yeterli biçimde çekim alanı olmayan ilçeye yeni bir güç katmış görünüyor.
Öyleki; 457 dönüm alan üzerinde kurulan Korkuteli Seyirpark sadece 102 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.
Evet… Antalya'nın en büyük, Türkiye'nin 3. büyük parkı olan, sosyal yaşam ve eğlence alanı, Korkuteli Seyirpark projesi geçtiğimiz günlerde hayata geçti. 457 dönüm alan üzerinde kurulan Seyirpark 102 gün gibi bir sürede tamamlandı. Bu yıl itibari ile içerisinde 14 aktivite bulunan tesise önümüzdeki yıl, başta Aquapark olmak üzere 5-6 aktivite daha eklenecek. Korkuteli Seyirpark, toplamda 475 bin m2 alan üzerine kuruldu. Projede, Seyir Terası, Antalya’nın en iyi Et Restaurantı, 1.200 kişilik Anfi Tiyatro, Gerçek savaş alanlı Paintball sahası, Gençler için Survavior parkuru, gençler ve kendini genç hissedenler için Macera parkı, çocuklar için macera ve oyun parkı, Antalya'nın en iyi Gokart pisti, Karavan kamp alanı, Çadır Kamp alanı, 2.500 m2 padok alanlı At Çftliği, ATV ve UTV safarileri, Kahvaltı alanları, 3.200 kişilik Mesire ve Piknik Alanı, Trekking yolları. 5 dönümlük alanda meydanı, 50 metrelik dev Türk bayrağı, misafirhanesi ile yaz-kış tüm bölgeye hizmet verecek şekilde dizayn edilmiş durumda.
Seyir Park’ta ilk dikkatimi çeken husus; gelen ziyaretçiler için mini römorklar oluşturulmuş. Ücretsiz farklı noktalara taşınan, mevcut alanın fiziki yapısı nedeniyle ulaşmakta ve yürümekte zorluk çeken vatandaşlar için olumlu bir adım olarak gördüğüm bu uygulamanın yanı sıra araç başı giriş ücretinin 10 TL olduğu komplekste; yeşil dokunun yeterli olmadığını gözlemledim. Bu bir eksiklik. Umuyorum zamanla bu eksiklik de giderilir.
Henüz önemli eksiklikleri olan, yapım çalışmaları devam eden proje; en azından bu yıl vatandaşların hizmetine sunulması düşüncesiyle eksikliklerine rağmen; sadece ilçe halkının değil, Antalyalıların da yeni yaşam alanı olacak özelliklere sahip.
Korkuteli’yi kuş bakışı izlerken, serin havasında farklı hisler yaşatan projede özellikle gençlerin ve çocukların ilgi çekeceği eklentiler olumlu adımlar.
Yazımın başında da belirttiğim üzere Korkuteli Seyir Park; eksikliklerine rağmen, yeni bir yaşam alanı olma özelliğiyle dikkat çekiyor.
Projenin bana göre en önemli artısı; ilçedeki iş istihdamına da katkıda bulunacak olması. Her ünitede görevlendirilen yeni personeller, gençler için sağlanan istihdamı önemli buldum.
Atıl durumdaki alanı akıllı bir projeyle ilçeye ve Antalya’ya kazandıran Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i kutluyorum.
Korkuteli; Kanal projesi ve Seyir Park’la farklı bir görünüme büründü.
Bu tarz projelere gereksinim var…
Bu yazı toplam 1129 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim