Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Korona hoş sefa geldin, insanlıktan çıkanları al götür!

13 Mart 2020 Cuma 12:15

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın Korona virüs nihayet ülkemize giriş yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birkaç gün öncenin gece yarısında salgının Türkiye’de görüldüğünü, Korona virüs şüphesiyle gözetim altında tutulan erkek hastanın tahlil sonuçlarının pozitif çıktığını söyledi.  Bakanın yaptığı açıklamadan sonra kızılca kıyamet koptu. Bir kere herkes bu konuda uzman kesilmeye başladı. Tuzlu su ile gargara yapın diyenlerden, günde 5 vakit namaz kılın önerilerine kadar hemen hemen herkes bir şeyler söylemeye başladı.

Tabi bunlar olurken WhatsApp hilebazları boş durur mu? Onlar da kendi ürettikleri, saçma önerilerini yaymaya, halkın tedirginliğini bir üst seviyeye taşımaya gayret ediyor. Bu durumda halkımız üzerine düşeni yapıyor;  marketlerde bakliyat, sebze ve meyve reyonlarını bilinçsizce tüketmeye, eczanelerde belki de hiç işe yaramayacak ilaçları satın almaya devam ediyor.

 Dünyayı etkisine alan, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan virüsün ciddiye alınması, bu husustan dolayı yalan yanlış bilgilerin ortada dolaşmasını makul karşılayabiliriz.  Elbette bu kargaşa ortamı bir şekilde durulur. Ama bir şey var ki, bunu yapan insanların bu ülkede yeri olmamalı.

Kolonyadan maskeye, gıda fiyatlarından pek çok kaleme fahiş zam yapan işletmelerin, bu işletmelere satış imkânı veren çevrimiçi alışveriş sitelerinin bu ülkede ticaret hakları ellerinden alınmalı.  Benzer durumu doların 7 TL’ye çıktığı zaman da gördük. Doların çıkmasını bilen fırsat bilen bu alçaklar, daha şayia duyulur duyulmaz her şeye olağanüstü zam yapmış, dolar düştüğünde elleri fiyatları indirmeye gitmemişti.   Bu ülkede kanser hastaları, bu ülkede zorunlu ilaç kullanan insanlar varken, bu insanları biraz daha fazla kazanma uğruna ölüme terk etmek hangi kitapta yazıyor?

Lafa gelince dinde imanda başkalarına söz hakkı vermeyen bu iblislerin kime neye hizmet ettiğini anlamak, bu ülke idarecilerinin öncelikli konusu olmalı.  Türkiye’de bir defa hipermarket zincirlerinin tekelleşme durumu söz konusu. Yerel yatırımcılara ya fırsat verilmiyor ya da reddedemeyecekleri meblağlarla yatırımları ellerinden alınıyor. 

Diyeceksiniz ki, “esnafa yönelin”

Esnafında bu insanlardan kalır yanı yok.  Hatta bazı esnaflar, bu tekelleşmiş firmalardan daha acımasız davranabiliyor.  İşini düzgün yapan esnafları elbette bu sözlerimin dışında tutuyorum. Neredeyse bir aydır dünyayı meşgul eden virüsten ne anladınız bilmiyorum ama ben birkaç gündür toplumun  “daha nasıl alçalırız, ahlaki açıdan ne kadar çökebiliriz” çalışmasını izliyorum. Bu ülke Allah korusun Kurtuluş Savaşı gibi bir savaşa girse, demek ki cephede içecek su bulamayacağız.

Ne diyeyim bilmiyorum.

AIDS Hastalığının çıktığı dönemlerde hiciv ustası halk ozanımız Hilmi Şahballı bir türkü yapmıştı. Türkünün sözleri aynen şöyle: AIDS hastalığı hoş sefa geldin/ İnsanlıktan çıkanları al götür / gelecek zamanı ne güzel bildin benliğini yıkanları al götür…

Ozanımızın bu türkü sözlerine ben de nazire yaptım.

Diyorum ki;  

Korona hastalığı hoş sefa geldin, insanlıktan çıkanları al götür

Gelecek zamanı ne güzel bildin, fırsatçı kazıkçıları al götür…

 

Bu yazı toplam 1815 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim