Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2244.661
    %0.01
  • Dolar
    32.3343
    %0.08
  • Euro
    35.1498
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Korona Virüs İnternetten Market Alışverişine İlgiyi Artırdı
26 Mart 2020 Perşembe 12:33

Korona Virüs İnternetten Market Alışverişine İlgiyi Artırdı

Türkiye'de korona virüs salgını sonrasında alınan çeşitli tedbirler alışveriş alışkanlıklarını da etkiliyor.

Türkiye'de korona virüs salgını sonrasında alınan çeşitli tedbirler alışveriş alışkanlıklarını da etkiliyor. 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması ve "evde kal" çağrısına vatandaşlar her geçen gün daha fazla dikkat ederken, internetten market alışverişleri de artış gösteriyor.

Korona virüs salgınında en büyük risk grubu olan ve sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile "evde kal" çağrılarına uyarak evlerinden çıkmayan vatandaşların market ihtiyaçları da internetten ve mobil uygulamalardan alışverişle karşılanıyor. Konya'da online alışveriş ve mobil uygulama hizmetini faaliyete geçiren, internet kullanamayan yaşlı vatandaşlardan da telefonla sipariş alan yerel bir market zinciri, bu hizmet için çok sayıda eleman istihdam ediyor, evlere siparişleri götürüyor. Vatandaşların online ve mobil uygulama ile yaptıkları alışverişin ardından sipariş listesini alan maskeli ve eldivenli market çalışanları, ellerinde market arabaları vatandaşların alışverişini yapıyor. Siparişler hazırlandıktan sonra servis araçları ile adreslere ulaştırılıyor.

"Korona virüs salgınıyla birlikte mobil sipariş sistem ağını yaymaya başladık"

Market zincirinin Genel Müdürü Ali Kaya, korona virüs salgınıyla birlikte mobil sipariş sistem ağını yaymaya başladıklarını belirterek, "65 yaş ve üstü evden çıkmaması gerektiği için müşterilerimiz bize bu sistem ile ulaşıyor ama yaşlılarımız internet kullanamadığı için bize telefon ile ulaşma şansları da var. Biz bu doğrultuda siparişleri ve ev adreslerini alıyoruz, evlerine kadar götürüyoruz. Vatandaşlar da bu durumdan oldukça mutlu. Aynı zamanda biz bu konuyla ilgili üç tane merkez kurduk. 24 araç 70'e yakın personel bu alanda hizmet veriyor. 65 yaş üstü ve evde kalan insanlar da bilinçli ve biz de onların manavdan temizlik ihtiyacına kadar her şeyini karşılıyarak evlere hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın evde kal çağrısına bizler diyoruz ki, evde kalın sağlıklı yaşam için, geleceğimiz için biz hizmet etmeye hazırız. Biz bütün personelimizle evlere servis yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 2613 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim