Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2478.495
    %0.28
  • Dolar
    32.4245
    %-0.00
  • Euro
    34.7679
    %0.45
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kültür Memur Sen üyelerine müze bileti hediye
27 Mayıs 2018 Pazar 16:45

Kültür Memur Sen üyelerine müze bileti hediye

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, üyelerine Anadolu Oyuncak Müzesi’ne giriş bileti hediye etti.

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, Kepez Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü ile Anadolu Oyuncak Müze Müdürü Emrah Ünlüsoy’un desteğiyle üyeleri için farklı bir projeye imza attı. Kepez Belediyesi ile işbirliği yapan Esmeray, üyeleri ve ailelerinin Türkiye’nin en büyük oyuncak müzesi olan Anadolu Oyuncak Müzesi’ni gezebilmesi için yılsonuna kadar geçerli olan bilet dağıttı.

 

“ŞANSLIYIZ, ÇÜNKÜ HEMEN YANI BAŞIMIZDA”

Üyelerine yaklaşık 3500 adet Anadolu Oyuncak Müzesi giriş bileti dağıtan Esmeray, “Türkiye’nin en büyük oyuncak müzesi, Antalya’nın en güzel parklarından Dokuma Park’ın içinde bizleri bekliyor. Başka şehirlerdeki insanlar böyle bir müzeye gitmek istese bile bizim kadar şanslı değiller. Bizim hemen yanı başımızda. Gittiğinizde kültürümüzün bir parçası olan binbir çeşit tarihi oyuncağı ve eski oyunlarımızı yansıtan görselleri görebiliyorsunuz. Eski zamanlara, tarihe bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Böylesine bir imkandan üyelerimiz ve aileleri de en güzel şekilde faydalansın istedik” dedi.

sam_1923.jpg

TÜTÜNCÜ VE ÜNLÜSOY’A TEŞEKKÜR

Müzeyi üyelerine ve ailelerine gezdirebilme düşüncesini Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Anadolu Oyuncak Müze Müdürü Emrah Ünlüsoy ile paylaştığında onların da destek vermekten kaçınmadığını belirten Esmeray, “Desteklerini esirgemeyerek böylesine güzel bir imkanı bizlere sağladıkları için başkanımıza ve müze müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle üyelerimiz ve çocukları, tarihten gelen oyuncak kültürümüze şahitlik etme imkanı yakalamış oldu” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE EN FAZLA ZİYARETÇİ AĞIRLAYAN OYUNCAK MÜZESİ OLDU

29 Eylül 2017 tarihinde Dokuma Park içerisindeki eskiden Dokuma İplik Fabrikası’nın kreşi olarak kullanılan binada kapılarını ziyaretçilerine açan Anadolu Oyuncak Müzesi, Kepez Belediye ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü’nün çocuklara ve ailelerine en güzel armağanlarından birisi. Tütüncü’nün hayaliyle hayat bulan Müze, Türkiye’nin en büyük oyuncak müzesi konumunda. 7 ayda 340 bin ziyaretçi ağırlayarak Türkiye’de en fazla ziyaretçi alan oyuncak müzesi olma başarısını yakaladı. 4 bin metrekare alanda kurulu olan Müze, 15 salonda 15 farklı konsept ve tasarıma sahip. 12 bin eserin yer aldığı Müzede, kütüphane, sinema ve atölyeler yer alıyor. Müzenin içinde yer alan kafede ise eski dönem ürünleri nostaljik olarak ziyaretçilere sunuluyor. Müzenin bahçesinde ise, buharlı kara tren ve çocukların eğlenebileceği oyun parkı bulunuyor. Yine Dokuma Park içerisindeki Müzeye ait tren kütüphanede ise, çocuklar kitap okuma zevkini yaşarken atölye çalışması da yapabiliyorlar. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim