Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Kültür ve sanat etkinlikleri

06 Şubat 2020 Perşembe 14:48

   Turizm, tarım ve ticaretin önemli bir şehri olan Antalya’da şüphesiz kültür ve sanat faaliyetleri önemli bir yer tutuyor.

        Zira ilimize gelen yerli ve yabancı turistler bu tarz faaliyetleri oldukça önemli görüyor.

        Festivaller ve fuarlar şehri denilen Antalya’da şahsen kültür ve sanat faaliyetlerinin artarak devam etmesi lazım.

        Burada Muratpaşa ilçemizdeki Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etmek lazım.

  Zira Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde sanat atölyeleri açılıyor. Bu ay içerisinde  tangodan desen çalışmasına 5 atölye gerçekleştirilecek.

  Aynı şekilde Türkan Şoray  Kültür Merkezi’nde, şubat ayıyla birlikte başlayan atölye çalışmalarıyla sanatseverler dolu etkinlikler görebilecek diyebilirim.

  1 Şubat Cumartesi başlayan ilk atölye çalışması, tango için gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz ancak kontenjanlı sınırlı olduğu atölye, Shiva Dans Akademisi katkılarıyla düzenlenecek. Toplam 5 dersten oluşan atölye çalışması 1 Şubat Cumartesi başlayacak ve 1 Mart Pazar son çalışmayla tamamlanacak.

 Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde bir başka atölye çalışması ise plaklar üzerine yapılacak. Hala ses açısından gerçeğe en yakın seçenek olan plaklar için yapılacak atölye; plak sözlüğü, plak ve pikap tutkusu, plak koleksiyonerliği, plak bakımı gibi kavramlar üzerinden ilerleyecek. Plak atölyesi, 14 Şubat ve 29 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

İçinde bulunduğumuz Şubat ayında 3 gün boyunca performans sanatçısı, kareograf ve sanat yazarı Ayça Ceylan da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde “Nasıl bir şey bu performans sanatı” başlıklı atölye gerçekleştirecek. 15-17 Şubat tarihleri arasındaki atölyede performans sanatının tarihi, performans sanatının barındırdığı türler, disiplinler arası ilişki, performans sanatı ve sahne sanatları arasındaki ayrım, bir performans nasıl inşa edilir üzerine tartışmalar yürütülecek.

  Öte yandan Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, Senex Yaşlanma Çalışmaları Derneği’nin Köprü Sanat öğrenme programı kapsamında porselen ve tekstil üzerine desen çalışmalarını gerçekleştirileceği 2 ayrı atölye de yapılacak. Her yaş grubunun katılımına açık olan atölyelerden porselen üzerine desen çalışması 21 Şubat’ta tekstil üzerine çalışma ise 22 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği sanat atölyelerine katılım ücretsiz ancak kontenjanlı sınırlı olacak.

        Sanat dolu günler ve haftalar diliyorum.

        Esen kalın.

 

Bu yazı toplam 581 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim