Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kumbul’dan belediye başkanlarına gönderme
20 Ocak 2020 Pazartesi 13:06

Kumbul’dan belediye başkanlarına gönderme

Partisinin il kongresi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Antalya İl Başkanı ve Başkan adayı Ahmet Kumbul, belediye başkanlarının örgüt işlerine müdahale etmesinin doğru olmadığını söyleyerek, kongreye müdahale etmek isteyen belediye başkanla

Partisinin il kongresi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Antalya İl Başkanı ve Başkan adayı Ahmet Kumbul, belediye başkanlarının örgüt işlerine müdahale etmesinin doğru olmadığını söyleyerek, kongreye müdahale etmek isteyen belediye başkanlarına gönderme yaptı.

 

İlçe kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kongresi heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Şubat ayında il kongresinin gerçekleştirileceği CHP’de, mevcut il başkanı Ahmet Kumbul, Mustafa Şeker, Adem Alkan ve Nusret Bayar adaylıklarını açıklayan isimler oldu. Eski il başkanlarından Ömer Melli’nin de yakın zamanda adaylığını açıklaması bekleniyor. Süreci değerlendiren mevcut il başkanı Ahmet Kumbul, parti genel merkezinin başarılı il başkanlarıyla devam etmek istediğini kaydetti. Belediye başkanlarının örgüt işlerine karışmasını doğru bulmadığını da vurgulayan Kumbul, kendisinin örgütü dikkate aldığının altını çizdi.

 

“PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ŞENLİĞİ YAŞIYORUZ”

Parti içi demokrasi şenliği olan kongre takviminin mahallelerdeki delege seçimleriyle başladığını söyleyen CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Delege seçimlerini tamamladıktan sonra 19 ilçedeki kongrelerimizi de gerçekleştirdik. İlçelerimizde tek aday, 3-4 aday yarışan arkadaşlarımız oldu. Hiçbir sorun yaşamadan, demokratik bir ortamda sandıkları koyduk ve ilçe başkanlarımız seçildi. Hepsi zaten sahada çalıştığımız arkadaşlar. Seçilen veya seçilemeyen bütün arkadaşlarımız görevi layıkıyla yerine getirebilecek arkadaşlarımızdı. Delegelerimizin takdiriyle ilçe başkanlarımız belli oldu. Yeni seçilen ilçe başkanlarımıza ve yönetici arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Artık önümüzde il kongresi sürecimiz var. Seçilen seçilmeyen bütün arkadaşlarımızla önümüzdeki dönemde devam etmek istiyoruz” dedi.

 

“TEKRAR ADAYIM”

3 yıl Muratpaşa ilçe başkanlığının ardından 2 yıl il başkanlığı yaptığını hatırlatan Kumbul, “Bu süreçte 3 genel, 1 yerel seçim, referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Antalya adına hem ilçe başkanlığım hem de il başkanlığım döneminde, özellikle yerel seçimlerde alınan sonuçlardan sonra ilçe başkanlarımızın, yönetici arkadaşlarımızın ve partililerimizin talebiyle önümüzdeki dönem il başkanlığına tekrardan adayım” diye konuştu.  

 

“HEDEFİMİZ CHP’Yİ ANTALYA’DA BİRİNCİ YAPMAK”

Adaylık çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kumbul, “Önümüzdeki süreç delegelerimizin takdiri. Tekrar bize görev verirlerse hedefimiz CHP’yi Antalya’da birinci parti yapmak ve ilk genel seçimde CHP iktidarına Antalya’dan mümkün olduğunca fazla oy ve milletvekili göndermek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“645 DELEGE OY KULLANACAK”

Antalya il başkanlığı için doğal delegelerle beraber 645 delegenin oy kullanacağını belirten Kumbul, 600 delegenin seçildiğini, 45 tane de doğal delege olduğunu söyledi. İl kongresini Genel Merkez tarihi belirledikten sonra Şubat ayı içerisinde gerçekleştireceklerini kaydeden Kumbul, “Kim kazanırsa kazansın CHP kazanacak” dedi.

 

“GENEL BAŞKAN BAŞARILI İL BAŞKANLARININ DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR”

Mevcut il başkanı olmasından dolayı da Ankara ile sürekli görüştüklerini belirten Kumbul, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 2 ay önce görüştüğünü bildirdi.  Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Başarılı olan illerde mevcut il başkanlarımızın devam etmesini istiyoruz. Çalışmalarınızdan memnunuz’ dediğini aktaran Kumbul, “Genel Başkan Yardımcımızla da aynı şekilde konuştuk. ‘Hem kurultay, hem sonraki seçimler sürecinde hem de sürekli istişarelerimizde uyumlu çalıştık, tekrar olmanızı arzu ediyoruz’ dediler. 19 ilçemizde kongreler daha yeni tamamlandı. Birçok arkadaşımız Ankara’ya gidip geliyor” diye konuştu.

 

“ADAYLIĞIMI TAKDİRLE KARŞILADILAR”

İlçe kongreleri öncesinde Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğüne dikkat çeken Kumbul, “Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz beyle görüştüm. ‘Herkes gelip gidiyor, siz uğramıyorsunuz. Gelin sohbet edelim’ dedi. Bende insanların tabanda, delegede gücü olmayınca olmuyor. Buradaki kongreleri bitirelim dedim. Delege seçimleri ve kongreleri bitirmek üzereyken gittim ve görüştük. Biz daha önceden de aday olacağımızı her seferinde Genel Merkezimize bildirdik ama aday olurken herhangi bir belediye başkanına, milletvekiline ya da genel merkeze aday olabilir miyiz? diye gidip bir görüşme yapmadık. Sadece aday olmayı düşündüğümüzü kendilerine ilettik. Devam etmek istediğimi ilettim ve onlarda takdirle karşıladılar. ‘Bizde sizinle çalışmak istiyoruz’ dediler” şeklinde konuştu.

 

“BELEDİYE BAŞKANLARININ ÖRGÜT İŞLERİNE MÜDAHİL OLMASINI DOĞRU BULMAM”

Kendisinin sadece örgütü dikkate aldığını vurgulayarak belediye başkanlarına göndermede bulunan Kumbul, belediye başkanlarının örgüt işlerine müdahil olmasını doğru bulmadığını söyledi. “Belediye başkanları bu partinin belediye başkanlarıdır. Mutlaka fikirleri vardır. Kazanmasını istedikleri birisi olabilir ama kendileri icra makamındadırlar. Bütün halkın oyuyla belediyeyi yönetsin diye seçilmişlerdir. Belediyenin imkanlarıyla ya da belediyede çalışmak isteyenlerle farklı iletişimlerle kongrelere müdahale etmeleri asla doğru değildir” diyen Kumbul, “Genel Başkanımız, belediye başkanları toplantısında bu uyarıyı yaptığı için benim bu konuda ekstra bir uyarıda bulunmamın anlamı yok. Genel Başkanımız bize ‘Belediyenin işlerine çok karışmayın, belediye başkanlarına da örgütün işlerine karışmayın’ dedi” hatırlatmasında bulundu.

 

“DAHA DİNAMİK BİR EKİP OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Yola çıktığı 30 il yöneticisinden bazılarının meclis üyesi olduklarına işaret eden Kumbul, “Yedekten gelen arkadaşlarımızla çalışmaya devam ettik ve başarılı bir süreç geçirdik. Önümüzdeki dönemde bütün arkadaşlarımızla devam etmemiz mümkün değil. İlçelerden yeni katılmak isteyen, kendisi yönetimde olmak istemeyen arkadaşlarımız var. Birkaç arkadaşımız bizimle birlikte hareket etmiyor. Bazı arkadaşlarımız yeterli zamanı ayıramıyor. Ondan dolayı bazı değişiklikler olacak ama kadronun tamamını değiştirmeyeceğiz. Çok emek veriyorlar. Kendi tercihleri de ne olacak bilmiyorum ama hepsiyle görüşeceğim. Mevcut arkadaşlarımızın ve dışarıdan yeni arkadaşlarımızın dahil olduğu, daha genç, daha çok zaman ayıran, daha dinamik, 19 ilçeye rahatlıkla gidebilen, verdiğimiz görevleri yerine getiren bir ekip oluşturmak istiyoruz” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim