Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2489.257
    %0.71
  • Dolar
    32.5104
    %0.25
  • Euro
    34.7089
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kumbul'dan Türel'e festival tepkisi
18 Ekim 2017 Çarşamba 20:29

Kumbul'dan Türel'e festival tepkisi

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, bu yıl 54'ncü gerçekleştirilecek Antalya Film Festivali ile ilgili açıklamada bulundu.

 "KIRIK, BURUK VE EKSİK FESTİVAL"

Festivalde bu yıl ulusal yarışma kategorisinin kaldırıldığını hatırlatan Kumbul; "Bu hafta sonu Antalya Film Festivali 54. kez; ama ilk kez bu kadar kırık, buruk ve eksik bir biçimde başlıyor. Çünkü iki ayrı kentte yapılacak Festivalimiz. Ulusal Yarışma bölümü İstanbul’da, uluslararası yarışma bölümü ise Antalya’da yapılacak bir Festival icat edildi. Ülkemizi ve yurttaşlarımızı bölen, ayrıştıran AKP zihniyeti, kentimizin festivalini de bölüp ayrıştırma başarısını gösterdi. Bir başka ifadeyle A-KE-PE zihniyeti Festivalimizi de paralel yapıya kavuşturdu" ifadelerini kullandı.

"SANATÇIYLA KAVGA BİTMEYECEK"

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin, Türk sinema tarihinde çok önemli yeri olduğunu  vurgulayan Kumbul, bu yıl ulusal yarışma kategorisinin kaldırılmasını sert sözlerle eleştirdi. Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e yüklenen Kumbul; " 54 yıldır ulusal sinema tarihimizde ve kentimizin sosyal ve kültürel hayatında çok büyük bir yeri olan Altın Portakal Film Festivali, AKP li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından her yıl biraz daha içi boşaltılarak değersizleştirilmeye çalışılmaktadır. Önce adını değiştirdiler, bu yıl da ulusal yarışma kategorisini kaldırdılar. Anlaşılan odur ki, AKP’nin sanatla ve sanatçıyla olan kavgası hiç bitmeyecek" diye konuştu.

"FESTİVAL HALKTAN KOPARILDI"

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul,  CHP dönemindeki Altın Portakal Film Festivali'ni hatırlattı. CHP'li belediye yönetimleri zamanında festivalin Antalyalılarla kucaklaştığını ve iç içe geçtiğini  ifade eden Kumbul, şimdi ise festivalin halktan koparıldığını öne sürdü.  Kumbul, eleştirilerini şu ifadelerle sürdürdü: "CHP’li belediye yönetimleri zamanında Antalyalılarla kucaklaşan, dağ köylerinde meydanlarda film gösterimleri yapılan, halkla iç içe olan Altın Portakal Film Festivali, Türel zamanında halktan kopartılarak güdükleştirildi. Ulusal film yarışma kategorisinin kaldırılmasına büyük tepki gösteren sanatçılarımız basın açıklamaları ile “katılmıyoruz” diyerek Uluslararası Antalya Festivalini de protesto ettiler. Peki Yönetmenlerin, yapımcıların, sinemacıların, sanatçıların ve Antalyalıların hoşnutsuz olduğu bu kararı halkın seçtiği bir belediye başkanı niye alır ve kararında direnir? Bu nasıl bir mantık dır ki, yalnızca ona doğru gelmektedir"

FESTİVALİN BÖLÜNMESİNE TEPKİ

Bu yıl Antalya Film Festivali'nde ulusal yarışma kategorisinin kaldırılmasıyla, İstanbul'da alternatif bir etkinlik yapılacağı duyurulmuştu. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul İstanbul'da gerçekleştirilecek festivale yöneltilen eleştirilerin  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e yöneltilmesi gerektiğini söyledi.  Kumbul, sözlerini şu şekilde tamamladı: " Bu aşamada bir yapım şirketi kaldırılan Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünü “54. Ulusal Yarışma” adıyla ve “Bir Gün Yine Döneceğim O Şehre” sloganıyla İstanbul’da organize ettiklerini duyurdu. Antalya’daki kimi Oda Başkanları ise İstanbul’daki bu yarışmayı Antalya’ya ve festivale zarar verdiği gerekçesiyle eleştirdiler. Oysa ki burada eleştirilmesi gereken husus, bir başka şehirde bile olsa, ulusal yarışmayı canlı tutmaya çalışanlar değil, ulusal yarışmayı kaldıranlar, yani Menderes Türel ve ekibidir. CHP iktidarında Altın Portakal Film Festivali bu kentte yeniden ve çok güçlü bir şekilde halkla kucaklaşacak, kentimizin ve Türk sinemasının gündeminde yeniden var olacaktır"  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim