Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.714
    %0.72
  • Dolar
    32.3523
    %0.27
  • Euro
    34.949
    %0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kumluca'da Ak Parti Aday Tanıtımı Yapıldı
17 Mart 2019 Pazar 11:58

Kumluca'da Ak Parti Aday Tanıtımı Yapıldı

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya ve meclis üyesi adaylarının tanıtım töreni gerçekleştirildi.

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya ve meclis üyesi adaylarının tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen aday tanıtım toplantısına, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, MHP il başkan yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından AK Parti ve MHP ilçe başkanları selamlama konuşması yaptı. Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven'in konuşmasının ardından da AK Parti Milletvekili Mustafa Köse konuştu. Mustafa Köse, "Bu kalabalıktan anlıyorum ki Hüsamettin Çetinkaya size kendini sevdirmiş. Kendini sevdiremeyen, projelerini, yaptığı işleri de sevdiremez. Biz batı Antalya'ya geldiğimizde, belediye başkanları konuşulduğunda Hüsamettin Çetinkaya başkanının adı saygınlıkla anılıyor. Ne yaparsanız yapın, gönülden yapıyorsanız değer katıyorsunuz" dedi.

Milletvekili Atay Uslu, "AK Parti proje üreten bir partidir. Başkaları gibi yalan üreten bir parti değiliz" diye konuştu.

Cumhur İttifakı'nın Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya da konuşmasında geçmişte yaptığı hizmetlerden bahsederken, geleceğe yönelik yatırım projelerini anlattı. Çetinkaya, şöyle dedi:

"20 yıl önce yola başlarken şunu demiştik; seçilmiş bir insan seçildiği kentin yerel önderidir. O kentte yaşayan her bir bireyin bireysel derdiyle ilgilendiği gibi, kentinin hür türlü toplumsal dertleriyle de ilgilenmek zorundadır. Söylediğimiz ikinci şey seçilen insan kentini bir master plan çerçevesinde her yönüyle bir bütün olarak geliştirmelidir demiştik. Bir şey daha demiştik biz belediyeyi şeffaf olarak yöneteceğiz her yönüyle şeffaf bir belediyecilik yapacağız bunun sembolü makam odamızın kapısı cam olacak demiştik. O gün rakiplerimiz 15 günde kapatırsın demişlerdi ama biz 20 yıldır bunu korumayı başardık."

Göreve başladığında kuyulardan su basılarak şehir şebekesine su verilmeye çalışıldığını kaydeden Hüsamettin Çetinkaya, "Günde 3 defa elektrik kesiliyor, her kesildiğinde sular da kesiliyordu. Sular çoğu zaman akmıyor, aktığında da yer altı suyu olduğu için sağlıklı değildi. Kanalizasyon yoktu, kış gelince sokaklardan fosseptik akıyordu, düzenli çöp depolama tesisimiz yoktu, Antalya tarafından ilçeye giren ve çıkan misafirlerimizi çöpler karşılıyordu. İlçemiz böyle sorunlarla boğuşurken hiçbir sorunu diğerinden ayırmadan hepsini bir plan çerçevesinde ele aldık. İçme suyunu da, kanalizasyonu da, düzenli çöp depolamayı da, sosyal donatı alanlarını da, festivalleri de, pazar yerini de kısacası ilçenin ne tür sorunu varsa hepsini küçük büyük demeden aynı başardık. Bunları yaparken bir yandan da eğitimde sorun varsa Millî Eğitim Bakanlığıyla, enerjide sıkıntı Enerji Bakanlığıyla, tarımda sıkıntı varsa özel sektör ve devletin kurumlarıyla, sağlıkta sorun varsa Sağlık Bakanlığıyla; kısacası nerede sorun varsa milletvekillerimiz vasıtasıyla hükümetimizle temas kurduk. Bu sorunların çözülmesi için çok çalıştık ve başarılı da olduk. Kumluca'yı bir bütün olarak geliştirdik, belediyenin, özel sektörün ve merkezi hükümetin arasında yakaladığımız uyum ile işte tüm bunları başardık" dedi.

21. yüzyılın her şeyin çok hızlı değiştiği ve dönüştüğü bir yüzyıl olduğunu aktaran Hüsamettin Çetinkaya, "Biz geride kalan 20 yılda Türkiye ortalamasının iki katı bir büyüme ve gelişmeyi yakaladık. Önümüzdeki dönemde de bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilecek yeni projeler hazırladık. 7 ana başlıkta 79 proje hazırladık" diye konuşu.

Daha sonra ekranlarda projeler için hazırlanan videolar izlendi. Tekne Parkı Projesi, Kumluca Er Meydanı Projesi, Sıcak Karışım Asfalt Üretim Tesisi Projesi, Sarnıçtepe Teleferik Projesi, Kanal Kumluca Projesi, Maviyol ve Bisiklet Parkları Projesi, Cadde ve Sokak Yenileme Projesi, Salça Meyve Suyu ve Sebze-Meyve Kurutma Fabrikası Projesi, Gençlik Bilim ve Spor Merkezi Projesi hakkında hazırlanan proje tanıtım filmlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Menderes Türel'in Kumluca hakkında yapmayı planladığı projelerin tanıtıldığı gösterimlere yer verildi.

Konuşmaların ardından meclis üyesi adayları tanıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 756 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim