Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurvaziyer limana karşı bülten !
15 Haziran 2017 Perşembe 17:23

Kurvaziyer limana karşı bülten !

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Giritli Parkı'nda gerçekleştirilen referandum sonuçlarını değerlendirdi.

 "Biz zaten hayır çıkacağını biliyorduk" diyen Kumbul, Lara'da yapılacak kurvaziyer limanına da karşı olduklarını, bastıkları 50 bin adet bülteni halka dağıttıklarını söyledi.

 

HAYIR ÇIKACAĞINI BİLİYORDUK

 

 Yapılan referandumda hayır çıkacağını önceden bildiklerini aktaran Kumbul; "Biz zaten referandumda hayır çıkacağını çok iyi biliyorduk. Çünkü o bölgede hiç kimse otopark yapılmasını istemiyordu" diye konuştu.   Giritli Parkı'na otopark yapılacağını öğrenen vatandaşların, günler öncesinden 'hayır bloğu' oluşturduğuna dikkat çeken Kumbul, kendilerinin bu bloğa sonradan dahil olduklarını anlattı.

19238486_10155318216703954_1908286824_o.jpg

"MÜCADELE ETTİK, KAZANDIK"

 Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Göçmen Parkı'nda da ağaçların söküldüğünü hatırlatan Kumbul,  şarampol projesi kapsamında otoparka dönüştürülmek istenen 80'nci yıl parkına tepki göstermek de geç kaldıkları özeleştirisini yaptı. Kumbul; "Biz Giritli Parkı'nda eyleme başladık ama Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Göçmen Parkı'nda da ağaçlar sökülmüştü. Göçmen Parkı da Şarampol Projesi kapsamında, otoparka dönüştürülmesi istenen bir yerdi. 80'nci yıl Parkı'na yetişemedik ama Giritli Parkı için mücadele ettik.  Orada özellikle vatandaşların bireysel olarak oluşturduğu bir topluluk vardı. Biz, başlatılan o topluluğa destek verdik. Bir çok sivil toplum örgütü, bazı siyasi partiler de destek verdi.  Bu referandum kampanyası, ülke genelinde yaptığımız referandum kampanyası gibi oldu. Hayır bloğunun tamamı, mahalleleri de içine alan bir çalışma yaptı. Çok ciddi oranda hayır çıktı.  Üç Mahallesi'nde çıkan sonuçta CHP'li, MHP'li, HDP'li, AKP'li seçmenler de var. Her partiden, her siyasi partiden insan gelip parkına, doğasına sahip çıktılar.  Referandumda kurulan ittifak korunmuş oldu. Üzerine artarak devam etmiş oldu" diye konuştu.

 

HAYIR ÇIKACAĞINI BİLİYORDUK

 

11 Haziran'da yapılan referandumda hem sevinci hem de üzüntüyü bir arada yaşadıklarına dikkat çeken Kumbul; "Biz bu referandumun yapılmasından çok da mutlu değiliz. Ağaçların sökülüp sökülmemesini, çocukların oynadığı alanı, yaşlıların ve gençlilerin hatırası olduğu bir alanı referanduma götürmek üzüntü verici bir durumdu.  Ama direkt dozerleri getirip yıkacağım demektense halka sormaları da bizim için olumlu bir gelişmeydi..  O referandumda hayır çıkacağını biliyorduk. Biz bir şey yapmadık, sadece insanları park yapımı konusunda bilgilendirdik" ifadelerini kullandı.  Şarampol Projesi için yapılan referanduma esnafın hareket kazanması için destek verdiklerini de söyleyen Kumbul, siyasi kimliklerini bırakıp referandumda tercihlerini hayırdan yana kullanan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

 

19238397_10155318217168954_1599354255_o.jpg

CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEKİ PARKI SORDU

 

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki parkın akıbetini sordu.  Referandumda Cumhuriyet Mahallesi'nin de park yapımına hayır dediğini hatırlatan Kumbul; "İki mahallede referandum yaptınız. Bir Üçgen Mahallesi, bir Cumhuriyet Mahallesi. Üçgen Mahallesi'nde bir parkımız, Cumhuriyet Mahallesi'nde bir parkımız vardı. Üçgen Mahallesi parkına sahip çıktı, karara saygı duyacağınızı söylediniz. Buradan soruyorum; Cumhuriyet Mahallesi de park istemediğini sizin yaptığınız referandumda gösterdi. 80'nci yıl parkının akibeti ne olacak? Burayı tekrar park olarak düzenleyecek misiniz yoksa otopark mı yapacaksanız?  Katlı otopark mı yapacaksınız yoksa altı otopark üstü park  mı olacak" diye sordu.

 

"BARDAK TARIŞMASINI BEN SONLANDIRDIM"

 

Referandumda yaşanan bardak tartışmasına da değinen Kumbul, bardak tartışmasını partililerin değil vatandaşların karşı çıkardığını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye ekiplerinin dağıttığı bardaklara  vatandaşların tepki gösterdiğini söyleyen Kumbul; "Ben Cumhuriyet Mahallesi'ndeydim. Ben geldiğimde zaten tartışma başlamıştı. Sonra ben geldim ve olayı orada sonlandıran ben oldum. Orada bardaklar falan kırılmış. Bu  tür davranışları da doğru bulmuyorum, milli servet ancak şunu da söylemek istiyorum. Bütün Antalya'da toplanan vergilerle, iki mahallede yapılan referandum için bardak dağıtmak doğru değildi"  diye konuştu.

19197556_10155318228908954_544057832_o.jpg

"KURVAZİYER LİMANA KARŞI BÜLTEN BASTIRDIK"

 

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul; Antalya'da rant projelerinin oluşturulduğunu ileri sürdü, bu projelerin sonlandırılması gerektiğini söyledi. Başkan Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan projelerin rant projesi olduğunu anlatmak için dergi çıkardıklarını, dergiyi tüm Muratpaşa'da kapı kapı dolaşarak, vatandaşlara dağıttıklarını söyledi. Çıkardıkları dergiye CHP Muratpaşa Halk Bülteni adını verdiklerini söyleyen Başkan Kumbul; derginin ilk sayısına kurvaziyer limanı yapılmasını işlediklerini anlattı.  Kumbul; " Geçen yıl kurvaziyer limanını gündeme getirdiğimizde, hiç bir oda başkanı durumun farkında değildi.  Hatta mimar, mühendislerimiz ve kendi çalışma arkadaşlarımıza bile böyle bir projenin var olduğuna inandıramamıştık. Antalya Büyükşehir Belediyesi kurvaziyer limanı ile ilgili bakanlıkla görüşüyor dedik. Bir şekilde bakanlığı ikna ettiler ve çalışmalara başladılar. Oraya platform kurdular, zemin etüdü yaptılar.  Biz de bu durumu halkımıza detaylı bir şekilde anlatmak istedik ve dergi çıkardık.  AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin Lara'ya planladığı ve çalışmalara başladığı  Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi felakete yol açar dedik. Konunun uzmanlarından bilimsel bilgiler aldık ve dergimizde bu projenin felakete neden olacağını anlattık. Bastırdığımız bülteni 50 bin tane bastırdık, Güzeloba'dan Meltem'e bütün halkımıza dağıttık.  Araya referandum girince bülten dağıtımları aksadı. Şimdi yeniden bültenlerimizi dağıtmaya başladık" dedi.  

 

Kaynak: Eyüp KOÇAK
Bu haber toplam 697 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim