Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lenovo’nun yeni ürünleri ilgi çekti
14 Aralık 2017 Perşembe 22:03

Lenovo’nun yeni ürünleri ilgi çekti

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticisi Lenovo’nun akıllı telefon ve bilgisayar teknolojilerine kattığı yenilikler, Antalya’da düzenlenen basın toplantısında anlatıldı.

 TEKNOLOJİDEKİ SON GELİŞMELER ANLATILDI

Akra Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Lenovo Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya, Türkiye ve dünyada bilgisayar teknolojisinin baş döndürücü gelişmelerini etkileyici bir dile anlattı. Türk gençliğinin sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullandığına dikkat çeken Sarıkaya, bu konu ile ilgili elde edilen çarpıcı araştırma sonuçlarını da gazetecilerle paylaştı.  “Son rakamlara göre Türk kullanıcı sayıları Facebook’ta 44 milyona yaklaşırken, Instagram'da 31 milyon ve Twitter’da 13.5 milyon gibi dikkat çekici oranlara ulaştı. Dijitalleşme, artan sosyal medya kullanımı ile değişen tüketici davranışları sonucu, artık daha bilinçli hareket eden ve araştıran tüketiciler markaların yatırımlarını şekillendiriyor” diyen Sarıkaya;  markanın sektörde trendleri belirleyen ürünleri hakkında da bilgiler verdi.

GELECEK YILA DAMGA VURACAK TEKNOLOJİLER

 Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda; Türkiye’de ve dünyada değişen tüketici alışkanlıkları, sosyal medya kullanımı, e-ticaretin büyüme potansiyeli, iş hayatında teknolojinin kullanımı, son teknoloji trendleri ve Lenovo’nun bu süreçteki yeri anlatıldı. Lenovo Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya; gelecek yıla damga vuracak yapay zekâ, nesnelerin interneti ve üç boyutlu yazıcılar ile ilgili de dikkat çekici bilgi ve öngörüler paylaştı.  Dünyada yapay zekâ üzerine çalışan bilgisayar ve teknoloji devlerinin son çalışmalarından bahseden Sarıkaya, “ Yapay zekâ konusunda gerçekten de çok ilerleme kaydedildi. Pek çok sektörde insan gücünü ortadan kaldıran ya da yarı yarıya azaltan yapay zekâ ürünleri ortaya çıktı. Üstün teknoloji ile tasarlanan robotlar,  bugün bile bazı gelişmiş ülkelerde kullanılıyor.  Havalimanlarında çalışan,  resturantlarda yemek yapan ve dikiş diken robotları çok yakın bir zamanda görmek mümkün hale gelecek” dedi.

İNTERNET VE E – TİCARET KULLANIMI ARTTI

Toplantıda, TÜSİAD'ın son açıkladığı rapora değinen Lenovo Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya, Türkiye’de internet kullanımının artmasıyla  e-ticaret pazarının da hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekti.  Sarıkaya; “Türkiye’de e-ticaret hacmi 2016 itibarıyla 17,5 milyar TL’ye ulaştı. E-ticaretin toplam perakendedeki payı ise %3,5’e yükseldi. Türkiye’de perakendecilerin toplam e-ticaret pazarından aldığı pay yaklaşık %30 seviyesinde.  2016 yılı itibarıyla Türkiye’de e-ticaret işlemlerinin yaklaşık %19’u akıllı telefon ve tabletler üzerinden gerçekleşti. Bu rakam dünyada %44 olan paya göre az olsa da büyüme potansiyeli yüksek” diyen Sarıkaya,  şöyle devam etti: “Türkiye’de internet kullanıcı sayısı 66,4 milyona ulaşırken, mobil internet kullanıcı sayısı ise 55,3 milyonu buldu. İnternet kullanımında kadın erkek dağılımı birbirine yakın seviyede iken, gençlerin önde olduğunu görülüyor. Sosyal medyadaki rakamlar da oldukça çarpıcı. Facebook’ta 44 milyon aylık kullanıcı, Twitter’da 13,5 milyon aylık kullanıcı rakamlarına ulaşmış durumda. Instagram ise yok aylarda gitgide yükselen bir trendler 31 milyonluk kullanıcı sayısına ulaştı” ifadelerini kullandı.

 

 

LENOVO GLOBAL TEKNOLOJİ DEVİ

Toplantıda, Lenovo’nun 2018 hedeflerinden de bahsedildi.  Markanın en son yeni teknolojilerle donatılmış ürünlerini, çeşitli video ve slâytlarla anlatan Sarıkaya; 46 milyar dolar cirosu, 58 bin çalışanı ve 160’dan fazla ülkedeki faaliyetleriyle Lenovo’nun dünya çapında teknoloji devi olduğuna dikkat çekti.  Sarıkaya; “Ülkemizde en çok tercih edilen bilgisayar markası olan Lenovo, IDC rakamlarına 2016 yılını yüzde 21’lik oranla Türkiye dizüstü bilgisayar pazarının lideri olarak kapattı. Diğer yandan 2015’ten 2016’ya kadar gelirlerimizdeki %61’lik artışla da pazarın çok üstünde bir büyüme gösterdik. 2017 yılında da aynı şekilde büyümemizi sürdürüyoruz ve 2018 yılı için de hedeflerimizi aynı şekilde yine büyük tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

 THINKPAD VE JB PROJEKTÖR İLGİ ÇEKTİ

 Toplantının sonunda; bu sene 25. yılını kutlayan ve 8 askeri testi karşıyalarak dünyanın en dayanıklı ve en çok satan bilgisayarı olma özelliğine sahip ThinkPad serisi, sadece bir tık ile eklenebilen JB, Projektör gibi farklı modları ile kişiselleştirilen devrim niteliğindeki Moto Z² Play akıllı telefon da gösterildi. Dünyanın en ince ve hafif ikisi bir arada tableti Yoga Book gerçek mürekkepli kalemiyle ve kâğıt üzerine yapılan çizimleri anlık olarak dijitalleştirebilme özelliğiyle dikkat çekerken, ikisi bir arada segmentinin öncüsü Yoga serisi dizüstü bilgisayarlar da uzun pil ömrü, özel menteşe yapısı, aktif kalem özelliği ve dayanıklılığı ile ilgi gördü.           (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim